Šta je novo?

Vojvođanska - Tošin Bunar

Гага":chojek2u je napisao(la):
Значи по овоме испада да ће оних 300 метара Тошиног бунара тек 2016. године бити изграђено тј проширено !!! На крају снимак се то лео каже.

Kako ih samo nije sramota?
Pričaju o tome kao da ne postoji potreba vozača, stanovika Beograda, javnog gradskog prevoza, firmi koje tu posluju, hitnih službi... itd, da se to što pre proširi...
Pa od ovog uskog grla zavisi izbor vozača kojom trasom će ići prema i od Brankovog mosta i Gazele.
Kako im to nije jasno???
Bože me sačuvaj birokratije i političara.

Mislim da bi ovo trebalo otvoriti kao posebnu temu, sada kada je Vojvođanska gotovo završena.
 
Кретени.

Подржавам Рељин предлог и мислим да нову, одвојену тему ваља именовати као "Реконструкција Улице Тошин бунар", јер, осим тог патрљка од 300 метара који обесмишљава читаво проширење Војвођанске, треба имати у виду да је и у Земуну у шпицевима та саобраћајница већ сада на граници пропусне моћи.
 
Prošao sam oko 18:30h semafori na uglu Vojvodjanske i Gandijeve ne rade :?
 
Sta bi ti :smile: zar ne vidis da kisa pada ceo dan
 
Radio ceo dan, pa zar nisi primetio da mi nije bilo postova :wink:
 
direktor":15ijlooy je napisao(la):
DSCF0748.jpg

zasto ovdje nisu stavili zeleni pojas do ulice a trotoar dalje od iste vec obrnuto stran gdje su kuce , a uz ovu zelenu ogradu mi uopste nije jasno kako ce izgledati

Директоре ево разлога зашто је овде у овом делу улице дупли тротоар за пешаке код ОШ Милан Ракић. Урађен је овако "дупли" тротоар из разлога што овај стари није могао да се сруши због корења дрвећа ! Наиме сво корење је прошло кроз ограду школе, тако да ако би рушили стари тротоар морали би онда да сасеку и сво корење и наравно већ знаш сво дрвеће би се сасушило (мање више). Овако је остављено и урађено како је најбоље и најбезболније могло. Чак шта више испало је и добро и интересантно, а биће и места за нас :)
 
Kute":2130bhpp je napisao(la):
milos.tro":2130bhpp je napisao(la):
Ispraticemo sta ce se desavati,na ranijim postovima je bilo i nekoliko mojih nocnih fotki tog dela ulice.Gaga je i govorio o azurnosti Elektrodistribucije,trebalo bi da odrade osvetljenje.

Када већ говоримо о расвети, морам да кажем да је пар месеци пре започетих радова, испред зграде преко пута ОШ Милан Ракић била постављена расвета, након бројних претходних притужби станара ове зграде ЕДБ - у и Диркцији за изградњу. Међутим, сада су те бандере уклоњене и не видим да је неко планирао да их врати! Изгледа као да за сваку ситницу треба упорно пријављивати недостатке надлежнима. Али...
fotografija0202.jpg

fotografija0203.jpg

Куте, ево одговор за уличну расвету испред твоје зграде.
У самом пројекту стубови расвете нису били ни уцртани што значи да нису ни били предвиђени пројектом, тако да их извођач радова није ни могао вратити. На питање одговорног лица од извођача радова за ову расвету, надзорни органи су одговорили да је улична расвета сад много боља и јача и да нема потребе за враћањем старих стубова расвете.
 
direktor":vh8og33e je napisao(la):
Zafalilo ivicnjak slika iznad a sta se ovdje desilo sa stazom nestala odjednom
DSCF0724.jpg

Директоре, овде је погрешио претходни извођач радова у Војвођанској улици ! Наиме, овако је овде урађена бициклистичка стаза до линије (краја) пројекта и уклопљена у затечено стање. Инвеститор тј. Град није желео да плаћа исправљање грешака претходног извођача радова.
 
Гага":qus1p2ns je napisao(la):
relja":qus1p2ns je napisao(la):
macacomy":qus1p2ns je napisao(la):
Pozdrav svima, imam jedno pitanjce za cenjene forumase..naime, interesuje me da li neko zna da li se planira ulicna rasveta u delu "sredjenog" asfalta-trotoara na pocetku gandijeve, kod zgrade koja je pola useljena a pola ne..jedino taj deo gandijeve NEMA ulicnu rasvetu..ili se taj posao planira za koju godinu, kako bi opet doslo do raskopavanja..a i taman neko da zaradi koju paricu :) molila bih vas za odgovor ili bar da me uputite gde bih mogla da dobijem odgovor na ovo pitanje..hvala vam unapred!!


Dobro došli.
Zaista, gde su ovde postolja za stubove?
Suprotna strana je osvetljena, a ova, koja pre sve služi za skretanje iz Vojvođanske - nema rasvetu.

