Šta je novo?

Zapaljeni/izgoreli autobusi GSP-a i privatnih prevoznika od početka 2008

becks89":s2vt32ug je napisao(la):
O čemu ti prijatelju pričaš da li si ikada bio u pogonu Kosmaj? Gde ti tamo misliš da parkiraš zglobno vozilo? Lastina garaža je krcata, samo im još fale kosmajci... Kosmaj prvo treba reorganizovati, kompletno, potom razabrati šta valja od auta, one polaske što ne mogu da odrade nek prodaju privatnicima kupe nove buseve bar neka korist od njih da bude...

Rekao sam da parkira 50 zglobnih Solarisa umesto otpada pored autoputa a da ih servisira u Lasti. :wink:

Ako ima mesta za pomenuti otpad koji sluzi kao reklama strancima u tranzitu onda ima i za korisna vozila, i vise nego korisna za taj deo grada koji je izgleda svako zaboravio.

Nisam mislio da se doda 50 zglobnih vec zameni 75 solo sa 50 zglobnih ali dobro, ja sam se pogresno izrazio. Tako ista korisna povrsina pogona ima manje vozila. Manji broj zglobnih vozila je bolji za frekventne linije jer sprecava konvoj/bunching zbog zastoja sto je od presudne vaznosti za pouzdanost prevoza u spicu. Upravo to je ono sto pomenutom delu grada nedostaje pa je bas direktno odgovoran pogon Kosmaj.

Солариси вероватно не би могли ни на једну Космајску линију (евентуално 25). А не знам шта ти значи да 59 има лоша возила. Пре месец дана су на њу пребачена три ик218 која су радила на 72, а и Веолија је приватник. Сасвим добра возила. :wink:

Covjece nesmjes otvoriti ovu temu a da nevidis zapaljen bus ovaj na miljakovcu je gb 102 a za 6 dana 3 busa lijepo bogami svaki drugi dan po jedan bus sramota evo malo sa gsp foruma
Takodje je i A - 203 goreo, na vreme ugasen, za onih 7 pozara sto su bili pre neki dan na smederevcu to je sigurno, malo pre sam potvrdio od kolege sa 308.
Takodje dok sam se vracao kuci, ugledam A - 155 u kvaru na kaludjerici, A - 162 u kvaru kod radmilovca, A - 95 u kvaru na vinci... Takodje jutros A - 97 u kvaru na ustanickoj... Onda juce i A - 257 je malo planuo, ugasen pozar na vreme, iskoriscen samo 1 PP aparat...
clan gsp foruma djape IK-103F
Ko ce da se kaldi do kog dana ce popaliti cjeli pogon .Mozd bolje da zaplae sve odjednom da nas ne maltretiraju :twisted: :twisted: :bash:

A planirali su da Kosmaju kupe 10 buseva na gas..... ako se to desi, ja u to ne ulazim. Želim da živim!

Kosmaj + TNG = BUM

1111":1iqshpzn je napisao(la):
Солариси вероватно не би могли ни на једну Космајску линију (евентуално 25). А не знам шта ти значи да 59 има лоша возила. Пре месец дана су на њу пребачена три ик218 која су радила на 72, а и Веолија је приватник. Сасвим добра возила. :wink:

Ma radi se o procentu zglobnih vozila kao i procentu kvalitetnih vozila. Nista vise. :kk:

Sva dobra vozila uvek imaju najveci procenat kod wannabe metro linija dok se o naknadnim tenderima za manje serije namenjene ostatku mreze ni ne razmislja. Tipican nemar nadleznih i nista vise.

Zbog tog metroa autobusi umesto da su svugde isti bivaju jednostavno podeljeni na "prioritet linije" i "bacaj sta imas samo da se kotrlja ukoliko neces da ti i to ukinem i budi srecan".

Nije ni cudo sto su ljudi frustrirani.

stf":1iqshpzn je napisao(la):
A planirali su da Kosmaju kupe 10 buseva na gas..... ako se to desi, ja u to ne ulazim. Želim da živim!

