Šta je novo?

Vojvođanska - Tošin Bunar

Ko zna o cemu je rec i sta je prava istina u vezi tog objekta...mozda hoce da uzmu coveku imovinu za male pare...ne verujem da bi se parnicio, da su mu ponudili trzisnu cenu, jer je jasno da to ne moze tu da ostane...
Ostaje samo da se saceka, dok se objekat ne ukloni, a pravu istinu...hehe...ne verujem da cemo cuti...:)
 
Ne verujem da je u pitanju čovek, mislim da je poloprivredna apoteka u sastavu PKB-a.
 
Gledam u Vrcinu 10m od autoputa nekadasnji mlin koji su komunisti ukrali, zajedno sa imanjem, coveku i koji je pretvoren u PKB-ovo skladiste, a pored je posadjen vocnjak pod kruskama...sve to sada stoji zapusteno...krov na skladistu se polako, gotovo urusava, a kruske se ne vide od divljeg rastinja...pa ako je u pitanju PKB, moguce je da je slicna sudbina...ko zna koja je prica u pitanju...jer da je cisto vlasnistvo PKB-a, tj, novog mocnog vlasnika, dobio bi 3 puta vecu cifru od trzisne i niko ne bi ni znao da se tu nekada nalazila apoteka...ovako je moguce da zezaju pojedinca...

...ali, kazem samo preostaje da se saceka...
 
Malo je neozbiljno, ali kako bi je lako "zakačio", sa utovarivačem, onako "slučajno" pri manevrisanju.
Mnogo mi bode oči jedna stračara na putu "napretka".
 
Majstori su kopajuci raskrsnicu uspeli da iseku opticke kablove
 
Na tabli sa podacima o gradnji i investitoru (preko puta crkve) pise da je rok zavrsetka radova 09. septembar. Znaci sledi debelo probijanje rokova, a to opet znaci da stanovnici ovog dela vojvodjanske verovatno do proleca nece moci da pridju svojim kucama automobililma i da nas ceka blato do kolena. Mada, kako je vec opisano, strana koja vodi ka gradu je gotovo zavrsena pa ce mozda nju asfaltirati pre zime. Trake prema surcinu ni u ludilu ne mogu da budu gotove do kraja gradjevinske sezone, pa sve da angazuju Mrkonjica.
.
Negde je objavljeno da imaju problem sa postavljanjem kanalizacionih cevi, jer su postojece u produzetku vojvodjanske premale da prime kisnu i fekalnu kanalizaciju iz cele ulice, pa je iz tog razloga zatvorena raskrsnica vojvodjanske i nehruove. Kazu da te radove privode kraju zbog pocetka skolske godine jer deca u ovom trenutku nemaju kuda da pridju skoli.

Sto se tice apoteke, postoji vise verzija koje sam cuo od ljudi koji zive u neposrednom komsiluku, ali izgleda da niko nije siguran sta se tacno desava. Navodno je PKB samo zakupac dela kuce ciji je vlasnik zena koja osim za kucu trazi odstetu i za njivu koju je imala iza kuce. Juce sam cuo od njenog prvog komsije da se dogovorila sa opstinom i da je odobreno rusenje, pa ostaje da vidimo da li je trac ili istina.
 
Папири коче обнову

До почетка следеће године Војвођанска улица постаје модеран булевар, тврде у Дирекцији за грађевинско земљиште


Прва фаза радова у Војвођанској улици, који су почели још у марту, биће завршена до краја месеца, најављују у Дирекцији за грађевинско земљиште. Тада ће возила поново моћи да се крећу овом новобеоградском саобраћајницом, док ће комплетан посао бити завршен до краја године.

Из Дирекције поручују да ће Војвођанска ускоро добити три коловозне траке, од којих ће две бити намењене путничким возилима, а једна јавном градском превозу. То би, кажу, требало да утиче на смањење саобраћајних гужви у овом делу града.

– Сада смо се усредсредили на ове три траке, како би улица што пре била отворена за саобраћај, али ћемо до краја године урадити још три коловозне траке тако да ће се возила лакше кретати како према граду тако и у правцу Сурчина – објашњава Ненад Бајић, шеф Информативне службе Дирекције за грађевинско земљиште.

