Pa napisao je gore kolega Astrodule da treba zabraniti sve sto ispusta miris ili vidljivi dim. Prdenje na primer ispusta miris
IQOS nije elektronska cigareta.
Vidis, i meni je taj IQOS nevidjeno g***o i krstim se kad vidim sta ljudi puse i zasto jednostavno ne uzmu elektronsku cigaretu i vejpuju ko normalni ljudi. Ne koristim elektronsku, ali je imam i jednom sam pusio kod mojih u stanu cisto iz zezanja, cak je i baba bila tu, niko nije primetio bilo kakav miris, a kamoli da im je smetalo.
Ali to je sad opet sve skakljiva tema, ja kazem da je IQOS g***o i ja bih npr dozvolio elektronske cigarete, a zabranio IQOS i sta cemo sad? Koje je to telo dovoljno strucno i moralno u ovoj drzavi koje ce da odredjuje sta sme, a sta ne sme?
A vejp je ipak napredak u odnosu na klasicno pusenje, manje stetan oblik i laksi posle za skidanje. Tako da, ako vidite nekoga da je presao sa cigareta na elektronske, znajte da je doneo bitnu odluku u zivotu i da se trudi. Mozda bi trebalo biti malo mudriji od toga da im se vice da su sve to ista govna.
I izjednacavanje je stvarno smesno jer ja sad lagano mogu u krevetu da povucem par dimova iz elektronske i niti ce meni stetiti kao sto bi cigareta, niti ce soba smrdeti i smetati ostalima. Obicnu cigaretu ne bih nikad zapalio u krevetu, naracito ne u 9 ujutro, morao bih da ustajem prozore da otvaram.
Pusenje je zabranjeno u Britaniji na primer u pabovima, restoranima, kaficima... ali nije vejp. Tako da, mozemo i mi malo da iskuliramo i idemo korak po korak.
Treba tek jasno navuci konsenzus oko zabranje pusenje obicnih cigareta i mislim da smo blizu toga. I to sustinski i jesu zdrave odluke, kada drustvo nekako prirodno dodje do toga i nista se ne namece i nema represivnih mera. Mi kao drustvo definitivno idemo u tom pravcu i purnjamo daleko manje nego nasi roditelji, a i ko purnja postaje razumniji i sve se vise samih pusaca ne protivi zabrani pusenja.
Ipak, tu treba biti tacka, dok se ne sazri za dalje korake.