Šta je novo?

Zabrana pušenja u ugostiteljskim objektima

Juče sitacija:
Idem svetogorskom, i čovek hoće da udje u neku pekaru, uvuče poslednji dim na pragu pekare i zafrljačio pola upaljene cigare unazad, bez da pogleda koga ima pozadi.
Cigara je sletela na metar od mojih kolica sa detetom. Da sam bio na 1 m ispred, cigara bi završila na mom detetu.
Ja ga pitam, jel ste videli šta ste uradili, da ste bacili cigaru skoro na moje dete on samo kao o izvinite... Kad sam malo povisio ton, pogledao me je kao pa ššta sam tako uradio...

Poslednja izmena:
Кад неко баци пикавац на улицу увек га погледам да видим да ли је ту особу и мало срам, и увек им је поглед у фазону друже шта ме гледаш нисам ништа лоше урадио, најнормалнија ствар.

Imam utisak da se broj pušača ozbiljno smanjio. Dal vejpuju, il štagod, ali se u poslednje vreme iznenadim kad vidim da neko na ulici prođe s cigaretom.
Možda je samo wishful thinking, al se nadam da jeste tako. 😊

Кад неко баци пикавац на улицу увек га погледам да видим да ли је ту особу и мало срам, и увек им је поглед у фазону друже шта ме гледаш нисам ништа лоше урадио, најнормалнија ствар.

meni je san da imam mač, i tako da kada bace kroz prozor od auta, samo im odsečem ruku
i ostavim maramicu

Pošto sam često sa detetom na igralištu kod pionirskog parka, interesantno je da kada srbin roditelj hoće da zapali cigaru, on je prosto zapali i puši... Kada rus hoće da zapali cigaru, on se skloni sa igrališta u park i tamo ispuši

Pošto sam često sa detetom na igralištu kod pionirskog parka, interesantno je da kada srbin roditelj hoće da zapali cigaru, on je prosto zapali i puši... Kada rus hoće da zapali cigaru, on se skloni sa igrališta u park i tamo ispuši
to sam i ja radio (i sa iqos-om), dok sam posecivao parkice - da ne bude zbune, dok mi je dete bilo malo

ima onih koji se samo sklone sa strane, ali vrhunac mi je bio pre neki dan kad dolaze mama i baba i dete. Obe sa cigarama u ustima i nose dete na rukama. Stavlja baba dede u ljuljašku sa sve cigarom u ustima i sav dim detetu u glavu...

I meni se čini da se broj ljudi sa običnim cigarama malo smanjio. Meni čak te elektronske ne smetaju toliko pogotovo vejpovi jer se miris ne zadržava, daj bar da zabrane te obične cigare ako nigde drugo po restoranima. Kad sednem negde da pojedem nešto i pored mene zapale cigaru sloši mi se. Zimi baš izbegavam da odlazim u kafiće ali ne možeš ni potpuno da se izoluješ i ne ideš nigde.

Malo se smanjio broj pušača, ali je glavno da se zabrani u ugostiteljskim objektima. Uvek ću se sećati nekog koncerta nekog benda iz Češke koji je u jednom klubu rekao da smo mi slobodni jer možemo da pušimo u zatvorenom prostoru. Blago nama.

ja sam heavy pusac, ali apsolutno se zalazem za zabranu. skoro sam bio na nekom koncertu u e-pioniru, tip iz benda je samo zamolio da nema pusenja dok je koncert. popusio sam pljugu ispred, kad je to rekao, nisam ni pozeleo da je da je zapalim dok je koncert. sat i pol kasnije, izasao sam napolje da pripalim. jesu bili i devojke i momci vecinom izbegli iz ukrajine i rusije , ali bilo je i standardne ekipe koja dolazi na koncerte.

niko nije nesto gundjao, a mislim da su se dvoje tako smuvali. shhh.

Пушење у угоститељским објектима последњи траг слободе.

I ultimativna kazna ako nevezan pušiš dok voziš. I baciš pikavac kroz prozor.

Baš sam na Trezoru neki dan gledao dokumentarac o železnici, i sad anketiraju putnike u kupeu kušet kola, od šestoro na ležajima, petoro puše.

Kad će više ta zabrana! Vidim u medijima se više o tome uopšte ne priča, a čovek bi mogao pomisliti da bi im leglo ko kec na 11 sad da skrenu malo pažnju na nešto drugo.

JAT je uveo zabranu pušenja tokom leta tek 2002. godine.
Je l se sećaš kada je zabranjeno pušenje u firmama i kancelarijama. Nikad nisam radio u nekom kolektivu, a od kad imam svoju firmu nije bilo dozvoljeno, mada obzirom da ne mogu da smislim duvanski dim čak i da sam imao firmu u periodu kad je bilo dozvoljeno kod mene bi sigurno bilo zabranjeno

Da se ja pitam momentalno bi zabranio pušenje u svim objektima (čak i na otvorenom, u letnjim baštama ukoliko postoji i hrana, a ne samo piće), istovremeno bih povećao cene duvansnkih proizvoda za 10x pa ko hoće da puši morao bi da izdvoji ozbiljnu svotu novca, i pored toga ukinuo bih lečenje o trošku države za bolesti koje dobijaju pušači, a za koje se dokaže da su ih dobili zbog dugogodišnjeg pušačkog staža.

S'druge strane uveo bih besplatne programe lečenja nikotinske zavisnosti, pa čak i subvencije y vidu bespovratnih subvencija za ljude koji su prestali da budu pušači sa vesting periodom od najmanje 5 godina (da bi izbegli da ljudi fejkuju da su ostavili cigarete, samo da bi uzeli lovu).

Sve gore navedene zabrane se ne bi odnosile na elektronske cigarete i vejpove bez mirisa ili sa prijatnim mirisom. Takođe i 10x više se ne bi odnosile na to.

Vrh