Današnje slike mesta zločina i divljaštva u Internacionalnih brigada. Mogu vam reći da što sam više prolazio kroz taj kraj, to me je ovaj slučaj sve manje šokirao. Neimar, Senjak, Dorćol... su ionako već godinama unazad sistematski i organizovani uništavani *, tako da... dok sam došao do ove kuće, već sam na još 20 drugih lokacija video kocketine i kontejnere gde im mesto nije.
* Pod uništenjem mislim i na slučajeve doslovnog rušenja kulturnih dobara, ali i na estetsko, u smislu da na jednom placu imaš dvospratnu vilu u stilu akademizma, a na susednom placu veliku modernu zgradu od 5 spratova. Zasebno, i razdvojeno, obe su lepe svaka na svoj način. Ali kad su jedna uz drugu, uklapaju se ko futuristički nameštaj u salonskom stanu...
Elem, evo slika. Inače, dok sam ja slikao, video sam još dvoje prolaznika koji su isto stali, fotografisali i komentarisali zločin i sramotu. Ako ništa drugo, bar još ima nemali broj ljudi koji shvataju...
Pogledajte prilog 127633
Pogledajte prilog 127634
Pogledajte prilog 127635
Pogledajte prilog 127636
I da, kao što se može videti, mesto zločina odnosno GADilište je prazno, i čak mlitavo obezbeđeno (neko bi pomislio kao da je pa namerno?). Kao, još ima nade, mada svi znamo da kaubojština i od investitora i od inspekcija neće stati dok se sve to lepo ne sravni i ne pretvori u još jednu groznu kocku kojih već ima nekoliko u ulici...