Šta je novo?

Vojvođanska - Tošin Bunar

To je tu da uljepsa render ili predstavlja teren skole koji su morali da premjeste

milos.tro":bpd76264 je napisao(la):
Mislim na ovo:
fotografija1133001.jpg

Kao što napisa direktor, to je samo render.
Tereni postoje, tj. postoji privatni tenski klub sa terenima od šljake, tik pored OŠ JS Popović (vide se i na Google Earthu, samo pomeri snimak malo u prema zapadu).

Inace zanimljivo je da je render radjen sa po dve trake u smeru a ne tri trake kako je planirano i uradjeno

Cackam nesto po beobuild galeriji i nadjose se i ove fotke tek da se setimo kako je Vojvodjanska izgledala rekao bih 2006-2007

060216_2.jpg

182vojvt6028hj6.jpg

Taj radi gledao sam post sa jednom slikom ,prvom razmisljam sto nestavi i novu kad mi se post edituje pred ocima telepatija

Белка, као што су написали и Реља и Слоба, то је кућа под бројем 12, која се продаје.

Ја сам још 17. фебруара у репортажи спoменуо ту кућу и тебе: "А ово је кућа која се продаје, па коме се свиђа овај крај, а жели да је реновира или сагради нешто веће, ето прилике. Има 240 квадрата, а још се не зна цена, барем на сајту тако стоји ! Сигурно да о цени квадрата нешто више зна Белка."

Вероватно се ово превидео, а ево и слике коју сам тада поставио:

Иначе из куће број 14 су доставили протест Дирекцији за јавни превоз и Инвеститору, ..... за уклањање саграђеног аутобуског стајалишта (!) у Војвођанској улици, а које се налази код бројева 8, 10, 12 и 14.

Наравно од тога нема ништа, а и о томе сам исто писао у репортажи од 20. фебруара.

Evo ovako. Kuću broj *** prodali, plac je jako uzak jedva preko 10 metara, možda 11 metara. Kuća broj ******, nije na prodaju, a kad je umro ******, njegovi naslednici su kuću broj ** sa placem površine nepunih 7 ari prodali za 160.000 evra. Kupila ju je neka agencija i čuo sam da je početna cena agencije 330.000 evra. Inače to nije kuća, nego raspad od kuće, tako da se praktično kupuje zemljište. S obzirom da znam parametre za Vojvođansku, mislim da je cena žešće jača. To je bezmalo 50.000 evra po aru zemljišta. Apropo broja kvadrata koji se mogu izgraditi, po meni neprimereno visoko. No svačije pravo je da svog konja ceni koliko hoće.

To da ispred stanice kod te kuće nikne neki kiosk, deluje moguće i racionalno. Ne bi bilo ni loše, priredio se taj deo fasade i kapije koji tuče svojom propalošću, a ono iza bi sačekalo da se neko oduševi lokacijom Vojvođanska "a la Dedinje" i da je uzme.

Belka iz posta sam izbacio brojeve kuca u kojima se pominje prodaja i imena i prezimena vlasnika posto su u pitanju fizicka lica kojima to moze predstavljati problem.

U pravu si. Ja se malo oslobodio, ko u kafani, stvarno sam debil. Izvini.

26.04.2014.

Свих шест трака Војвођанске улице ће бити пуштено у саобраћај између 7. и 10. маја. Док се не заврше баш сви радови, то значи и постављање бехатон плоча на тротоаре,њихово украјање, па и не засади сво растиње, све траке се неће пустити у саобраћај. По две крајње траке још увек служе за довоз потребног материјала.

На раскрсници са Гандијевом улицом се украјају бехатон плоче на ивицама тротоара и аутобуском стајалишту 82-ке, а постављена је и настрешница на истом. И на другој страни Гандијеве (према Ј.Г.) је скоро све завршено

Посла има још мало и за Електродистрибуцију

Постављена је и настрешница за стајалиште за линије 45, 71 и 601, али још није поплочано цело стајалиште, а до празника ће сигурно и то урадити.

Однешени су сви грађевински контејнери, машине, а односи се још и део материјала који је остао, а који су били на парној страни улице код ове сиво-наранџасте зграде.

Зелени појас са семењем траве се утабава дрвеним ваљком

У свакој баштици је посађено растиње целом левом страном улице, а између Гандијеве и Нехруове

Још није постављена настрешница на аутобуском стајалишту код школе Милан Ракић

Код школе Стерија се поставља бехатон, а уређује се и зелена површина. Такође извођач радова уређује и земљану површину између дворишта школе и фискултурне сале.

Остало је још мало украјања и у овом делу Нехруове

Радници Зеленила саде растиње на деној страни улице од школе Милан Ракић па до оне перионице возила

Извођач радова је поправио грешку претходног извођача радова и средио бициклистичку стазу у овом делу улице. Украјање тек предстоји.

