Šta je novo?

Vrtovi Ceraka [stambeni kompleks]

Pomereno je za mart sledece godine, barem tako pise na sajtu.

Mislim da imaju isti problem kao i ostatak naselja, grad kasni sa izgradnjom infrastrukture - ulice, vodovoda, kanalizacije ...
Sve je moguće. Projekat Silva (komšijski) je počeo da se gradi kasnije, a sada je u znatno naprednijoj fazi izgradnje.

Verovatno ce se cekati jos nekoliko godina, da se sve zgrade prvo zavrse, koliko znam Vidikovac Vista tek pocinje, neki realan rok je kraj 2028. za infrastrukturu.

Super, mi smo jedina zemlja na svetu u kojoj zgrada moze da dobije upotrebnu dozvolu i bude useljena a da nema ni uredjen prilaz do nje niti osnovne infrastrukturne prikljucke.

Znaci ovde komunalno opremanje neke lokacije ne mozes da dobijes cak ni ako sagradis zgradu ili celo naselje i naselis jedno 10000 stanovnika koji ce da parkiraju na njivi prakticno i jedno 3 godine da zive na gradilistu.

Mozda zasadi neko negde i 2 drveta u medjuvremenu ko zna, ali ne patuljasta i ne zbuna, nego drveta.

Naravno da ne vredi. Ako pocnete od toga koje su materijale ugradjivali. Kao i od toga da parket koju su ugradili nije uopšte parket nego tarket, vodometre koje su skidali i sl. Već je bila priča o tome. Lajsne od PVC koji vremenom žuti. I posle uzimaju 3000e po m2
Ja ne znam dal pisemo o istom kompleksu?! Materijali su odlicni i kvalitetni, imamo parket i posle godinu dana nijedna lajsna nije pozutela. Jedino za vodometre mogu da potvrdim.

Super, mi smo jedina zemlja na svetu u kojoj zgrada moze da dobije upotrebnu dozvolu i bude useljena a da nema ni uredjen prilaz do nje niti osnovne infrastrukturne prikljucke.

Znaci ovde komunalno opremanje neke lokacije ne mozes da dobijes cak ni ako sagradis zgradu ili celo naselje i naselis jedno 10000 stanovnika koji ce da parkiraju na njivi prakticno i jedno 3 godine da zive na gradilistu.

Mozda zasadi neko negde i 2 drveta u medjuvremenu ko zna, ali ne patuljasta i ne zbuna, nego drveta.
Tesko da ce zgrade ovde dobiti upotrebnu dozvolu, dok se celokupna ingrastruktura ne zavrsi, ali to je sad vec sasvim druga tema, kako se useljavaju uopste bez nje.

A sto se drveca tice, verovatno se vode time da su Vinogradi preko puta, pa tu ima sasvim dovoljno.

Tesko da ce zgrade ovde dobiti upotrebnu dozvolu, dok se celokupna ingrastruktura ne zavrsi, ali to je sad vec sasvim druga tema, kako se useljavaju uopste bez nje.

A sto se drveca tice, verovatno se vode time da su Vinogradi preko puta, pa tu ima sasvim dovoljno.
Hah, celo stanje u drustvu opisano u 1 postu. Nadstresnica u ns fazon.

Nego. Kako useliti celo naselje pre upotrebne dozvole. Nemoj neko nesto da kuka ako se desi od vas koji su platili stanove tamo. Kako sejemo tako i zanjemo. Nije sve do vlasti nego je nesto i do nas, i to ne malo nesto, nego puno.

da li je slučajno nekom (iz faze II) stigao korigovani ispravljeni račun za električnu energiju za mart i april 2025. godine? eps me je danas obradovao računima koji glase na iznos od cc 100.000 rsd za stan u kome niko ne živi.

Mislim da nema nista od zavrsetka infrastrukture u narednih X godina (narocito sa obecanim vrticima, koji i jesu po planu u tom naselju)

Mislim da je to svima jasno ko zivi u Bg-u. Vec neko vreme nistam tu, ali svaki put kada dodjem ne primetim ama bas nista da se odradilo oko infrastrukture - osim oko H2O

Radi se goli minimum, da se obezbedi funkcionisanje, tipa kad bi sutra bila neka velika rupa na tom zemljanom putu, došli bi da je zatrpaju.

