Šta je novo?

Za sve ljubitelje shoping centara, molova itd

Pa cekaj, zar im se ne isplati da plate 6 miliona eura i ostanu dalje da posluju?
Umesto toga, oni zbog pisljivih 6 miliona (koje zarade za nekih 2-3 meseca kod nas mozda i manje) oni resili da dignu sidro?
Da li zarade 6 miliona za 2-3 meseca? U 2021. im je ukupan promet bio 21mil eur, a gubitak oko 2mil eur. Za 6mil eura kvartalne zarade (odnosno 24mil godišnje) pričamo o prometima koji su višestruko veći što oni nema šanse da stignu u Srbiji. To je oko 250 mil eura prometa, ako ne i više...

To je i cilj radikala - da sve strano, citaj zapadno ode odavde i da se okrenu ''svojem'', citaj kineskom, ruskom, turskom i slicnom.
Sorry, ali ovo je smešno. Nemac je najveći muljator koji je izmislio korupciju, a sada mi kao nešto hoćemo da proteramo nemce. Da se ovi naši jadnici pitaju, oni bi im još i oprostili tih 6miliona samo da se ne zameraju Nemačkoj. Ali već je pukla bruka, pa sada nema nazad.

Što se mene tiče najveća pouka je da svi ti Zapadni lanci nisu toliko tip-top kao što normalan mali srbin misli. Reklama, ovo-ono, a evo muljačina gora nego u Pančevu na buvljaku. Šta će nam takav biznis, neka ide pa neka mulja po Hrvatskoj ili Rumuniji.

Ne kapiram što bi se neko osim tržnih centara potresao što će iz Srbije otići taj dreš od lanca jeftine garderobe. Neka idu, koga je briga. Da je bilo prostora za njih ne bi godinama u Srbiji poslovali sa gubitkom.

I nemoj neko da mi kaže da je trebalo da ostanu zbog imidža zemlje, kao zapadni brend trt-mrt... To sam čuo negde. Pa najbolje za naš imidž je to što ih je neko sa Carine nahvatao. Uvek sam čitao kako takve muljatore nahvataju samo po nekim Švajcarskama, Japanima ili u rodnim Nemačkama. Nikad ih ne uhvate u Hrvatskoj, Srbiji ili Rumuniji. Pa eto i to se desilo...

Jeste to tačno, ali su ih nahvatali nakon 7 godina i to verovatno samo zato što je lova prestala da kaplje gde je trebala ili je neko ko je bio zadužen da to podmazuje postao izuzetno alav, pa ovi odlučili da bolje da begaju...

Priča se da je večeras u Ušću bio opšti grabež u C&A i da se iznosilo sve, jer obezbeđenja i radnika nije bilo, a i zujalice su bile poskidane.

Tužno, ako je istina, jer tu robu je trebalo da pokupe radnici, pošto platu verovatno videti neće..

Kada toliki lanac godinama gura posao u gubitak da ne bi državi platio čak ni porez na dobit jasno je da nešto nije OK.

Toliki brend, a bilansi u gubitku konstantno. To je nemoguće, osim ako npr. kroz transfere ka inostranstvu ne pumpaš gubitak da ne bi platio porez. Ili se spremaš za ovaku neku situaciju, pa da sav taj fiktivni gubitak pokriješ na kraju iz stečajne mase, izađeš iz posla i još profitiraš.

Pošto se moja firma bavi uvozom i imam dosta posla oko "poštenih" carinika pre bih rekao da je ovo

ali su ih nahvatali nakon 7 godina i to verovatno samo zato što je lova prestala da kaplje gde je trebala ili je neko ko je bio zadužen da to podmazuje postao izuzetno alav, pa ovi odlučili da bolje da begaju...
Gubitak? Pa koja firma posluje sa gubitkom? Manite se tih priča gubitaka i pozitivne nule, ako nema profita nema ni rada, sve ostalo je muljanje, a kod nas ga ima na pretek.

