Šta je novo?

Zabrana pušenja u ugostiteljskim objektima

Treba da se pogleda i gde su sve sponzori i tokove novca. Nisu to samo akcize nego verovatno i šire finansiranje koje čega šta režimu zatreba

Telekomunikacije, duvan, nafta - sve sa velikim kešom na računima i koje finansira "cheap thrills" od košarke i fudbala do kafandzija

Koliko kosta lecenje jednog pusaca tokom celog njegovog zivota? Mnogo vise se izgubi nego sto se zaradi, a da ne pricamo o tome da zdravlje i zivot nemaju cenu.

Koliko kosta lecenje jednog pusaca tokom celog njegovog zivota? Mnogo vise se izgubi nego sto se zaradi, a da ne pricamo o tome da zdravlje i zivot nemaju cenu.
Nažalost (ili možda ne "nažalost" nego je prosto tako), nije uvek pitanje ukupne cene, već ko plaća, a ko zarađuje. Celo društvo plaća lečenje pacijenata po kliničkim centrima, ali samo vlasnici duvanske industrije uzmaju profit od prodaje cigareta (da zanemarimo u ovom modelu državne akcize).

Za emfizem pluća nema leka.

• Sviđa mi se
Reagovanja: ink
Реално, ова тема може у радионицу, као "паралелни Београд". Нема никаквих назнака да ће се овде било шта променити.

Zakonski se možda i ne menja, ali imam utisak da klinci sve ređe puše a pogotovo muškarci. Jednostavno više nije u modi tj krindž je :)

Политика повећавања цена цигарета утиче позитивно на тај тренд, мана су алтернативе које су доступе и нуде различите укусе, што је младима посебно занимљиво.

Zakonski se možda i ne menja, ali imam utisak da klinci sve ređe puše a pogotovo muškarci. Jednostavno više nije u modi tj krindž je :)
Bilo bi interesantno da se uradi studija koja bi intervjuisala i popisala trenutne omladince koji "samo" puše vejp i elektronske cigarete i onda za 10-15 godina, kad budu imali 25-30, ih opet intervjuisati i popisati pa videti da li su prešli na klasične cigarete ili su ostali na ovim """""lajt""""" varijantama.

• Sviđa mi se
Reagovanja: ink
Kod mene u firmi klinci rođeni krajem devedesih, fakultetski obrazovani - vrlo redovno puše.

Vrh