Šta je novo?

Wellport [Stambeni kompleks | 50.000m2]

Silicno nesto sad rade i sa Newportom, bukvalno ce faza 1 biti nalepljena na Zepterru...puni oglasi stanova za rentu, a vlasnici obaraju cene za sve stanove orjentisane ka kompleksu pogotovu one u prvim redovima do gradilista. Za Zepterru znam da su kinezi pobegli glavom bez obzira odavde gde je trebala da im bude faza 2 na mestu gde sad rade fazu 1 Newporta.
Ovo je mac sa dve ostrice kad se kupuje stan u izgradni gde se radi iz vise faza jer na potpisivanju predugovora/ugovora investitor se zastiti da se kupac slaze sa eventualnim promenama projekta, malim odstupanjima itd...Ovako su u Wellportu imali projekat da im sve faze budu po 12 spratova sem prve koja ima 9 pa su dobili kulu od 22 sprata u fazi 3.
Pa za zepterru se znalo da ce biti ogledalo zgrada tako da se formira kvadratni atrijum unutar dve faze. S obzirom da sam bio na vise prodajnih dana Zepterre, ovi koji su kupovali tamo stanove znali su sta ih ceka. Wellport je samo preuzeo projekat.

Mislim da Zepterra nece imati "ogledalo" zgradu...ali to je za drugu temu Newport ili Zepterra :)
pa dobro ostavili su da bude malo humanije..... time sto su stavili parking umesto atrijuma sa dvoristem.
1726484789612.png

Pa za zepterru se znalo da ce biti ogledalo zgrada tako da se formira kvadratni atrijum unutar dve faze. S obzirom da sam bio na vise prodajnih dana Zepterre, ovi koji su kupovali tamo stanove znali su sta ih ceka. Wellport je samo preuzeo projekat.
Zepterra je trebala da ima drugu fazu koja bi bila ogledalo zgrada i vec bi odavno bila gotova, jeste wellport preuzeo ali pogledaj projekt newporta i videces kako izgleda.

Zepterra je trebala da ima drugu fazu koja bi bila ogledalo zgrada i vec bi odavno bila gotova, jeste wellport preuzeo ali pogledaj projekt newporta i videces kako izgleda.
Da da ispratio sam, pricao sam nacelno kako bi bilo u smislu da bi gledali jedni drugima u prozor da je Zepterra dobila fazu 2. Newport projekat je malo humaniji.

Da li znate da li ce Newport doci skroz do N1 zgrada, ili ce izmedju ostati neki prostor(sada su barake)? Da li je tu predvidjena jos neka zgrada?

Kakav ce biti kvalitet gradnje te zgrade u poredjenju sa prethodnim Wellport fazama?
Rekao bih slican/identican:
1. Multi split klima sistem
2. Centralno grejanje sa radijatorima
3. Ista klasa sanitarija / plocica
4. Slicna ili ista fasada gledajuci ovako slike
5. Drvo/Alu stolarija

Sad ne znam da li je konstrukcija istog tipa i izolacija, ali racunam da vrv rade to na kalup isto kao Wellport.

da li je uopšte nešto u Newportu prodato? imajući u vidu samu strukturu stanova i podatke o raspoloživosti na njihovom sajtu, reklo bi se da nije haha

da li je uopšte nešto u Newportu prodato? imajući u vidu samu strukturu stanova i podatke o raspoloživosti na njihovom sajtu, reklo bi se da nije haha
Cene su im brutalne po meni, cene su krajem Marta bile od 3600-4100 ukljucujuci PDV a nista nisu krenuli od radova, tek okacili na sajt bili fazon ja se odmah javio.
Za toliko ranu fazu i broj projekata u okolini previse mi bilo.

EDIT:
Pricam za stanove od 60-90m2, ne garsonjere / jednosobne, oni su verovatno jos skuplji.

struktura im je takva da ne znam ko bi izrazio želju za kupovinom takvih stanova...a pri tome i ova cena, nisam znao da su probili već 4000 eur

struktura im je takva da ne znam ko bi izrazio želju za kupovinom takvih stanova...a pri tome i ova cena, nisam znao da su probili već 4000 eur
Jel mozes molim te detaljnije da pojasnis na sta tacno mislis? Konkretno kod cetvorosobnih, osim sto imaju dve terase nepotrebno, ne vidim neku vecu manu u strukturi.

fokus mi je bio na stanovima sa dve spavaće sobe.
kao najbitniji deo stana neprihvatljivo mi je da imam ovako masakriranu dnevnu sobu gde ću morati da uglavljujem tv i garnituru biram po dimenzijama u mm, dok sa druge strane identičnu kvadraturu imam u glavnoj spavaćoj sobi koja mi služi samo da prespavam u njoj
1727440221534.png

Kad sam se ja raspitivao pre oko mesec dana za dvosobne stanove(od 48kv - 53kv) bilo je od 3500e do 3915e SA pdv-om. Uglavnom zavisi od sprata i orijentacije. "Losije" se kotiraju stanovi okrenuti ka Bulevaru.

btw ista je situacija i sa stanovima koji imaju 3 spavaće sobe.
dobro garnituru na terasu nisu izbacili.
jednostavno od ove površine stana očekuješ komfor i da ne razmišljaš kako da spakuješ nameštaj u prostoriju u kojoj se provodi najveći deo vremena u stanu (dnevnu sobu), a to je ovde prema prikazanom glavna dilema

1727446600447.png

To nije samo "dnevna soba", vec kuhinja, trpezarija i dnevna soba. U tolikim stanovima staviti kuhinju u dnevnu sobu - strasno.

Ovo verovatno nije najbolje organizovan prostor, ali šta očekujete od stana koji ima 3 spavaće, dva kupatila i wc u 90kv bez terasa? Kada bi odvojili trpezariju i kuhinju prostorije bi bile smešne.

Vrh