Nalog mi je bio suspendovan dosad iz meni nepoznatog razloga. Izvinjavam se svima ako sam uradio nesto pogresno.
Nazalost ili na srecu komsije necemo biti.
Parking je bio 13200 u kesu.
Bacio sam pare advokatu za tumacenje predugovora i mnogo je sumnjivih stvari.
1. Dozvola za gradnju pominje samo prizemlje i " nadzemni" deo A bloka ? B se ne pominje.
Pozdrav,
ne znam šta je tvoj advokat gledao, ali u građevinskoj dozvoli stoji:
"
Г Р А Ђ Е В И Н С К А Д О З В О Л А
ОДОБРАВА СЕ инвеститору „ZVEZDARA GALENS INVEST D.O.O. BEOGRAD-
ZVEZDARA“ из Новог Београда, ул.Тошин бунар број 272, ПИБ 111109229, изградња слободностојећег
стамбеног објекта који се састоји од 2 (две) ламеле – ламела А и ламела Б, спратности По+Су+П+4+Пс,
категорије В, са укупно 152 (сто педесет две) стамбене јединице и 208 (две стотине осам) паркинг места
у подземној гаражи, укупне бруто површине објекта 15.731,98 m2
, од чега надземне бруто површине
10.313,47 m2
. на катастарској парцели 618/69 КО Звездара, пов. парцеле 3.112,00м2, у улици Лединачка,
у Београду,
"
Na objektu je hipoteka u izgradnji i nejasno je kad se brise.
01.08.2021
"U ime investitora Zvezdara Galens Invest d.o.o. Beograd - Zvezdara obaveštavamo Vas da je od Republičkog geodetskog zavoda, službe za katastar nepokretnosti Zvezdara, ishodovano Rešenje o brisanju hipoteka Vojvodjanske banke, a koje su bile navedene u članu 1. stav 5 predugovora."
26.08.2021
Upisana nova hipoteka, pretpostavljam na Unicredit Banku.
Trazene izmene vise puta je sumnjivo jer se odbija. Nametnute obaveze upravnika, odrzavanja i td su bar 40 evra mesecno ili vise
u predugovoru stoji max 0.5e/m2+pdv, znaci 40m2 je 24e, maximalno do 2 godine od završetka, ali mislim da to skupština stanara može i ranije da prekine i dodeli nekom drugom.
. Stan koji mi nudjen je 4 sprat i sagradjen je. No sve ovo nije ni bitno jer prodavac je nakon mojih pitanja povuko prodaju. Vi koji ste kupili sa malo avansa ste u boljoj poziciji jer rizikujete samo malo para a ja sam trebao da rizikujem ceo kes. Galens je veliki i razmahao se investicijama i na kraju ce to biti mozda ok ali sve njihove firme su pod hipotekom. Ovde je Galens Zvezdara investitor i Galens nije nikakva pravna garancija ako Woodstar pukne.
kako nije? u APR-u je jedini vlasnik Zvezdara Galensa, Galens Invest doo Novi sad sa upisanim kapitalom od 188mil din.
Slažem se da su u boljoj opciji oni što na početku manje daju...
Koja velika firma, koja se "razmahala", nije pod hipotekom?
Iako ih smatramo da imaju reputaciju vidite da sa Minelom imaju problem a i kad sam trazio da se obavezu da ce uknjiziti zgradu za 10 godina odbili su.
Ovo isto mi nije jasno, jer u predugovoru stoji:
"
Члан 5.
Продавац даје обавезујућу изјаву да је на њему искључива одговорност у
погледу уредности документациј која ће бити прибављена од надлежних органа
поводом градње предметног објекта из члана 1. овог Предуговора, а коју
документацију је у обавези дати на увид Купцу, затим у погледу изградње
предметног објекта у складу са добијеним одобрењима за градњу, пројектном
документацијом, те у складу са грађевинским и свим другим стандардима и
правилима струке, као и у погледу прибављања употребне дозволе након
изградње објекта, етажирања и укњижбе истог у катастарске књиге, са свим
његовим посебним деловима. Купац потврђује да је упознат да испуњење
наведених обавеза Продавца зависи од капацитета и ефикасности надлежних
органа управе и сагласан је да неће сматрати Продавца одговорним за
кашњење у завршетку наведених радњи.
"
Da ne bude zabune , mozda je sve perfektno i sigurno ali jednostavno predugovor je totalno los po kupca i ne stiti ga a rizik je prevelik za kes kupovinu . I ponavljam , prodavac je odustao uz neubedljivih razloga.Ipak hvala mu. Trazimo dalje . Izvinite za opsirnost
Isto, da bude jasno, ne branim Galens, već samo iznosim, moje mišljenje, zansovano na relevantnim dokumentima.
Slažem se da u ovakvim vremenima, treba biti maksimalno obazriv, i voditi računa o svakoj "sitnici"...