Sve preko toga da moliš i kumiš, čekaš godinama.

Mislim da nema nista od zavrsetka infrastrukture u narednih X godina (narocito sa obecanim vrticima, koji i jesu po planu u tom naselju)

Mislim da je to svima jasno ko zivi u Bg-u. Vec neko vreme nistam tu, ali svaki put kada dodjem ne primetim ama bas nista da se odradilo oko infrastrukture - osim

Mislim da je to svima jasno ko zivi u Bg-u. Vec neko vreme nistam tu, ali svaki put kada dodjem ne primetim ama bas nista da se odradilo oko infrastrukture - osim oko H2O
Tu i lezi problem verovatno, da je neki jak investitor koji je blizak vlasti uzeo da gradi celo ovo naselje, verovatno bi infrastruktura bila gotova odavno.

Ovako ostaje samo nada da nece proci isto kao vojvode vlahovica, mml i ostala urbanisticka cuda ovog grada

da li je slučajno nekom (iz faze II) stigao korigovani ispravljeni račun za električnu energiju za mart i april 2025. godine? eps me je danas obradovao računima koji glase na iznos od cc 100.000 rsd za stan u kome niko ne živi.
Kako korigovan? Vec su Vam bili stigli normalni racuni pa su sada stigli neki dodatni ili kako?
Ne znam jeste li u viber grupi stanara iz faze II, posto se polemisalo o tome ko ocitava struju i da se ljudima cini da su iznosi visoki, a ne zive u stanovima...
Nama su stigla oba, ali nam deluju ok...

Koliko placate sada racune?
Tipa struja 2000
Infostan 6000
Odrzavanje zgrade 1e po kv
Sta spada u to odrzavanje zgrade?
I sta ako se odrzavanje zgrade ne plati da li mogu da vas kazne ili tako nesto?
1748686421544.png

Obisao ovo celo podrucije i mogu reci da su napravili horor sa ovim delom grada.Urbanizam infrastruktura jedno veliko 0.
Investitorima ne treba dizvoliti da grade 100%betona na parcelama.
Iza tc bazar ona zgrada dignuta ograda oko nje ne moze da se prodje, buenos vista direktno gleda sa jedne strane u drvece koje ulazi u terase iz pravca autoservisa i ono deluje katastrofa.
Zgrada od ilijeva, auto servis, lidli podigli svi ograde ne moze da se prodje tuda. Jedan lavirint bukvalno.
Pored vrtova moze da stane komotno jos jedna zgrada. Ja se nadam da ce tu neki park da sagrade i nesto zelenila.
Nedelja je vruce je i nekako sve je to delovalo "tiho". Celo to podrucije a gde tu deca da se igraju?

Obisao ovo celo podrucije i mogu reci da su napravili horor sa ovim delom grada.Urbanizam infrastruktura jedno veliko 0.
Investitorima ne treba dizvoliti da grade 100%betona na parcelama.
Iza tc bazar ona zgrada dignuta ograda oko nje ne moze da se prodje, buenos vista direktno gleda sa jedne strane u drvece koje ulazi u terase iz pravca autoservisa i ono deluje katastrofa.
Zgrada od ilijeva, auto servis, lidli podigli svi ograde ne moze da se prodje tuda. Jedan lavirint bukvalno.
Pored vrtova moze da stane komotno jos jedna zgrada. Ja se nadam da ce tu neki park da sagrade i nesto zelenila.
Nedelja je vruce je i nekako sve je to delovalo "tiho". Celo to podrucije a gde tu deca da se igraju?
Deca, zelenilo i parkovi nisu potrebni – tako je Beogradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove odlučio. Potreban je beton, puno betona.

grad.png

A hoće li se dogoditi to mislim...
Ako grad treba to da napravi, onda verovatno nece, posto je javna tajna da para za projekte osim Expa i Bga na vodi NEMA.

Mucno je i to sto naselje pripada Rakovici, a opstina ima mnogo vecih prioriteta - poput Bulevara Patrijarha Pavla koji se radi vec skoro 7 godina. Tako da ce se celo naselje nacekati.

Vrh