[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=678558#p678558:3gq34k5x je napisao(la):
Пантограф » Sub Nov 09, 2019 2:12 pm[/url]":3gq34k5x]@astrodule
Nemamo mi veštinu upravljanja društvom i državom, logičnog i svrsishodnog. Kao kolektiv bez objektivne elite isuviše smo glupi za to. 'Sudije pod pritiskom policije ne priznaju da aparat može da pogreši'? E, to je Srbija. Tu i sva priča na temu 'zašto je saobraćaj u Srbiji takav kakav je', što se mene tiče, i počinje i prestaje.
Ista stvar je u Americi. Sudije, policija i advokati su ista ekipa. Sudija je stalno na strani policajca pa i onda kad zna da policajac laze, tvoj advokat se ponasa kao podmukla kurva i gubis 100%. Postoji i opcija da odmah dok te pozovu platis advokatu da sredi sa sudijom da ponisti tuzbu i u tom slucaju ne moras ici na sud i neces dobiti poene na vozackoj. Prosao sam to 2005 u Ohaju i poznam im zakon, karakter i postenje. Neka nasa skitnica ostane na ulici (izbaci ga zena iz kuce) i moj gazda ga pusti da spava u stanu u kojem je bila kancelarija za dispecere. Kad je ostao sam u stanu on iz fioke u kojoj su nasi dosijei prepise podatke sa kopije moje vozacke posto smo isto godiste. Dva puta ga ustavila policija i on im kaze da je zaboravio vozacku u kopir masini i kaze im moje ime, adresu i socijalni broj. I tako dodje meni poziv za sud u Columbus, Ohio i Youngstown, Ohio. Odem iz Finiksa u Kolumbus ( Gazda mi nasao turu za tamo). Kazem na sudu da nisam to ja nego taj i fino sve objasnim. Kaze policijac da stvarno to nisam bio ja i sudija ponisti optuzbu. Produzim u Youngstown, drugi dan u jutro odem u sud, opet sve isto ispricam, a taj policajac nece da prizna i kaze da sam ja bio. Tu se posvadjamo
2 televizije su prenosile sudjenje, 8 serifa naoruzani stoje oko sudije i nas koji smo.optuzeni, 187 nekih ulizica tamo cule u sali koji su pozvani.kao uzorni gradjani da prate sudjenje i nas 15-ak optuzenih za prekrsaje u saobracaju. Prva izlazi cura od 19 godina, vozila pijana, dovedose je u robijaskoj uniformi, lanci na rukama, mislio sam da je pobila desetak ljudi, ona jadna pijana vozila. Kaze sudija: Ako platis 190 dolara ides kuci, ako nemas para ides nazad u zatvor. Ona jadna nekako namoli majku da joj plati i pustise je kuci. Na kraju gleda u mene i kaze: Sta cemo s tobom. Ja opet kazem da nisam bio, pokazem sve papire da sam taj dan istovarao Koka kolu u Arizoni, nikad nisam ni radio u toj kompaniji u kojoj je taj sto je napravio prekrsaj. Sudija gleda policajca, gledaju ga i onih 8 serifa, svi znaju da sam u pravu, ali on nece da prizna. Kaze ti si bio. Pita ga sudija da li je drzao moju vozacku u ruci. Kaze jesam. Ja mu kazem ti lazes ili ne vidis dobro. Onda skoci javni tuzilac i pocne me pljvati, da sam ja lazov i tako sudija kaze da se zakunemo. Zakune se policajac, zakunem se i ja. Sudija me gleda i kaze: Znas ako se lazno zaklinjes mozes dobiti dozivotnu, onda mu kazem vi znate da ja ne lazem, a moj advokat kao kurva stoji i suti. Nije mi krivo za kaznu od 100 dolara, vec sto ce mi otici na rekord i to 3 poena. Na kraju kaze sudija da idemo kuci pa ce nam za 3 sedmice stici odgovor i resenje. Kad se sudjenje zavrsilo advokat mi kaze da platim kaznu, a poeni nece ici na dozvolu. I tako platio sam 100 dolara kazne i jos 700 advokatu, a taj klosar je uhapsen i osudjen zbog laznog predstavljanja. Puno puta mi pane na pamet ona cura od 19 godina sto je dovedose u lancima i narandzastoj uniformi kao da je pobila citav kvart.