[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=587769#p587769:3ici9bwu je napisao(la):
Kartograf » Uto Dec 11, 2018 9:32 am[/url]":3ici9bwu]Ponovo: jeftinije je 20x godišnje za hitnosti platiti taksi nego plaćati registraciju i održavanje za krš. Ne mora svako da ima auto, nikad to nije ni bilo slučaj.
Krš je krš, neispravan auto je potencijalni ubica uvek i svuda.
Hitnosti nisu 20 godišnje, nego mnogo više od toga. A za onoga cija su primanja minimalna, još više. Taksista nece da ide sa tobom na pijacu da kupiš pola metra drva i stavi u gepek, pa istovari ti kuci. A onaj kamiondžija što prodaje isto nece da upali kamion za pola metra drva. Za sve hitne slucajeve koji nisu uđi - izađi, a mnogi nisu, taksista će da te odere. Tako da nije baš jeftinije. Ne mora svako da ima auto, slazem se. Ali svako mora da ima za minimum ljudskog dostojanstva. Da nije gladan, žedan, go i bos. Da ima da plati minimalne komunalije, najosnovnije za život. Da ima svoj kakav-takav stan. Mali i star, ali da ima. I da ako nema kola, moze uvek da plati taksi za hitne slucajeve. A sve to nemaju ovi ljudi o kojima ti pričam.
bu**** sa ispravnim autom je 1000 puta veci potencijalni ubica od krša za čijim volanom je koliko-toliko samosvestan čovek, pa se o tome ne govori. Bitno je da se govori o krševima, daj njih da sankcionišemo. A razni drogirani, pijani, tatini i mamini sinovi neka ubijaju ljude i dalje sa svojim ispravnim kolima, zašto da pričamo uopšte o njima...
vokimar1975":3ici9bwu je napisao(la):
moze i da se pesaci do apoteke za lek detetu!
kod nas ako moze da se udje u supermarket kolima... sve je to st*** neizivljena !
kultura zivljenja u ovom slucaju saobracajna kultura ne postoji! sta sad treba da sazaljevam sirotinju sto vozi krs? ne samo da ne sazaljevam vec nacijam da protegne noge odim ako koji slucajem nije stihla tetka iz zeneve
Sent from my iPhone using Tapatalk
Da, može. U Zucu, Kupinovu, Progaru, Bariču, Maloj Moštanici, Jabučkom Ritu,...baš ima apoteka koja radi od 00-24. Nema ni koja radi samo danju, da si živ i zdrav. A do prve kada bi pešačio, mislim, dobro je to za zdravlje, ali kada treba lek za dete nije baš situacija.
To što bi svako da udje u prodavnicu kolima i slicno, nedaj Bože da se parkira malo dalje, pa da pešači, kao da treba na rukama se vuče...je posebna priča. Ma, koja kultura u saobraćaju kod nas...
A sirotinja dovoljno proteže noge i najkulturnija je od svih, nema potrebe da ciljaš. Mnogo kulturnija od gospode u džipu.
I to o čemu ti pričaš nisu siroti, nego bahati ljudi!
Žika":3ici9bwu je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=587712#p587712:3ici9bwu je napisao(la):
Blade » Pon Dec 10, 2018 11:53 pm[/url]":3ici9bwu]Žiko,
Imaš, ali uvek ima nešto što nemaš i uvek mora nešto hitno, to sam samo naveo kao primer. Ako nije to, biće nešto drugo. Ti uvek mozeš da kažeš: ,,Mogao je bolje da se organizuje, mogao je ovako, onako,..." Ali u zivotu se često stvari dešavaju iznenada i uvek ima nesto nepredviđeno. Jednostavno nemaš lek za snižavanje temperature u kuci, spletom nekih okolnosti. Ti ćeš sada reći: ,,Ja sam organizovan, uvek imam". Ali desiće ti se jednom da nemaš. Ne ta situacija sa detetom, nedaj Bože nikome, desiće ti se neka druga. I dalje ti tvrdim da nije sve crno i belo kao što ti kazeš i da ne može sve kao mačem da se seče. Razumem ja tebe i teoretski si ti 100% u pravu. Ali praksa često otsupa od teorije. I taj mučenik, ako je otišao po lek za dete sa tim kršem, nije razbojnik, nije napravio teško krivično delo. A policija, ako ga uhvati, za..bavaće ga, manje nego onog sa džipom. Ali na sirotinji šilji ku..c. Tako je to.
Ova naša nazovi država jednostavno tako funkcioniše. Zakon nije isti za sve. A kada zakon nije, kako sve drugo da bude...
Taj se po ceo dan se vozika u neispravnom Yugu i nema ni trunke griže savesti ni za svoje dete kao ni za tuđu decu. Gledam takve ljude svaki dan. Ima za cigare , ima za pivo ispred lokalne prodavnice da ispija sa drugarima i slično.
Ako ništa delovi za Yuga su u vrednosti pakle cigara.
Saobraćaj treba shvatiti krajnje ozbiljno.
Sprega vlasti i novca, kriminala su posebna tema i zato idemo u Evropu posle 2030 (možda).
Ako ima za cigare i pivo, da puši i pije svaki dan na takvim mestima i u tim količinama, onda nije sirotinja. Nego je neodgovoran iza to treba da bude kažnjen. Ali sirotinja nema za to i ne ponaša se tako.
Ja imam poznanike, koji hoce da uvek mogu da okrenu ključ, jer im je teško da nose dupe ulicom, a hoce da budu lepo obučeni, da imaju dobar telefon, da svaki dan jedu pljeskavice, da idu na piće, da izlaze...A auto im se raspada. Kada ih pitaš zašto to ne poprave i kažeš šta moze da im se desi, kazu: ,,Šta, to je upotrebna stvar, j*** mi se za njega dok ide...". Takvi ljudi zasluzuju prekor i sankciju, jer su bahati i neodgovorni. Ako imaš za mobilni, garderobu, izlaske,...imaš i za minimum održavanja auta, toliko da bude tehnički ispravan. Ako ti ne radi radio ili podizač, ako ne smeta tebi, ne smeta ni drugima, ali ako su ti neispravne kočnice, to nije više samo tvoja stvar.