Šta je novo?

Zabrana pušenja u ugostiteljskim objektima

To da državni besposlicari koji još za to i primaju platu, počnu za istu i da rade nešto, podržavam.

To da državni besposlicari koji još za to i primaju platu, počnu za istu i da rade nešto, podržavam.
Ma samo da im uvedu normu po smeni, da vidiš kako bi se raspisali.. Svaki da mora da ispiše, recimo, deset za pikavce, deset za neko ''generalno prljanje'', deset za istovar šuta...vidno bi se promenilo stanje.
Znali bi gde se baca šut pa bi čučali i čekali...a ne ovako da se goje po fast fudovima za platu koju im MI dajemo da čuvaju komunalni red u NAŠEM gradu!

Pre par nedelja, dok je još bilo toplo, sretnem čoveka ispred ulaza jedne zgrade. Kako je izašao i krenusmo da pričamo, odmah trpa ruke u džepove i vadi cigare, pa pali dok pričamo. Posle 2 minuta dune vetar i upadne mi usrani pepeo u oko, jer stalno drži glupu cigaru uz lice. Srećom pepeo nije bio vreo, i brzo je ispao.

Mislim se je..le te cigare pobogu, možeš li nekad da izađeš napolje i da zapravo udahneš vazduh, a ne odmah da se tovariš duvanom i katranom???!!!

Dalje, juče dođem sa posla, osetim kako mi se usmrdela odeća samo od prolaženja kroz grupice purnjača na poslu, koji ne vade cigare iz usta. Deo stavim napolje da se kao malo proluftira, a deo u pranje. Izađem posle uveče do prodavnice. Napolju isto smrad, samo ne od duvana nego od loženja đubreta. Uđem u prodavnicu, dok se mimoilazim sa nekom likušom mojih godina, osetim trag smrada cigara za njom. Ono kad je neko sav upuvan od cigara, kad ceo smrdi na cigare non stop. Reko jbt jel realno.

I opet - je..le ih cigare, sve te koji nemaju meru i koji žive samo da bi purnjali, kašljali i smrdeli. Udavili se u dimu. Kakav narod jbt.

Ali kad kazu: ,,Kod mene u kuci se ne pusi, samo u kupatilu, pa izluftiram". :):):)

I kada mu kazete: ,,Kod mene u kuci se ne pusi", kad je lepo vreme, ok, na terasi,...Mozda je to sebicno sa moje strane, ali necu da prostor u kome boravimo moja porodica i ja smrdi na cigare. A onda: ,,Jel mogu da otvorim prozor, pa cu tu pored, ne oseca se nista." A dim se vraca unutra. Ne raspravljam na tu i na druge teme. Moja kuca - moja pravila. Kada idem nedge - prilagodjavam se tim pravilima, ako ne mogu, ne idem.

U renoviranom ušću na posl spratu gde su restorani sad ima "pušionica" da pušačima ne bude hladno dok jedu. Ono je strašno jbt kakav ustajali smrad, morao sam da zapušim nos da bih izašao na terasu, jer moraš proći tuda do terase...

Ranije je bilo pušenje dozvoljeno samo na terasi, što je ajde ok, mada i tu može da smeta dim kad je terasa oblika lođe, jedna strana otvorena ka spolja... ali ovo sada je veliki prostor sa stolovima u kome je pušenje dozvoljeno. Dakle korak unazad.

Pušači su najveći smrdljivci.
I u apsolutnoj vecini slucajeva maksimalno samozivi ljudi. Bez da zele da naprave kompromis i slicno.

Ja imam slab zeludac, muka mi je od mnogo cega, ali ni od cega nije tako kao kada vidim trudnu zenu sa stomakom do zuba i cigarom u tim istim zubima.

Ako postoji vrh nesvesti, onda je to.

Не пратим тему, нимало, алу ћу изразиити своје мишљење као бивши -одвратна зависност.

Ето., ☺️

Ajde barem da su zabranili da se pusi u ugostiteljskim objektima, pa nek truju samo sebe. Smrde nazalost restorani zbog dima, stvarno steta za zemlju. Lepa stvar je da je sve veci broj objekata samoinicijativno nepusacki. Mozete da zapratite na istagramu nonsmokingbarsinbelgrade

Не пратим тему, нимало, алу ћу изразиити своје мишљење као бивши -одвратна зависност.

Ето., ☺️
Ja сам дословно повреаћо на суво, док нисам престо (ко зна шта значи, повраћати на суво, зна шта зборим)

Каже МаркТвен: оставити пушење је лако, ја сам то урадио сто пута. 😂

Poslednja izmena:
Ja sam pričao da sam ostavio iz prvog pokušaja. Poslednju cigaretu sam zapalio u Ukrajini 2014.

Znate šta bi bio mega-prank?
Skoro da vredi živeti u nekoj hipotetičkoj diktaturi gde bi tako nešto moglo biti naređeno.
Preko noći da sve cigarete postanu bez nikotina.

Ja sam pričao da sam ostavio iz prvog pokušaja. Poslednju cigaretu sam zapalio u Ukrajini 2014.
Пуним 21. јануара, 50, и потпуно те разумем, иако сам ја задоцнио спрам тебе - оставио сам, рецимо, 2018.😊

ПС али немам вољу да кењам људовима који пуше - из прве руке, разумем колико је то озбиљна навлака😊

Poslednja izmena:
Пуним 21. јануара, 50, и потпуно те разумем, иако сам ја задоцнио спрам тебе - оставио сам, рецимо, 2018.😊

ПС али немам вољу да кењам људовима који пуше - из прве руке, разумем колико је то озбиљна навлака😊

Jel to vodolija ili jarac 😁 Postao sam malo terorista, kažu najgori su bivši pušači pa nam sve smeta. A dok smo purnjali bolelo nas uvo. 🙂

Meni je taj put u Ukrajinu bio odlučujući faktor zašto sam prestao. Kao šok terapija. Ali činjenica je da tada nisam znao da je trajno, nego sam stalno produžavao. Tek sam posle neke dve godine bio u fazonu ovo bi moglo da potraje baaaaš dugo...

Često sanjam da sam prekršio i krenuo ponovo da pušim po malo... što nije istina, ni jedan dim nisam uvukao od tada, al dok sanjam deluje vrlo realno.

• Sviđa mi se
Reagovanja: ozu
Kažem, ja, a poznat sam ушироком кругу, као непаметан, много тешко се скинути с никотина😊

Фино пишеш, Ноле, задовољство је читати😊

Svašta još fino radim 😆 hvala Ozu, hvala ☺️ znači ipak vodolija, sad sam proverio... to mi je podznak. 🙂 treba malo jača volja nego jarčevima, al može 🙂

И мени, реално, смета пушење у локалима - покушавам да будем либералан, ал не иде - смрди, брате!😂😂☺️

Svašta još fino radim 😆 hvala Ozu, hvala ☺️ znači ipak vodolija, sad sam proverio... to mi je podznak. 🙂 treba malo jača volja nego jarčevima, al može 🙂
јоој, не знам, кад читам о том знаку, делује, ал ја сам научник, тако да нећу претеривати! 😂😂😂

за кај си будан у ово недоба?

мене мини ми, такорећи, син, држи😂

ја сам један од тих, ***ига...

одма после факса се заподлих на институту, и шљка траје и даље...

јесте врста синекуре, и знам да нервира већину, ал ево троје деце; супруга у истом послу... штагод, иде нам😊

Vrh