U TC "Ušće" se otvara "Maxi", to, pretpostavljam znači, da je "Idea" zatvorena.

Da, malo su se pokačili sa MPCom i Maxi ih je izgurao. Od većih centara ostali su samo u Stadionu...Galerija, Beo, Ušće, Delta je Maxi.

I po Srbiji je MAXI izgurao više IDEA radnja na dosta lokacija. Navodno su otkupili lokale gde je Idea bila u zakupu.

Da, Idea je istisnuta iz Usca.

Maxi/Delhaize je u Srbiji SNSov favorit, tako da mene i ne cudi. Lidl ugrozi Maxi, onda zato Maxi ugrozi Ideu. Kao u zivotinjskom carstvu (sto vecina tih korporacija i jeste). Ne smeju i ne mogu (SNS i Delhaize) da udare na giganta Lidl, pa onda zato udaraju na one na koje mogu.

Ruku na srce, ne znam koliko je Matić blizak SNS-u. Ovo deluje da je njihova međusobna svađa.

Da, Idea je istisnuta iz Usca.

Maxi/Delhaize je u Srbiji SNSov favorit, tako da mene i ne cudi. Lidl ugrozi Maxi, onda zato Maxi ugrozi Ideu. Kao u zivotinjskom carstvu (sto vecina tih korporacija i jeste). Ne smeju i ne mogu (SNS i Delhaize) da udare na giganta Lidl, pa onda zato udaraju na one na koje mogu.

Ruku na srce, ne znam koliko je Matić blizak SNS-u. Ovo deluje da je njihova međusobna svađa.
Pa opet imamo da je IDEA jedan od glavnih sponzora KK Crvena zvezda.

"Delta Planet" u Nišu ima "Ideu", što je paradoks, jer ispada da Mišković nije dao da uđe njegova bivša firma.
"Promenada" u NS ima "Univerexport".

"Univerexport" doslovno drži Vojvodinu, zajedno sa svojom podružnicom "Per Su".
Zanimljivo, "Aroma", "Gomex" i manji lanci, poput "Sunca", za sada nisu ušli u tržne centre.

Ja sam tek nedavno otkrio Sunce markete. Neverovatno, valjda se nisam kretao kroz delove grada gde su prisutni. Ili sam ranije mislio da se radi o pojedinačnim marketima (recimo možda sam video natpis ili tendu ''market Sunce'' i pomislio da je to neki lokalni pojedinac, preduzetnik).

Da me neki stranac pita od kad su oni, rekao bih da posluju svega 3 godine. A sad odem na sajt i vidim da su još 2003. krenuli sa otvaranjem maloprodajnih objekata.

I sa Gomexom ista priča. Ja ih primetio tek pre dve godine, a vidim da su već dugo prisutni. Verovatno sam ih viđao usput i ranije, ali bih mislio da se radi o nekom pojedinačnom lokalcu, ne o lancu.

"Gomex" je već više nego solidna priča. "Sunce" je deo firme "Quattro", koji, valjda, imaju još i neke mini-markete po gradu.
Vrlo mi se dopada što forsiraju domaću robu.

A kad su se i jedan i drugi pojavili po Beogradu? Da znam koliko dugo su mi promakli XD

"Sunce" je krenulo pod brendom "Quattro" još 2000-ih. Znam da su se kod mene na Kanarevo doselili negde 2015, ako se ne varam, u prostorije odavno napuštenog marketa. Vidim da sada rade neko proširenje.

Da Sunce je novo ime za Kvatro...oduvek su imali rodbinske veze sa Danicom Drašković.

Inače uvek su bili fokusirani na Novi Beograd i Surčin kao i njihov najveći konkurent Aman. U istoj ulici (Vinogradskoj) im je i direkcija.

Edit: Uvek su imali dobre cene jel su većinu robe kompenzovali...uvozili su i svoje neke tunjevine..ne znam da li to i dalje rade.

Poslednja izmena:
Vrh