Zum0, nema potrebe da me stalno ispravljaš i da pominješ da negde grešim ili da sam u nekakvoj zabludi.
U diskusijama od mene nigde nećeš čuti takve "tonove", bar ne u diskusiji sa konkretnim sagovornikom, zar ne (?).
klima i vreme kao rezultat zbira svih njih ne moraju biti pravilni i periodično ponavljajući. To i jeste čitava poenta teorije haosa čiji je upravo vreme bio prvi i najbolji predstavnik.
Tako je.
Prvo VREME, a kasnije i KLIMA, rezultat su sadejstva još nekih prirodnih pojava ili parametara, kao što su Sunčeva aktivnost, vulkani, i tako dalje...
SVE prirodne pojave i SVI prirodni parametri se nadovezuju jedni na druge i ponašaju se sinhronizovano, u cilju održanja GLOBALNE prirodne ravnoteže.
Ta sinhronizovanost podrazumeva čak i različito ponašanje ili "iskakanje" pojedinih prirodnih pojava ili parametara, posmatrano kako prostorno, tako i vremenski.
Jedna prirodna pojava nadopunjuje drugu, u određenom trenutku, a zatim neka deseta pojava ili parametar nadopunjuje neku milionitu pojavu ili parametar u nekom drugom trenutku ili periodu.
Na OVAJ način funkcionišu SVE prirodne pojave u okviru JEDINSTVENOG sistema.
Dakle, s obzirom na DINAMIČNE karakteristike SVIH prirodnih pojava i parametara u sklopu JEDINSTVENE celine - može se sasvim slobodno reći da prostora za manipulaciju sa ovakvim (dinamičnim i haotičnim) karakteristikama prirodnih pojava ima i previše, zar ne (?).
Jednostavno rečeno - ne postoji optimalniji prostor za manipulaciju od navedenih GLAVNIH karakteristika SVIH prirodnih pojava. :mrgreen: