Šta je novo?

Zastoji i poremećaji na linijama i planirane izmene

Blokda jutros u Jurija Gagarina u prekidu sve linije 68,89,73,610,94,95 ,610e 860 mv, 7.9.,13

Pitaj sve ljude koji su juče posle radnog dana (jer mnogi rade i nedeljom) ostali zaglavljeni.
Prilično si u pravu, ali evo 2 argumenta.
1. vratili se zaobilazno ili pešaka, a onih 16 iz Novog Sada nisu, kao ni oni iz helikoptera, iz rudnika, ona devojka sa pešačkog, radnik obezbeđenja u Savama i još mnogi
2. na ovaj način se svi, hteli ne hteli, uključuju u dešavanja.
U firmi imam jednu ćaciku koja je 100% za Vučića i njen stav mi je mnogo normalniji nego više njih koji su apolitični.
Brate, ne možeš da živiš normalno kao da se ništa ne dešava. Stani ili na jednu ili na drugu stranu.
U ratu nema neutralnih

Inače, malopre se vozač 89 dere kroz kabinu da ga čuju i poslednji redovi kako bi "blokadere streljao". Njegove reči, nisu moje.

Divan čovek, ne sumnjam da je uzeo punu dnevnicu juče za pola smene, legalista pravi.

Da si čitao šta je napisao, shvatio bi da ne govori da njega ne zanima ništa, već da privatnika kod kog radi ne zanima ništa.
Poslodavac, koji trenutno nema razumevanja za otežan dolazak svojih radnika na posao, taj ne treba da bude poslodavac, a još manje neko treba da radi kod njega. Ovo je vanredna situacija i treba vanredno da se ponašamo, kao i u situaciji kada se dogodi neki nemili događaj i radnik ne može da dođe na posao ili da stigne na vreme.

Uostalom, ovo pokazuje i da je sistem linija u kurcu, kada se usled vanrednih situacija ne može javni prevoz brzo izmeniti ili nadoknaditi sa drugim linijama, odnosno da putnici nemaju drugog izbora u prevozu pa da zaobiđu blokade. I to vam je, dragi moji, ono što se dogodi kada decenijama ćutite. Nijedno obećanje nije ispunjeno, a vama se oči cakle kada vam pred izbore pričaju bajke. Da smo imali metro, ne bi bilo problema. Da nam je proširena gradska/prigradska železnica, ne bi sad bilo problema. Da nam je bio izgrađen put/Bulevar kroz Kaluđericu i Leštane, ne bi bilo problema. Da je uveden normalan gradski prevoz između Kaluđerice i Leštana, odnosno Vinče, kroz Zabransku i Vojvode Stepe, ne bi sad bilo problema. Da su nam uvedene sve obećane linije prevoza, od onih preko Kružnog puta i autoputa, odnosno preko Voždovca, sada ne bi bilo problema.

Ali džaba, uvek nam je kriv onaj koji se bori za pravdu. Vama je sve sjajno i bajno, dok kukate na poslodavca koji nema razumevanja za vas, za tek dva dana, dok vi crnčite za njega godinama, uz strah od otkaza, bolovanja, odmora, neredovnih plata i bez prijava.

Upravo sam prebrojao 11 (jedanaest) tramvaja iza onog izvrnutog na mostu na Adi.

Odlično je što se red vožnje tako striktno poštovao da su svi oni ubrzo završili u koloni van stroja.

Zlonameran bi pomislio da nisu za toliko umeli da iskomuniciraju poremećaj na mreži, ali to nisam ja.

