Šta je novo?

Vojvođanska - Tošin Bunar

PIGLET":en3ticgv je napisao(la):
da li je policajac tu zbog guzve ili je guzva zbog policajca...:)
Prema poslednjoj studiji ovog problema koja je vrsena za dve lokacije(Slavija i ugao Kneza Milosa i Bulevara) nedvojbeno je zakljuceno ovo drugo.

P.S. Ajd da dodam jednu pricu sa jednog drugog foruma o saobracajcima i njihovim mukama :) :) ,Nije moj dozivljaj.

na auto-putu saobrachajac /trafikant/,
zbog prevrnutog shlepera signalizira,
da kroz jedinu slobodnu /najbrzu/ traku
pozurimo ...
ja kao prvi u koloni, poshto smo chekali sat i po -
dam po gasu i kada smo projurili pored njega,
zakachim mu lakat retrovizorom .
normalno stanem/samim tim zaustavim kolonu/
izadjem iz auta, a on na dvadesetak metara;
presamitio se, uz grimasu -,, ne mogu da verujem !!!,,
gleda u mom pravcu i drugom rukom mashe :
,,vozi...vozi je*** ti... uuuh !

prvo : dan danas mi nije jasno - zashto se odma` psuje ,
kad je u pitanju bila samo pogreshna procena.
drugo :a shta da kazu oni jadni lezechi policajci ?
ovi trafikanti i nisu bash od nekog materijala,
jer shta da je prvi u koloni bio kamion ?
njegov retrovizor i nije bash na istoj visini.
treche: shto nije uchio shkolu
 
shmeksi":23epp0yz je napisao(la):
Bila je pre nekoliko dana reportaza na televiziji o nekom gradu u Holandiji/Belgiji gde su totalno ukinuli saobracajne znake i nakon cetiri godine takvog sistema na kruznoj raskrsnici se nije desila nijedna nesreca dok je cetiri godine pre ustanovljenja tog sistema bilo 8 katastrofalnih nesreca. Citava poenta je u tome sto sa nepostojanjem saobracajnih znakova vozaci pocinju da voze obazrivije. Takav sistem je mozda moguc u manjim mestima, ali je pitanje koliko je moguc u velikim gradovima. Da ne zaboravim, dnevni protok na toj kruznoj raskrsnici je 10000 vozila.
Da, tako nešto sam i ja čitao za Holandiju, u nekm malom mestu, veličine Surčina su u centru uradili kružni tok bez znakova, u kojem su u istom nivou pešaci, automobili i biciklisti, samo su im staze drugačije ofarbane, i suština je da ne postoje pravila već da vozači komuniciraju međusobno i sa pešacima i tako prolaze kroz raskrsnicu. Sad pokušavam da nađem fotku toga, ali ne uspevam. :(
 
Največi problem u bezbednosti saobraćaja su nedosledna rešenja.
Svi mi koji godinama vozimo, neke navike uđu u krv i vožnju obavljamo instiktivno. Kao npr, kad prilaziš kružnom toku treba da staneš, kada skrećeš levo gledaš u one koji idu pravo u suprotnom smeru....itd.
Problem nastaje kad se nekom administrativnom merom, postavkom znaka npr od vozača očekuje da naruši te navike da bi ispoštovao znak.
Znači rešenja tipa svugde važi samo ovde ne važi su najopasnija jer od vozača traže nešto nestandarno-na šta nije navikao. Tada nastaju nezgode.

Govorim o onim normalnim i koliko toliko civilzovanim vozačima, a ne o divljacima za koje nikakva pravila ne važe.
 
Meni je genijalno onih par raskrsnica u Braće Jugovića u kojima svako malo menjaju prvenstvo prolaza, a još zu znakovi zaklonjeni drvećem...
 
Od jutros (08. jul) zatvoren je ceo potez od Nehruove do Ivana Ribara. Izgleda da ce u cugu asfaltirati sve trake i u jednom i u drugom smeru. Stanovnici Vojvodjanske nisu dobili nikakvo obavestenje niti uputstvo o prilasku automobilima svojim kucama, niti koliko dugo je planirano da ulica bude zatvorena.
 
E haos, cekao sam autobus a njih ni od korova, samo korov! :D
 
Чланак из Политике, штампано издање од 25.07.2008. стр.25

Војвођанска без застоја
- из Дирекције за грађевинско земљиште поручују да ће радови бити завршени до краја године.

- ради се комплетна инфраструктура

- засад се ради само 700 метара улице јер је Дирекција "на мишиће" успела да прибави све неопходне дозволе за почетак посла

Ненад Бајић, шеф Информативне службе Дирекције каже да је незахвално када би преостали део могао да буде раскопан пошто је претходно потребно решити имовинско-правне проблеме
- Тренутно радимо део улице за који смо добили папире, а посао ће обухватати и 400м Виноградске, стотинак метара др Ивана Рибара, као и део Сурчинског пута. У другој фази нас очекује посао у делу од Душана Вукасовића до Гандијеве, али ћемо пре тога потпуно уредити деоницу која се спушта са Бежаније до Душана Вукасовића.