Он каже да радници предузећа „Колубара инвест градња” тренутно постављају канализациону инфраструктуру на делу од Улице др Ивана Рибара до Нехруове, као и да ће житељи Војвођанске после много година коначно моћи да кажу збогом септичким јамама.

– Када радови буду завршени отпадне и фекалне материје уливаће се у градску канализациону мрежу, тако да се грађани више неће мучити са изливањем септичких јама, нити са фекалијама које пливају по улици – наглашава Бајић и додаје да су се станари Војвођанске и околних улица протеклих месеци жалили да су им због радова услови живота додатно отежани, али уверава да је посао организован тако да житељи овог дела града што мање испаштају.

У Дирекцији за грађевинско земљиште увелико се припремају за почетак радова на делу Војвођанске од Нехруове до Гандијеве улице, али наглашавају да им велику главобољу задаје решавање имовинско-правних односа. Нико од надлежних, међутим, не усуђује се да прогнозира када би ове бирократске заврзламе могле да буду разрешене, али уверавају да ће по добијању „зеленог светла” прионути на посао и комплетну Војвођанску улицу претворити у савремени булевар са укупно шест коловозних трака, новом јавном расветом, зеленим површинама и пешачким острвом.

Из Дирекције подсећају да је управо због административних проблема каснио почетак радова у Војвођанској, који су први пут најављени још пре две године. Од тада су се житељи овог дела града суочавали са проблемом семафора на раскрсници Гандијеве и Војвођанске улице који нису радили по неколико месеци, као и са неподношљивим застојима у саобраћају.

Укупна вредност посла у Војвођанској улици је 345.000.000 динара, а предвиђено је да радови обухвате преуређење око 1.500 метара пута.

Н. Миковић
[објављено: 06/09/2008.]
Izvor Politika
 
Biće asfaltirano do kraja građevinske sezone (15 oktobar). To bi bila prva faza, dok ne reše preostale imovinsko pravne odnose....na celu ulicu ćemo verovatno čekati sledeću godinu.
 
To je ono o čemu sam i govorio - oni pričaju o reoknstrukciji ulice, a u stvari se radi samo jedan deo, doduše dobar deo - 2/3 cele ulice, dok će na celom potezu od T.Bunara i auto-puta ostati dva suženja - kod T. Bunara i deo Vojvođanske izmedju Gandijeve i Nehruove.

I sve ovo što je do sada urađeno neće imati efekta na saobraćaj sve dok se ceo potez ne proširi u po tri trake u oba smera.
Možda sledeće godine u ovo vreme...
 
Зна ли се шта је ово?

Субота, 13. септембар 2008.
Град Београд - Секретаријат за финансије

Изградња стамбено-пословног објекта на ГП-1, у ПФЦ 29, Нови Београд

На основу члана 72. став 1. тачка 1. Закона о јавним набавкама
ГРАД БЕОГРАД – ГРАДСКА УПРАВА
Секретаријат за финансије
Управа за инвестиције

упућује

ЈАВНИ ПОЗИВ
за достављање понуда у отвореном поступку за јавну набавку радова

ИЗГРАДЊА СТАМБЕНО-ПОСЛОВНОГ ОБЈЕКАТА
НА ГП-1, У ПРОСТОРНО-ФУНКЦИОНАЛНОЈ ЦЕЛИНИ 29,
У БЛОКУ 63, УЗ ВОЈВОЂАНСКУ УЛИЦУ У НОВОМ БЕОГРАДУ

( редни број јавне набавке 4/08 )
...
Конкурсна документација се може преузети на адреси: Град Београд – Градска управа, Секретаријат за финансије – Управа за инвестиције, 11000 Београд, Трг Николе Пашића број 6, соба 516, (у даљем тексту Наручилац), сваког радног дана у времену од 13,00 до 16,00 часова, у року од 11 дана од објављивања јавног позива у «Службеном гласнику Републике Србије», уз подношење овлашћења за преузимање конкурсне документације и доказ о уплати 3.000,00 динара на име трошкова израде конкурсне документације.
...
извор Беоинфо
линк http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1325596
 
Da nisu mozda u pitanju stanovi koje grad subvencionise, onaj projekat 1000 stanova, za mlade bracne parove, umetnike, sportiste...?
 
Neprofitni ili subvencionisani, jedno od ta dva.
 