Prilično si u pravu, ali evo 2 argumenta.
1. vratili se zaobilazno ili pešaka, a onih 16 iz Novog Sada nisu, kao ni oni iz helikoptera, iz rudnika, ona devojka sa pešačkog, radnik obezbeđenja u Savama i još mnogi
2. na ovaj način se svi, hteli ne hteli, uključuju u dešavanja.
U firmi imam jednu ćaciku koja je 100% za Vučića i njen stav mi je mnogo normalniji nego više njih koji su apolitični.
Brate, ne možeš da živiš normalno kao da se ništa ne dešava. Stani ili na jednu ili na drugu stranu.
U ratu nema neutralnih
Pravda za tih 16 iz Novog Sada mora biti ostvarena, e sad što neko tu pravdu donosi blejanjem po ulicama i raskrsnicama pri čemu se tih 16 iz Novog Sada jedva više i pominju, to je druga stvar. Mesecima se ponavlja jedno te isto, jedan isti način dolaženja do nekih promena i ti vidiš da to apsolutno nikakvog efekta nema, ali i dalje ideš tom metodom i sve je više radikalizuješ. Poseban krug pakla za sve one koji su tu tragediju zloupotrebili zarad ličnih ciljeva. Posebno treba obratiti pažnju na stavove porodica onih koji su izgubili živote tamo, a dobar deo njih smatra da ovo nije način da se za njih donese pravda. Njih je ironično najmanje iko išta i pitao, a da ne spominjemo kako su ih sve nazivali jer im mnogi nisu pružili podršku.
Upravo stav "svi se uključuju u dešavanja, hteli to ili ne" najviše i stvara apolitičnost. I žap mi je što je tako, ali većina države je apolitična i najbolje se vidi po svim izborima koje smo imali proteklih godina, jer je izlaznost bila uglavnom jako niska.
Dakle, ja imam dve strane da odaberem: Prvu stranu u kojoj je Vučić Bog, u kojoj živimo u medu i mleku, sve nam cveta, niko nam nije ni do kolena, gomila mutnih poslova na sve strane, ako nisam za njega nisam ni za Srbiju, neprijatelj sam i izdajnik... I drugu stranu koja poziva na pravdu i antirežimsku politku tako što svakome osim vlastima blokira normalno funkcionisanje života već mesecima, poziva na smenu režima nemajući apsolutno nikakvu predstavu ko će sutra doći umesto tog režima jer neko mora da dođe posle njih i nikakvih garanta da taj režim neće nastaviti politiku SNS-a. Svako ko nije za njih je ćaci, bot i sendvičar. Dakle, izađite svi na ulice, tražimo svi izbore, a to što nemamo blage veze koga oni predlažu kao spas za ovu državu, kako ta osoba misli da vodi ovu zemlju i ko su uopšte ti ljudi koje ćemo dovesti umesto Vučića, to ništa.
I apolitičnost je jedan od izbora i uvek ću radije izabrati da budem apolitičan, jer ove dve strane koje imam kao opciju mi ne ulivaju ni najmanje poverenja i nade u bolje sutra. Dokle god i jedni i drugi silom pokušavaju da stvore istomišljenike, broj nas apolitičnih će se sve više povećavati.
Kad se studenti budu izjasnili ko će biti nova vlast, kakav program imaju za ovu državu, kakvu istoriju ti ljudi imaju iza sebe, kako planiraju da srede ovaj haos u celoj zemlji, šta nude građanima, kakvu viziju imaju, tada ću i ja podržati takve ljude. Svako ko podržava ovo blokiranje je i više nego dobrodošao da nam kaže imena i prezimena onih koji će doći umesto ovih sadašnjih i zašto su oni dobar izbor za ovu zemlju kao i na koji način će guranje kontejnera po raskrsnicama naštetiti vlastima. Princip "samo da ovaj ode" se istorijski već pokazao kao vrlo loš.

Poslednja izmena:
Izgleda da ipak neko ima mozga u DJP-u.😅
IMG_0285.png

Pravda za tih 16 iz Novog Sada mora biti ostvarena, e sad što neko tu pravdu donosi blejanjem po ulicama i raskrsnicama pri čemu se tih 16 iz Novog Sada jedva više i pominju, to je druga stvar. Mesecima se ponavlja jedno te isto, jedan isti način dolaženja do nekih promena i ti vidiš da to apsolutno nikakvog efekta nema, ali i dalje ideš tom metodom i sve je više radikalizuješ. Poseban krug pakla za sve one koji su tu tragediju zloupotrebili zarad ličnih ciljeva. Posebno treba obratiti pažnju na stavove porodica onih koji su izgubili živote tamo, a dobar deo njih smatra da ovo nije način da se za njih donese pravda. Njih je ironično najmanje iko išta i pitao, a da ne spominjemo kako su ih sve nazivali jer im mnogi nisu pružili podršku.