Ево их.
Позајмио сам слике од Милоша.тро, неће се љутити, а ту се боље виде постоља него на неким мојим сликама.



relja":qus1p2ns je napisao(la):
Danas sam malo bolje pogledao ovaj početak Gandijeve. Stvarno - nigde nema postolja za bandere...

Мала исправка и извињење.
У овом делу Гандијеве код новог аутобуског стајалишта за 82-ку тј. код зграде „половњача“, неће ни бити стубова за расвету јер пројектом нису ни предвиђени. Значи ово што сам окружио на сликама нису „стопе темења за расвету“ (кажу да се стручно тако зову). То су нека друга темења за неке поклопце или већ шта.

П.С.: у питању су телефонски поклопци
 
ddd":qqdtzvu6 je napisao(la):
Ако није било , пробијена је баштица код Борца. Изгледа да се спрема нешто илити LIDL.

ДДД, добро дошао на форум.

Та баштица, односно девијација, је пробијена још у фебруару месецу, али не за будући ТЦ Лидл, него је то било за преусмеравање саобраћаја у Земунској улици, из једног у други правац, кад је рађена ова садашња трака Војвођанске. Та баштица је сад поново затворена и све је враћено у првобитно стање. Ево ти слика стања од 18. фебруара баш кад су почели да раде ту девијацију, а у поподневним часовима истог дана је и завршена.

 
Враћах се данас (четвртак) са састанка на сајму, па прошао овуда и на брзину пар слика мобилним.

Насут крупан шљунак на тротоару на раскрсници Земунска – Гандијева. Након утабавање почиње поплочавање. Након тога постављање настрешнице за стајалиште 82-ке од стране предузећа које је задужено за то.
Све ми више боде очи небулоза Дирекције и Инвеститора да овде није могла да буде стајалишна ниша за ову линију !!!


Све старе електричне стубове су уклонили. Електродистрибуција се смиловала и превезала инсталације са старих на нове стубове. Има још мало посла, ништа страшно.


Код некадашњег улаза/излаза у Војвођанску код бензинке пумпе кад пада киша, као данас цео дан, а ево и сад 02:10, биће увек овако. Вода се скупља и задржава уз постављену повишену ивицу тротоара и прави повећу бару. Тад су, као што се види, контејнери неупотребљиви, не може да им се приђе !


И код садашњег улаза/излаза у Војвођанску код пијаце „Бежанија“ уз сам ивичњак на тротоару улице се скупља вода. Вода је чудо, увек покаже мале или велике неравнине и удубљења на улицама и путевима.


У новом делу Нехруове код школе Милан Ракић још треба да се на обе стране уличних тротоара укроје бехатон плоче до ивичњака. На самој раскрсници до ограде школе, треба још да се један део поплоча бехатоном.



И код новог аутобуског стајалишта код школе Милан Ракић, део тротоара уз ограду школе треба још да се поплоча


Код школе Стерија треба још да се поспе шљунак, исти утаба и да се онда ради поплочавање.


У Гандијевој код зграде „половњача“ је завршено поплочавање новог стајалишта 82-ке. Остало још украјавање до ивичњака.


До уторка-22.априла, мировање машина и алата.
 
Sve mogu da shvatim, svašta može da promakne u projektima, ali ovo za autobusku stanicu ne mogu da razumem...
 
Гага":3f7g53wu je napisao(la):
Куте, ево одговор за уличну расвету испред твоје зграде.
У самом пројекту стубови расвете нису били ни уцртани што значи да нису ни били предвиђени пројектом, тако да их извођач радова није ни могао вратити. На питање одговорног лица од извођача радова за ову расвету, надзорни органи су одговорили да је улична расвета сад много боља и јача и да нема потребе за враћањем старих стубова расвете.

Хвала лепо на објашњењу и труду. С обзиром да ова зграда нема расвету ни са друге стране где је паркинг, свакако ћемо инсистирати код Дирекције и ЕДБ-а да се бар са друге стране постави осветљење.
 
Gago hvala na ovim pojasnjenjima a debilno objasnjenje od direkcije da nece da poprvljaju ono sto je predhodni investitor izgresio ,pa za kog djavola su mu primili radove iako je pogrjesio ,sad ce prije ili kasnije morati da vrse prepravku
Kao i zza autobbusko stajaliste koje nisu sda uvukli
Nadam se da ce na svim stajalistima postaviti nadstesnice
Uvijek panu na sitnicama ako nisu mogli da plate izvodjacu radova mogli su da angazuju beograd put da popravi greske ovih predhodnih strasno
Jos jednom pohvale za slike
 
Ovako puštena ulica je zaista ogroman napredak i razlog za zadovoljstvo. To je onako realno rečeno.

A onda pogledam već čuvenu "nepostojanu" autobusku nišu, a Bogami i kod Crkve vež zauzetu desnu traku parkiranim vozilima i čaša je opet poluprazna ;), pa se u tom raspoloženju, e da se ne bih nervirao, samo smejem...
 
http://s14.postimg.org/3pb4bqzlt/IMAG_1275.jpg

Ove kontejnere bi trebalo postaviti paralelno sa ulicom i zagraditi izlaz prema Vojvodjanskoj gde vec izlaze vozila preko ivicnjaka i trotoara i to najvise oni koji ne znaju da tu vise ne moze da se prodje amrzi ih da se vracaju.Ovako bi na vreme videli da tu vise nema izlaza i ne bi isli preko prepreka odnosno unistavali ivicnjak, trotoar i zelenu povrsinu!
 
