VOZAČ IZ ZAPALJENOG AUTOBUSA: Ovo nam je bilo najbolje vozilo, svi smo se otimali oko njega
D. Katanić, A.Đ. , D. R. , | 14. 03. 2016 - 10:53h izmena vesti 11:26h
U razmaku od pola sata jutros su se u Beogradu zapalila dva autobusa sa prigradskih linija. Autobus na liniji 860 gorelo je na Čukarici dok se drugi autobus na liniji 708 zapalio u naselju Plavi horizonti. U obe nezgode, na sreću, nije bilo povređenih, saznaje "Blic".
Na autobuskoj stanici kod Ade Ciganlije danas u 10.45 sati u Radničkoj ulici u smeru prema gradu zapalio se prigradski zglobni autobus sa linije 860. Vatrogasci su izašli na lice mesta i ugasili požar, rekli su za "Blic" u vatrogasnoj službi.
#ada #secerana #gsp #beograd #pozar pic.twitter.com/7uMKzUC3vF
— Dokona domaćica (@NikoNikoKaoJa) March 14, 2016
- Povređenih nema, i to je najbitnije. Na teren su izašla dva vatrogasna vozila - kažu u vatrogasnoj službi. Požar je ugašen nešto pre 10.30 sati
U MUP-u je potvrđeno da se nezgoda dogodila.
- Došlo je do požara na Lastinom autobusu sa prigradske linije 860. U požaru je izgoreo zadnji deo autobusa, a vatru je gasilo osam vatrogasaca sa dva vozila - rekli su u MUP-u.
Vatra je izbila iz dela autobusa u kom se nalazi motor. U požaru je potpuno izgoreo zadnji deo autobusa, sve do "harmonike", a svi prozori su pocrneli od gareži i dima.
Kako nam je ispričao Mirko Simić (39), vozač autobusa na liniji 860, u autobusu se nalazilo troje putnika koji su bili u prednjem delu autobusa, koji nije bio zahvaćen vatrom.
- Izašli su na prednja vrata. Nije bilo panike, nisu bili ugroženi. Bilo je dosta ljudi na stanici koji su se pomerili zbog dima. Sreća da se nije desilo u 6 sati ujutru, tada zna da bue i po 200 ljudi u autobusu - priča Simić.
On je prvo video dim u retrovizoru, a onda su vozači automobila oko njega počeli da mu sviraju, kada su ugledali plamen.
- Bio sam u srednjoj traci. Sva sreća da sam išao 30 na sat, pa sam odmah uspeo da se prestrojim u "žutu" traku - priča vozač.
Ivana, radnica na trafici pored stanice, nije se usudila da izađe iz trafike kada je videla dim.
- Sve je bilo crno, ništa se nije videlo napolju. Videla sam na kamerama da gori autobus i nisam smela da izađem - priča Ivana.
Kako nam je rekao vozač, on je potrošio je tri protiv požarna aparata dok je pokušavao da ugasi požarali ali ništa nije pomoglo.
Imao sam dva aparata u autobusu i kolega iz "Laste" mi je preko ograde dodao još jedan. Sve sam ih potrošio ali su tek vatrogasci uspeli da ugase požar - kaže Simić.
Kako kaže, ovaj autobus bio je najbolji koji su imali u garaži.
- Svi smo se otimali oko njega. Jedan je od novijih koje imamo u garaži u Obrenovcu - priča Simić.
#ada #beograd #pozar #gsp #guzveusaobracaju pic.twitter.com/otvrihuF3B
— Dokona domaćica (@NikoNikoKaoJa) March 14, 2016
Malo pre ove nezgode dogodila se identična oko 10.20 sati kada se u Ulici Isidora Stojaniovića kod broja 59 upalio autobus na liniji 708.
- U naselju Plavi horizonti takođe je došlo do požara na autobusu, i na sreću ni tamo povređenih nije bilo. Na teren su poslata dva vatrogasna vozila i devet vatrogasaca - kazali su u MUP-u.
Uzrok paljenja autiobusa za sada se ne zna a taksisti Beogradskog taksija kažu da je Na Čukarici kod Ade ciganlije gužva u saobraćaju.
U Lastinom autobusu nije bilo putnika
- Vozilo SP “Lasta” danas oko 11 časova se zapalilo u Radničkoj ulici, u blizini šećerane, a povređenih nije bilo. Autobus sa kontom 523, saobraćao je na liniji Obrenovac- Beograd, a u trenutku požara u njemu nije bilo putnika. Vatrogasna služba je odmah reagovala, a šteta je nastala na zadnjem kraju vozila, u motornom delu. Vozilo je prethodno prošlo redovnu dnevnu kontrolu tehničke ispravnosti. Uzrok požara biće poznat nakon završetka policijskog izveštaja - navodi se u saopštenju ovog preduzeća.
http://www.blic.rs/vesti/beograd/vozac- ... ko/6ws30ye