Upravo stav "svi se uključuju u dešavanja, hteli to ili ne" najviše i stvara apolitičnost. I žap mi je što je tako, ali većina države je apolitična i najbolje se vidi po svim izborima koje smo imali proteklih godina, jer je izlaznost bila uglavnom jako niska.
Dakle, ja imam dve strane da odaberem: Prvu stranu u kojoj je Vučić Bog, u kojoj živimo u medu i mleku, sve nam cveta, niko nam nije ni do kolena, gomila mutnih poslova na sve strane, ako nisam za njega nisam ni za Srbiju, neprijatelj sam i izdajnik... I drugu stranu koja poziva na pravdu i antirežimsku politku tako što svakome osim vlastima blokira normalno funkcionisanje života već mesecima, poziva na smenu režima nemajući apsolutno nikakvu predstavu ko će sutra doći umesto tog režima jer neko mora da dođe posle njih i nikakvih garanta da taj režim neće nastaviti politiku SNS-a. Svako ko nije za njih je ćaci, bot i sendvičar. Dakle, izađite svi na ulice, tražimo svi izbore, a to što nemamo blage veze koga oni predlažu kao spas za ovu državu, kako ta osoba misli da vodi ovu zemlju i ko su uopšte ti ljudi koje ćemo dovesti umesto Vučića, to ništa.

I apolitičnost je jedan od izbora i uvek ću radije izabrati da budem apolitičan, jer ove dve strane koje imam kao opciju mi ne ulivaju ni najmanje poverenja i nade u bolje sutra. Dokle god i jedni i drugi silom pokušavaju da stvore istomišljenike, broj nas apolitičnih će se sve više povećavati.

Kad se studenti budu izjasnili ko će biti nova vlast, kakav program imaju za ovu državu, kakvu istoriju ti ljudi imaju iza sebe, kako planiraju da srede ovaj haos u celoj zemlji, šta nude građanima, kakvu viziju imaju, tada ću i ja podržati takve ljude. Svako ko podržava ovo blokiranje je i više nego dobrodošao da nam kaže imena i prezimena onih koji će doći umesto ovih sadašnjih i zašto su oni dobar izbor za ovu zemlju kao i na koji način će guranje kontejnera po raskrsnicama naštetiti vlastima. Princip "samo da ovaj ode" se istorijski već pokazao kao vrlo loš.​
Dokle god se insistira na traženju idealnih ljudi imenom i prezimenom, a ne na tome da se (iz)borimo da vlast bude smenjiva ako ne radi dobro po našem mišljenju, neće nam se ni desiti neka bitnija promena.​

Dokle god se insistira na traženju idealnih ljudi imenom i prezimenom, a ne na tome da se (iz)borimo da vlast bude smenjiva ako ne radi dobro po našem mišljenju, neće nam se ni desiti neka bitnija promena.​
Vlast je smenjiva na svakim izborima. U svakoj zemlji normalno moraju da postoje imena i prezimena onih koji bi je smenili. Poenta je što kad dođu izbori, tad se najviše vidi apolitičnost. Pola države se na istim ne pojavi.

Ako nemaš šta novo da kažeš a da nije protiv studentskih ciljeva, bolje ćuti.
Ovime ti zvučiš apolitično jer malo podržavaš a malo ne. Ako imaš predlog kako drugačije da se reši, javljaj, šalji studentima. Jesi na blokadi kada ti nije radno vreme?

PS: Hoće li izbori proći kao u Kosjeriću? NE može se izborima mnogo, ali može se probati. Svakako ne znači da treba da se prekine ovo sad.