Upravo to, ceo taj deo su stanovi za mlade bračne parove, policajce, prosvetare....znači prijave......dokazi...rang liste.....
 
Ili to, ili stanovi za raseljavanje.

Pre izvesnog vremena pitao sam Direkciju za gradj. zem. o nameni zgrade preko puta skole u vojvodjasnkoj, koja jos uvek nije useljena ali su poceli da rade lokali u suterenu. Odgovorili su istog dana (cuveni Nenad Bajic) da se ti stanovi nece prodavati vec ih Direkcija kao investitor gradi za potrebe raseljavanja i sl., a sto opet moze da znaci i to 1000 stanova za drzavne sluzbenike.

Mislim da ce ta zgrada koja treba da se gradi uz Vojvodjansku u nivou bloka 63 po dizajnu i nameni biti vrlo slicna ovoj preko puta skole
 
Asfalt bi trebalo (ako se nešto ne izjalovi) ove nedelje.
Sporna "apoteka i dalje stoji" :notok:
 
Jedva cekam i taj asfalt, zivo me zanima kako ce da spoje ulivanje stare u novu ulicu. Mozda da urade jos jedan kruzni tok sa apotekom u sredini kao kulturnim spomenikom po zastitom drzave. :D
 
Vojvođanska (tačnije jedan deo) će biti gotov do 2-3 oktobra i pušten u saobraćaj.
Sporna kuća ostaje dok se ne reše imovinsko-pravni....tj. n godina. Postoje informacije da je u pitanju više vlasnika što komplikuje otkup.
Vesti da je postignut dogovor nisu tačne.
 
Krenuo je, i autobusi su vraćeni na stare trase.
 
Najgore sto sad moze da se desi jeste da ovim resenjem budu zadovoljni i grad i opstinari i javnost i da se negde ovo proglasi za jos jedan uspeh evropske Srbije. Elem, na tabli na kojoj pise da je rok za zavrsetak radova septembar 2008 jasno stoji da se radi o potezu od Ivana Ribara do D. Vukasovica, sto znaci da PKB apoteka nije ni bila u planu kada su krenuli radovi. Od onog sto je trebalo da se zavrsi jos pre mesec dana uradjen je samo pravac ka gradu i spojen "S" krivinom sa starim putem u visini broja 84. Znaci ostaje jos ogroman potez od broja 84 do Vinogradske, gde tek treba da se postavljaju cevi za kanalizaciju pa tek onda nasipanje, ravnanje, asfaltiranje itd. I dalje mislim da to ne moze da se zavrsi ove godine. Da ne pricamo da je trotoar skinut duz cele ulice pa ispred svake kapije gazimo po zemlji i blatu.

Inace, kopanjem Vojvodjanske kopalo se malo i po nasim naravima i moralu. Kako bi se na gradiliste spustala noc, tako su mnogi krenuli u pravljenje zaliha gradjevinskog materijala, pa su neki krali fosne a neki tovarili sljunak i pesak ako nekad bude zatrebalo. Treci su u raskopanoj ulici videli priliku da izbace sav krsh koji se godinama gomilao u shupama, pa su radnici ujutru nalazili i olupine vesh mashina, shut, polomljene cigle i crepove itd. Onda su neki ispregovarali sa nadleznima da se zapoceti radovi na uvodjenju kanalizacije zaustave "na nekoliko dana jer prave svadbu u nedelju". Neki su pak bili saglasni da se uvede kanalizacija (mada im nije bilo bas najjasnije sta ce im to), ali uz uslov da im se ne dira cuprija ispred kuce jer ne zele da kola ostavljaju na ulici. E, onda su peti otisli u novine i napljuvali gradjevinare da slabo rade.

Bilo kako bilo, sada vec nadaleko cuvena poljoprivredna apoteka nije krivac sto radovi u vojvodjanskoj kasne.
 
Evo malo slika iz vojvodjanske.

URL=http://imageshack.us]
image114od5.jpg
[/url]



























 
Jedna, mozda marginalna stvar koju se nadam da ce uraditi, a to je da sa novih zgrada koje su ranije bile uvucene, a sad uz samu ulicu skinu naziv "Ulica Dusana Vukasovica" i stave "Vojvodjanska". Mozda te zgrade i pripadaju prvopomenutoj ulici, ali je stvarno zbunjujuce.
 
Vrh