А овако је било, слика од 06.априла

Konačno su poploćali trotoar u Nehruovoj ispred OŠ JS Popović. Do sada su pešaci morali da hodaju kolovozom kao bi stigli na autobusku stanicu ka Zemunu.
Još jedna stvar: pešački za osnovce u Nehruovoj je pomeren za nekoliko desetina metara dalje od mesta na kojem se nalazio (bio je previše blizu semafora). Nije problem u tome što je pomeren, nego što se na novoj lokaciji stvara široka bara na kolovozu - baš na pešačkom, i to pored silvnika koji ne prima vodu.
Stara boljka naših putara - asfaltiranje je operacija nevezana za pad i odvod kišnice u slivnice.

relja":ie1285w8 je napisao(la):
Još jedna stvar: pešački za osnovce u Nehruovoj je pomeren za nekoliko desetina metara dalje od mesta na kojem se nalazio (bio je previše blizu semafora). Nije problem u tome što je pomeren, nego što se na novoj lokaciji stvara široka bara na kolovozu - baš na pešačkom, i to pored silvnika koji ne prima vodu.
Stara boljka naših putara - asfaltiranje je operacija nevezana za pad i odvod kišnice u slivnice.
Ево и потврде ове констатације.
fotografija0254.jpg

fotografija0253.jpg

Kute":3gp3johp je napisao(la):
....
Ево и потврде ове констатације.
....
fotografija0253.jpg

E, bravo, to je to +

A slivnik se nalazi uz ivičnjak, između ležećeg policajca i pešačkog prelaza.
Da li je slivnik zapušen, da li je tako postavljen da ne može da primi kišnicu, ne znam, ali ovde definitivno postoji problem.
Takođe, stari pešački nema pristup iz dvorišta (nalazio se ispred kapije dvorišta i glavnog ulaza u zgradu škole), pošto je između trotoara i kolovoza uređen novi zeleni pojas (nema staze preko zelenog pojasa - dakle stari pešački se ukida).

Nije ni loše to što su pešački pomerili dalje od semafora, ali su ga smestili - tačno po sred bare.

Nadam se da šefica čita ovo :D

Inace agencija za kucu u Vojvodjanskoj ** (cini mi se da se ovde prica o njoj) trazi 350000 evra!!! Ne znam da li su ljudi normalni. Po katastru tu ima 189m2 kuce i 742m2 placa . Sto je mnogo mnogo jer je kuca ruina a bas plac da kosta skoro 50000 ar...

Svaki Euro koji dobije preko 100.000 moze da smatra kao da mu je pao sa neba...

Гага":vaj7kpbk je napisao(la):
Иначе из куће број 14 су доставили протест Дирекцији за јавни превоз и Инвеститору, ..... за уклањање саграђеног аутобуског стајалишта (!) у Војвођанској улици, а које се налази код бројева 8, 10, 12 и 14.

Наравно од тога нема ништа, а и о томе сам исто писао у репортажи од 20. фебруара.

Koliko sam mogao da vidim u prolazu, vlasnik na broju 14 stvarno nema srece. Em su mu ispod prozora kuce stavili stanicu, em ce ispred pomocnog objekta biti kontejneri, ako sam dobro shvatio ono parce poplocano behatonom u bastici.

Кландестино, добро си схватио, биће управо тако. Уосталом има таквих примера у граду јако пуно, где је аутобуско стајалиште, па и контејнери, тик уз прозор кућа или зграда.

Ne verujem da ce ti primeri da utese vlasnika cetrnaestice, mislim malo je mnogo da i stanicu i kontejner metnu ispred njegove kapije, tamo gde nikada ranije nisu bili. Ja licno bih poludeo i pisao proteste svakodnevno, a da budemo posteni nikom od nas ne bi bilo svejedno. Druga je stvar sto verovatno ti protesti ne bi imali efekta, kao sto nece ni sada.

A ko će da baca djubre u te kontejnere osim njega i prvih komšija?
Čistoća prazni kontejnere jednom u dva dana, i to će mu možda najviše smetati (uostalom, svakome ispred zgrade prolazi kamion čistoće).
Putnici iz autobusa neće svoje papiriće i paklice cigareta bacati u kontejner do kolovoza već u kantu na stanici (dobro, pre će bacati na zemlju i gde pre stignu, ali neće ići do tog kontejnera).

Problem je previse mali da bismo sada razvijali diskusiju i trosili energiju na to. Sve se slazem, ali razumem i nezadovoljstvo tog vlasnika, te sasvim iskreno kazem da mi ne bi bilo pravo da posle mnogo decenija provedenih u Vojvodjanskoj jednog jutra ustanem a ispred kuce stanica i kontejner.

Ja toliko, ne bih dalje polemisao.

Slažem se, to je mali problem. I ja razumem vlasnika, ali mislim da je ovom rekonstrukcijom dobio mnogo više nego što je imao pre nje.

Vrh