Vlast je smenjiva na svakim izborima. U svakoj zemlji normalno moraju da postoje imena i prezimena onih koji bi je smenili. Poenta je što kad dođu izbori, tad se najviše vidi apolitičnost. Pola države se na istim ne pojavi.​
Ako je vlast smenjiva, zašto su se današnji rezultati u Kosjeriću obrnuli za 180° u korist vladajuće stranke?

Ako je vlast smenjiva, zašto 13 godina imamo istu, čak i tamo gde je izlaznost 90%, a pritom nismo zadovoljni sa njom, što je na kraju i kulminiralo sa ovim blokadama saobraćajnica?

I na kraju, dobiješ ime i prezime osobe za koju do sada nisi čuo ili se pak nije bavila politikom ni u kom pogledu. Da li bi joj bezpogovorno dao šansu ili bi tražio neku manu?​

Meni nije jasno jedno. Išao sam pešice od Takovske do Carine. Sve stanice su bile pune iako na mapama nije bilo nijednog autobusa. Malo mi je bila poljuljana vera u prosečan IQ naših građana 😆
To što građani čekaju besomučno na stajalištima da se blokada (generalno) razreši, nije u korelaciji sa glasanjem za aktuelnu vlast / opoziciju. To je moje neko iskustvo.​

Uh ubismo se od smenjivanja vlasti na izborima, bilo dvoje poštenih izbora od 1989.godine.​

Eno u Kosjeriću 400 birača, 2000 batinaša, 1000 pandura. Sve pršti od poštenja.
Zato sam i pominjao da treba da se izborimo da možemo na izborima da smenimo onog sa kojim nismo zadovoljni. A do tada ovakve blokade i drugi načini borbe su opcije koje su nam trenutno u fokusu, dok se ne smisli nešto treće.​

Ako nemaš šta novo da kažeš a da nije protiv studentskih ciljeva, bolje ćuti.
Ovime ti zvučiš apolitično jer malo podržavaš a malo ne. Ako imaš predlog kako drugačije da se reši, javljaj, šalji studentima. Jesi na blokadi kada ti nije radno vreme?

PS: Hoće li izbori proći kao u Kosjeriću? NE može se izborima mnogo, ali može se probati. Svakako ne znači da treba da se prekine ovo sad.
Po svojoj kući slobodno ućutkavaj koga stigneš. Forum služi da izneseš svoje mišljenje, a ne da ućutkavaš nekoga.
I treba normalno da bude da ljudi različito razmišljaju.
Nemam nameru dalje raspravu da nastavljam jer smo temu već dovoljno usmerili na neke stvari kojima se ona ne bavi.

Kakav haos danas.

Negde pre 20h, GSP, Linea, MT Tours, Lui izbacuju putnike iz autobusa, jer je stigla naredba iz OKC, istovremeno Presto / Beobus i Dumeco na 47 / 42 najnormalnije voze i tako je bilo do 21h.
Šta se dešava sa koordinacijom?

Kakav haos danas.

Negde pre 20h, GSP, Linea, MT Tours, Lui izbacuju putnike iz autobusa, jer je stigla naredba iz OKC, istovremeno Presto / Beobus i Dumeco na 47 / 42 najnormalnije voze i tako je bilo do 21h.
Šta se dešava sa koordinacijom?
Dešava se da strani vozaci ne razumeju informacije sa tableta

Iz kog je*******enog razloga su iskopali okretnicu na Brdu?

To što građani čekaju besomučno na stajalištima da se blokada (generalno) razreši, nije u korelaciji sa glasanjem za aktuelnu vlast / opoziciju. To je moje neko iskustvo.
Nisam rekao u tom smislu, više sam se zezao. :) Ja znam da Gangulini ekrani nisu uvek pouzdani, ali ako ne pokazuju nijednu liniju, a znaš da su blokade, valjda nije teško sabrati dva i dva 🤓

Vrh