Kosmaj + TNG = BUM

O daaa, zaboravio si vatromet! :lool: Tek tada ce biti potpuni medijski show.

Na autobusi.net forumu kažu da su se ovih dana zapalili i garažni brojevi 81, 168, i gore pomenuti 203 i 257...

Treba razlikovati termine 1. upalili /neznatna steta na sopstveni pogon do garaze
2.zapalitli /veca steta ,intervencija vatrogasaca ,otisli sa vucom za garazu
3.izgorjeli /totalna steta ,bezuspjesna intervencija vatrogasaca ,odvuceni na otpad

Moram da te korigujem za ovo pod 3. :) Oni ne budu odvučeni na otpad, vec budu izloženi na parkingu pogona narednih meseci / godina, valjda u nadi da će nešto što nije izgorelo moći da se očerupa sa vozila...

Не него зато што их рачунају у инвентар и бројчано стање возног парка, а по информацијама које смо добили интерно из погона, на дневном нивоу се редовно "точи" нафта у све њих и тако пише у документима. А где та нафта заиста иде, маштајмо сами....

stf":1tqz5e6n je napisao(la):

Kosmaj + TNG = BUM
Na gsp forumu kazu da je odluka promenjena i da ce ti busevi ici na karaburmu - znaci ne moramo da brinemo (da ce pogon kosmaj dobiti nove autobuse :mrgreen:) :evil:

PA svi na gas će u pogon Karaburma, jer je tamo u planu (već 3 godine :D ) da se izgradi punionica!

Ako karaburma dobije 10 novih znaci da ce dati 10 vozila kosmaju, znaci imace sta da gori u svakom slucaju...

Kad smo već u debelom off topicu, da rešimo dilemu uradiće se sledeće dolaskom novih 200 solarisa doće do sledeće promene, cela serija IK-218 i Ik-218M biće premeštena u SP "Zemun", to je blizu 50 vozila, SP "Novi Beograd" i SP "Karaburma" će dobiti po 100 komada autobusa marke "Solaris" model Urbino 18. Na pogonu Karaburma se izrađuje pumpa za punjenje CNG-a (zadnje 3 godine) ujedno Karaburma će biti jedini CNG pogon u GSP-u, naravno ako to naši unuci dočekaju. Kosmaj jedino može da dobije solo autobuse iz Karaburme, odnosno N seriju, ista situacija je i na Novom Beogradu, jer imaju neznatan broj visokopodnih solo vozilo marke IK-103. Zemun opet ima slične probleme kao Kosmaj, ali oni ne gore, trude se ljudi, tako da je suludo od njih donirati vozila, međutim pričamo o GSP-u, firmi gde ništa nije isključeno!

Резултат "самозапаљивања" А-92 у Калуђерици....

2zntly0.jpg

25rm7sz.jpg

Општина Гроцка је послала захтев ГСП-у за надокнаду штете. Баш бих волео да видим фацу онога ко буде допис прочитао. :)

Evo nekih informacija iz S.P. „Kosmaj“.

Nakon požara u vozilima S.P. „Kosmaj“, ipak su u GSP-u preduzete određene mere.

Prema zvaničnoj evidenciji, od Nove godine je bilo pet požara na trasi linija, od čega je na jednom vozilu pričinjena manja šteta, dok je na jednom vozilu pričinjena velika materijalna šteta:

- A-151: 28.02.2013. na liniji „39“ u Kumodražu - velika šteta
- A-117: 16.03.2013. na liniji „94“ na Miljakovcu - manja šteta, vozilo osposobljeno i u saobraćaju
- A-92: 27.04.2013. na liniji „309“ u Kaluđerici - velika šteta
- A-170: 28.04.2013. na liniji „39“ u Kumodražu - velika šteta
- A-102: 01.05.2013. na liniji „504“ na okretnici Miljakovac III - velika šteta.

Nakon požara na vozilu A-102 na kapiji S.P. „Kosmaj“ su postavljeni zaposleni iz Sektora održavanja vozila, kako bi dodatno kontrolisali izlazak vozila u saobraćaj.