Sloba0111948":2tq6cyhg je napisao(la):
http://s14.postimg.org/3pb4bqzlt/IMAG_1275.jpg

Ove kontejnere bi trebalo postaviti paralelno sa ulicom i zagraditi izlaz prema Vojvodjanskoj gde vec izlaze vozila preko ivicnjaka i trotoara i to najvise oni koji ne znaju da tu vise ne moze da se prodje amrzi ih da se vracaju.Ovako bi na vreme videli da tu vise nema izlaza i ne bi isli preko prepreka odnosno unistavali ivicnjak, trotoar i zelenu povrsinu!

A i moglo bi da se baca djubre u kante kad napada kiša :laugh:
 
Da li je moguce da niko nije primetio ovaj propust.Zaboravljena je stara signalizacija koja vozila usmerava u krajnu desnu traku, koja je inace zatvorena :? :? :?:
imag1357.jpg

imag1359.jpg
 
НБГСити, није заборављена сигнализација. Та водоравна сигнализација тек треба да се избрише и нова обележи пре званичног пуштања улице тј. свих шест трака у саобраћај. То је део посла који треба да одради Београд пут.
 
Jos malo vezno za beton na autobuskim stanicama. Cini mi se da sam gledao na nekom od satelitskih programa obnovu saobracajnice u Americi. Koliko se secam ide betonski sloj pa preko njega asfalt. Zar nije bila takva prica da je najveci deo Nemackih auto puteva upravo tako radjen i da je zato tako dobar? Primer dobro uradjanog puta kod nas je auto put kroz Beograd. Ne znam koja je firma to radila ali bi im trebalo dati sve da rade (naravno sa istim kvalitetom). U ovaj deo puta ne spada Gazela koja je katastrofa.
 
Posle praznika,ponovo je oživelo gradilište slikano oko 8:30
fotografija1772.jpg

fotografija1774.jpg

fotografija1775.jpg

uz neuobičajeno malo vozila
fotografija1773.jpg
 
Vojvodjanska je sada zaista veoma lepa i to je ono cemu smo se nadali vise od dvadeset godina, kada su prve kuce srusene zarad opsteg napretka.

Kao i u svakom gradjevinskom poduhvatu, najveci propusti su oni koji se kasnije ne mogu otkloniti i licno mislim da ce i autobuska stajalista i bandere biti nesto sto ce se u buducnosti srediti, ali problem parkiranja ce ostati zauvek i stvarno je grehota sto urbanisti nisu zeleli da obrate paznju na tu zivotnu potrebu. Krajnja desna traka ispred crkve ali i ispred privatnih kuca bice uvek koriscena za zaustavljanje "samo da nesto zavrsimo", a Gaga i ostali biciklisti mogu da zaborave na tecnu voznju crvenom trakom jer grad nema toliko pauka da odnesu sve one koji kvare zamisli urbanista.

Meni recimo ostaje nejasno zasto STR Batos ili STR Sunce (na uglu sa D. Vukasovica) i slicne bakalnice imaju behaton ispred cele sirine kuce, bez zardinjere i bici staze, a ispred crkve je zatvoren prilaz zelenom povrsinom? Da li je procenjeno da ce se ispred prodavnica ipak zaustavljati mnogo vise vozila nego ispred crkve? Bilo bi lepo ako bi neko iz Uprave postavio tablu sa obavestenjem "Dragi vernici, molimo da Vasa vozila ostavljate..." - gde?? Slave, svadbe, krstenja, Bozic, Uskrs... - gde?

Na kraju i oko bici staze koja vijuga ispred perionice negde u visini broja 78. Koliko vidim (na zalost, nisam uspoo da slikam), ispravljena je greska predthodnih izvodjaca i sada je spojena stara i nova staza sistemom "krive drine".
 
clandestino":3pij7l7i je napisao(la):
, a Gaga i ostali biciklisti mogu da zaborave na tecnu voznju crvenom trakom jer grad nema toliko pauka da odnesu sve one koji kvare zamisli urbanista.

Ма ја ћу да возим са друге стране :) Није проблем ни са те стране где паркирају на бициклистичкој стази, од оне перионице возила па до краја тј. до кружног тока, лепо тротоаром и све у реду. :wink:

clandestino":3pij7l7i je napisao(la):
Na kraju i oko bici staze koja vijuga ispred perionice negde u visini broja 78. Koliko vidim (na zalost, nisam uspoo da slikam), ispravljena je greska predthodnih izvodjaca i sada je spojena stara i nova staza sistemom "krive drine".

Сликаћу ја није проблем, ионако сам планирао до краја недеље да дођем и сликам заједно са .........
 
belkom da dopunim , ako nenaleti crvena munja socjalizma u medjvremenu
 
Vrh