Према његовим речима, у Војвођанској је досад изграђен нови део саобраћајнице који би ускоро требало да буде асфалтиран. То ће се догодити када се направи улив, односно спајање са оним делом улице где се тренутно не обављају радови.
-Најважније је то што ће житељи ове улице по окончању посла добити канализацију. Они су годинама муку мучили са одвођењем фекалних материја а сада ће коначно имати могућност да се прикључе на мрежу "Водовода и канализације" - истиче Бајић

- за преуређење издвојено 345.000.000 динара

- почетак одлаган више пута због сложене бирократске процедуре

- две коловозне траке ће бити намењене путничким возилима а једна јавном градском саобраћају

- најављено и уређење тротоара и озелењавање простора
 
A kad ce vise nas deo od Nehruove do Gandijeve!!!!! :( Kad ce da rese te imovinsko - pravne odnose, bog ih ****! :mad:
 
vojvodjanska ce biti ok. a dali je za ovu godinu najavljena detaljna rekonstrukcija karadjordjeve
 
mare":21u7tu5m je napisao(la):
A najsmesnije je sto su napravili novi parking iza romskih kuca pa im sada smetaju te kuce kako bi zavrsili novi prilaz! Ne znam da li je neko snimio ovo :lol:


Evo ga taj parking, koji nema nikakvu svrhu. Stvarno velika glupost,ali kada su tolike pare bacene na biciklisticke staze, moze i na ovo.
 
Parkingu moze da se normalno pridje iz Gandijeve, prilazom pored onog Skadra na Bojani u Gandijevoj, kod prodavnice "Roma".
Mislim da se sada ne koristi zato sto je stanarima soltera malo frka da tu uvece ostavljaju kola...
 
Koliko ja primecujem, radovi su ponovo stali. Raskopali su pravac prema Surcinu, zaustavili kompletan saobracaj evo vec mesec dana, jedno vreme intenzivno radili bagerima i buldozerima i sada od ponedeljka ne moze se videti ziva dusa na gradilistu. Nesto se desava, kao da su povukli kompletnu mehanizaciju i ljudstvo sa terena.
 
Gemax radi kružni tok, evo danas su asfaltirali prvi sloj asfalta-BNS. Verovatno će sutra i habajući, čime će kružni tok biti gotov. Ostaje da se reši jedan šaht koji je na trasi, ali će to verovatno potrajati jer je šaht za vodovodnu cev sa zatvaračem prečnika oko 1200mm. Možda i puste saobraćaja oko njega-pošto je on u BUS traci.

Kolubara je nešto stala u samoj Vojvođanskoj, mislim na smer ka Surčinu. Smer ka gradu je spreman za asfalt.
Pretpostavljam da će da reše uklapanje sa postojećim kolovozom (starim) kod crkve i da puste soabraćaj, pa onda da nastave rad na suprotnom smeru.
 
Inače loše je rešana nivelacija, danas sam bio kad le lila kiša i retko kojin slivnik radi svoj posao-tj pije vodu.
 
Ovako iz "vazduha" ne izgleda lose. Kada su vec uradili kruzni tok bilo bi lepo da se od starta uradi lep idejni projekat i da se odrzava, a ne da se svede na gomilu zemlje obraslu travuljinom...
 
Kako je uradjena ulica se najbolje vidi kada padne kiša. Na žalost, par puta u zadnje vreme sam video kako u tek asfaltiranoj ulici slivnik "viri" iz bare.
 
Verovatno ste primetili da su pustili kruzni toku u promet pre dan-dva.... Sve lepo izgleda i lepo funkcionise, ali mi se cini da je ukljucenje u kruzni tok iz Surcina jako nezgodno.... usko grlo, veliki nagib, velika krivina i jos nabijen pesacki.... kako se to vama cini? pozdrav svima
 
I ja sam to primetio, predviđam dosta udesa baš na tom mestu, tačno je nekako skarabudženo, biće problem onima koji prvi put tu dođu, jer će ih ostrvo i kružni tok koji se pojavljuje niodkuda iznenaditi , što je preduslov za nezgodu.
Izgleda da ona kuća na samom ćošku smeta i da nije otkupljena ili je eksproprijacija u toku: to je III primer u Vojvođanskoj (T. Bunaru)-slabe efikasnosti gradske uprave da reši te imovinske probleme.

Opet kažem: bolje je nego što je bilo ali je moglo biti i bolje nego što jeste.
 
Prosetao sam danas Vojvođanskom posle duže vremena.
Kao kuća Duška Dugouška na trasi novog autoputa, poljoprivredna apoteka je i dalje jedina prepreka da se spoje Dr. Ivana Ribara i Nehruova (dakle celom dužinom duž blokova 61 i 62). Apoteka ne radi zbog godišnjeg odmora do 25.08. :D
Ulica inače smrdi od kanalizacije koja se izliva iz kuća na severnoj strani.

Ta raskrsnica sa dr. Ivana Ribara kada se spušta iz pravca Ledina je stvarno rizična, mnogo je glupo da jedna straćara bude uzrok potencijalne crne tačke.

Ulica sa 2 X 3trakeće puno značiti kada konačno bude završena (ali znači završena u celosti, i onaj deo duž 63 bloka gde se još nije ni počelo), nadam se da će radovi biti koliko-toliko kvalitetni.
I da, iako se gradi potpuno nova ulica i potpuno novi trotoar, i ovde ćemo imati biciklističku stazu koja krivuda i koja kao da je naknadno "umetnuta" u trotoar... pa moglu su barem ovde da je ovde da je naprave negde pored, sa strane :rolleyes:
 
Upravo tako..
Vidim da su intenzivno poceli da radi spajanje sa Nehruovom, ali dzaba im sve kada apoteka prkosi "vremenu i prostoru". Ma da je malo pameti trebalo bi je zapaliti, zavrsiti ulicu, pa neka se oni posle parnice
 
Vrh