Ako je recimo kutija cigareta 3 evra ovo mu dodje 5.7 milijardi evraSrbija je jedan od najvećih regionalnih centara za proizvodnju duvana, sa proizvedenih oko 38 milijardi cigareta u 2017. godini [27].
Ako je recimo kutija cigareta 3 evra ovo mu dodje 5.7 milijardi evraSrbija je jedan od najvećih regionalnih centara za proizvodnju duvana, sa proizvedenih oko 38 milijardi cigareta u 2017. godini [27].
Nažalost (ili možda ne "nažalost" nego je prosto tako), nije uvek pitanje ukupne cene, već ko plaća, a ko zarađuje. Celo društvo plaća lečenje pacijenata po kliničkim centrima, ali samo vlasnici duvanske industrije uzmaju profit od prodaje cigareta (da zanemarimo u ovom modelu državne akcize).Koliko kosta lecenje jednog pusaca tokom celog njegovog zivota? Mnogo vise se izgubi nego sto se zaradi, a da ne pricamo o tome da zdravlje i zivot nemaju cenu.
Bilo bi interesantno da se uradi studija koja bi intervjuisala i popisala trenutne omladince koji "samo" puše vejp i elektronske cigarete i onda za 10-15 godina, kad budu imali 25-30, ih opet intervjuisati i popisati pa videti da li su prešli na klasične cigarete ili su ostali na ovim """""lajt""""" varijantama.Zakonski se možda i ne menja, ali imam utisak da klinci sve ređe puše a pogotovo muškarci. Jednostavno više nije u modi tj krindž je
Kod mene u firmi klinci rođeni krajem devedesih, fakultetski obrazovani - vrlo redovno puše.Zakonski se možda i ne menja, ali imam utisak da klinci sve ređe puše a pogotovo muškarci. Jednostavno više nije u modi tj krindž je