Žika » Pon Dec 10, 2018 6:45 pm[/url]":okki6mpy]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=587561#p587561:okki6mpy je napisao(la):
Blade » Pon Dec 10, 2018 11:40 am[/url]":okki6mpy]O tome i govorim, nije sve crno i belo.
Ima ljudi koji imaju novca, a voze neispravan auto, jer je to za njih upotrebna stvar i ne zanima ih dok ide. A ima kome je auto uvek ispravan, iako ima mnogo manje para, ali je kupio ono sto moze da održava i hoce da bude ispravno zbog svoje porodice koju vozi i zbog drugih.
Korpupcije i protekcije uz podmazivanje će uvek biti. Ima ih u mnogo razvijenijim zemljama od nase. Ali je to neki mali nivo koji jednostavno ne moze da se suzbije. A kod nas svaki prdonja koji ima para moze i svakoga da kupi, pa se u skladu sa tim i ponaša. U saobracaju i na svim drugim poljima.
Nema tog obicnog čoveka koji nekad nije vozio auto sa nekim kvarom, dok ne dodje do para da se popravi. Jednostavno, treba ti auto, ne mozeš da funkcionises bez njega. Mislim na kvarove tipa luft u trapu, loš akumulator, ispusta guma,...dok ne dodje nizi datum u mesecu da se auto otera kod majstora, ali vozite polako i pratite situaciju. Svesni ste šta vozite.
Hajde da pričamo realno...Nemoj da se zanosimo i osuđujemo to kao smrti greh sto mi se na jednom drugom forumu desilo. Takve stvari su jednostavno realnost.
A migavac...naravno i meni je to automatska radnja, da tako kazem. Imao sam prilike da vozim auto sa neisptavnom ručicom za migavac. Morala je 2-3 puta da se klikne da bi proradila. I osecao sam se mnogo nesigurno. Jer sam imao osecaj da drugi vozaci ne vide sta ja hocu i da ih time ugrozavam.
Akumulator i nije neka neispravnost sve dok se auto ne ugasi na šinama.
Luft u trapu mnogi preko toga olako prelaze dok im se točak ne podvuče pod auto.
Guma koja ispušta i kad se vozi sa nedovoljnim pritiskom su velika potencijalna opasnost. Proguglaj kakva se oštećenja javljaju u pneumatiku koji nema propisan pritisak i šta se dešava kada se sa tim za oko nevidljivim oštećenjem krene na more (naravno tada začepljenim).
Ako nema para za popravku a odakle pare za gorivo ? I kada će uopšte imati para za popravku ? Kad tetka iz Kanade pošalje ?
Hoćeš da kažeš da nema 500 dinara za kraj spone, za kuglu ili 3000 din za rame ? Ili par stotina dinara za krpljenje gume ? Ili 3000-4000 za akumulator ?
Nemam ni para za bacanje ali auto mora da bude 100 % ispravan. Ja auto ne pripremam za zimu, za letnji odmor i slično, auto je uvek spreman i ispravan za put. Uvek. Sipam gorivo i idem gde god poželim.
Evo čim dobijem vizu mog ljubimca čeka put od 1400 km u pravcu (za dva-tri meseca tužan rastanak i njegov povratak ).