astrodule
Professional
Plus što ljudi imaju kratko pamćenje i svaka godina im je najtoplija, najsušnija, najkišovitija...
Naravno, ali upravo zbog ovakvih čestih pogađanja, najviše verujem tom sajtu.
Inače, u subotu je oko 17h pljuštalo oko pola sata (na Adi, a i drugim delovima), a dan ranije mislim da niko to nije najavio (svi su predviđali kišu u nedelju popodne, a na kraju je pala uveče).
Samo ljudi koji ne razumeju meteorologiju mogu da pljuju po meteorolozima. Uvek je gomila komentara tipa "naravno da nisu pogodili, tako mogu i ja da predviđam, za šta li oni dobijaju platu...", a niko da pročita koliko se jaki kompjuteri koriste za predviđanja jer postoji mali milion parametara koji se prate.
Vladivoje":34pxols7 je napisao(la):Današnja Tmax će biti negde oko 17 stepeni.
Da, da.
Recimo, radeći neke prognoze, skontao sam da se neretko dešava da prognoza data pre 5 dana ispadne tačnija od one date nakon 3 dana od prvobitne.
U svakom slučaju, pravila nema, svaka prognoza je priča za sebe, kao što je i svaki dan priča za sebe. :wink:
Naravno, ali upravo zbog ovakvih čestih pogađanja, najviše verujem tom sajtu.
Inače, u subotu je oko 17h pljuštalo oko pola sata (na Adi, a i drugim delovima), a dan ranije mislim da niko to nije najavio (svi su predviđali kišu u nedelju popodne, a na kraju je pala uveče).
Samo ljudi koji ne razumeju meteorologiju mogu da pljuju po meteorolozima. Uvek je gomila komentara tipa "naravno da nisu pogodili, tako mogu i ja da predviđam, za šta li oni dobijaju platu...", a niko da pročita koliko se jaki kompjuteri koriste za predviđanja jer postoji mali milion parametara koji se prate.