Šta je novo?

Bezbednost u javnom prevozu

treba vozacima, ako ga vec nemaju, dati status sluzbenog lica i uvesti posebno stroge propise za napade na iste...
Mislim da fa nemaju, kao ni nastavnici / profesori.
Niti je to moguće, niti bi rešilo išta.
Onaj bolid u Mladenovcu je mrtav ladan šamarao službena lica - pandure, pa nikad nije bio osuđen ni za šta, ili bar nije odslužio ništa.
Ne ložite se na populističke priče i predloge ljudi sa pijaca koji ne znaju šta predlažu.
 
I drugi, bez jakih veza, se izvlače iz napada na službena lica i društvo. Dovoljno je samo da imaju iole dobrog advokata ili da nešto u toku procesa nije urađeno propisno.

Zato kažem, sam status službenog lica, niti je moguć za sve odreda, niti je to rešenje. Inače ćemo doći u situaciju da svi hodamo gradovima sa statusima službenih lica (panduri, hitna pomoć, prosvetari, vozači, čistači, poštari...) a niko ništa bezbedniji ne bi bio i ne bi se smanjio kriminal. Rešenje su dugoročne sistemske promene.
 
Koliko smo puta rekli : "Zemljo, otvori se!"?
I otvori se zemlja, pođe higer prečicom u Kinu
 
stanici u Kneza Milosa otpao je poklopac na troli.
Video sam uživo. Naime, dok je ulazila u stajališnu nišu na stanici Miloša Pocerca, nešto je eksplodiralo od elektro opreme na krovu trole 2061 (čula se jaka detonacija) i vinuo se zaštitni poklopac (otprilike 2.5 x 1.5 m) jedno 3 metara u vis, koji se potom obrušio i polomio nastrešnicu. Odmah su pritrčali policajci iz susednih ambasada, a vozač izleteo i spustio motke, mislim da nikog nije zakačilo (sreća pa je bila subota a ne radni dan, kada ume da bude gužva).
 
Sudar tramvaja na liniji 7 i Solarisa 3045 na uglu Kneza Miloša i Nemanjine. Smer ka Gazeli zatvoren. 3045 je sa displejima 85, ne znam otkud tu.
 

Očigledno je vozač autobusa proleteo na crveno...

Dokle više divljanje u saobraćaju od strane vozača beogradskih autobusa. Zaletanje, naglo kočenje, uletanje u stanicu, prolazak kroz crveno...

Primetio sam u poslednje vreme da su počeli i da izleću iz stajališta bez migavca i čekanja da im se oslobodi traka... Pre neki dan me je neka bu**** na Zrenjanincu isekla, gospodin kreće iz stanice, nema migavca, ja na 5m od njega, sreća pa nikoga nije bilo u traci pored, pa sam izbegao ludaka...
 
Što se tiče toga, vozači autobusa uopšte ne gledaju u levi retrovizor pri napuštanju stajališta. Udare žmigavac, ako i to, i kreću.
 
IMG-d33e7fb09eeb8453ff0755157d6eba8e-V.jpg
Sapic ukinou panik taster
 
opet planula Rakija, danas kod FDUa, ovaj put je reagovano na vreme i pozar je ugasen.
 
Izgleda da počinje sezona paljevine u Beogradu, samo što će ove godine privatnici imati pune ruke posla, a ne gsp...Ono što zabrinjava je da smo tek na nekih 20-25 stepeni, mogu da zamislim šta će biti u julu na 40...
 
Sve što znam napisah to što nema u novinama jbg godišnji odmori za vrle nam pisare
 
Vrh