Izvršene su i kadrovske promene, odnosno smenjeni su šef održavanja vozila, zamenik šefa održavanja vozila, nekoliko poslovođa održavanja je upućeno u druge saobraćajne pogone na druga, niža radna mesta. Protiv dvojice poslovođa su pokrenuti disciplinski postupci, a svi organizatori procesa rada u Sektoru održavanja vozila S.P. „Kosmaj“ su novčano destimulisani, odnosno umanjena im je zarada.

Postavljen je novi šef održavanja i dovedena su dva mašinska inženjera koji su zaposleni po Ugovoru o obavljanju privremenih i povremenih poslova.
Po nalogu izvršnog direktora pogona, od 1. maja 2013. godine u saobraćaj se ne pušta nijedno vozilo za koje se posumnja da bi moglo da ima probleme u ekspolataciji, kako bi se izbegli dalji požari na vozilima.

Odmah su angažovani kontrolori tehničke ispravnosti iz drugih pogona, ukupno pet kontrolora, kako bi se kontrolisala vozila i evidentirali svi nedostaci na vozilima i što je moguće više vozila dovelo u tehnički ispravno i bezbedno stanje.

Od 8. maja održavanje je pojačano sa izvršiocima iz drugih pogona i to sa šest bravara, devet automehaničara i dva autoelektričara.

Izvor: GSP forum, članica Nikoleta

Lepo. Ocigledno se obratila paznja na sprecavanje pozara na autobusima.
Po nalogu izvršnog direktora pogona, od 1. maja 2013. godine u saobraćaj se ne pušta nijedno vozilo za koje se posumnja da bi moglo da ima probleme u ekspolataciji, kako bi se izbegli dalji požari na vozilima.

Ne bi trebalo samo da se gleda sprecavanje pozara, vec i druga bezbednost putnika. Danas sam prvi put primetio nesto. Na #73, kod zadnjih vrata, na poslednjem stepeniku u delu izmedju "zida" tocka i samog stepenika se nalazi poveca rupa. Ne znam koliko ona vec stoji tu, ne bi me cudilo da je vec duze vreme, ali danas sam prvi put uocio. Cini mi se da bi neko nepazljiv mogao da pogodi tu rupu i da se povredi.

Da se poštuje to kao što piše, Kosmaj bi imao 5 do 15 vozila u saobraćaju...

Vidim nove mere su dale rezultate :D Svaka im čast, koji ovo beše 57 u zadnje 4 godine?

Tačan broj je mnogo, mnogo veći od te cifre, ali nikad nećemo saznati koliko veći... Na onoj listi na početku ove teme zabeležen je trenutno 51 slučaj u poslednje 4 godine, i još par iz 2008. godine.

Računam poznate požare. Niste upisivali u onoj seriji sva vozila.

U listu su uneseni svi poznati požari od 2008. na ovamo koje smo videli da se pominju na internet forumima (ako je izvor informacije dovoljno verodostojan) i svi oni o kojima su mediji izvestili. Ako imaš neke dopune, više su nego dobrodošle :)

Naravno da ima i mnogo drugih slučajeva požara koji su zataškani namerno od strane GSP-a ili koje niko od očevidaca/novinara nije pomenuo na internetu ili u medijima, i takvi onda naravno da nisu upisani na listu, pošto nemamo nikakve podatke o tome...

Felix55":2fh85k6f je napisao(la):
U listu su uneseni svi poznati požari od 2008. na ovamo koje smo videli da se pominju na internet forumima (ako je izvor informacije dovoljno verodostojan) i svi oni o kojima su mediji izvestili. Ako imaš neke dopune, više su nego dobrodošle :)

Naravno da ima i mnogo drugih slučajeva požara koji su zataškani namerno od strane GSP-a ili koje niko od očevidaca/novinara nije pomenuo na internetu ili u medijima, i takvi onda naravno da nisu upisani na listu, pošto nemamo nikakve podatke o tome...
Kao u fudbalu,ako sudija nije video nije se desilo.U ovom slucaju sudija je novinar a i javnost posredno.

Vrh