Aha... :? Hvala Sole.
Majka mi je provela prvi deo života u tom kraju, a posle je igrom srećnih okolnosti i radila u blizini, i kaže da je u toj kući posle otimanja od Bajlonijevih bilo sve i svašta kroz decenije. Kaže jedno vreme je bio i dom za nezbrinutu decu, a onda je posle postala ambasada. Ali ona zna istorijat iz prošlog veka, nije mnogo upućena šta se dešava sad.
Znači kuća je tehnički još uvek u vlasništvu ambasade te afričke države? Pa šta bi sa ambasadom, kako se došlo do ovako lošeg stanja?
Ja sam bio redovan u tom kraju od 90' pa sve do 2008', ali od tada pa do skora sam uvek samo tranzitovao kroz Kneza Miloša i ceo taj kraj. Tako da ne računajući najpoznatije radove u vidu rušenja dela Generalštaba i rušenja Savenog SUPa (što je bilo medijski propraćeno), sva dešavanja i sve gradnje ili pak promene na gore između 2008. i 2019. u Kneza Miloša sam jako slabo ispratio. A mislim da je baš u tom periodu ova kuća najviše i propala i opustela.
Ono što me takođe neopisivo razjari je kad sad kao pešak vidim koliko drveća je krišom ili polu-krišom posečeno u celoj ulici u odnosu na kasne 2000-te kad sam bio redovan u tom kraju. U svakoj 5. baštici fali po stablo. Samo nestaju mic po mic. No to je za drugu temu.