clandestino
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011.
- Pohvaljen
- 81
Uz opasnost da ce nas administrator sve poizbacivati napolje zbog udaljavanja od teme, ja opet moram da iznesem ovde nesto sto mi nikako nije jasno. Danas je jedan ar zemljista tu uz Vojvodjansku procenjen na 15-20,000 evra. I ti sad recimo imas posed od nekih 20 ari i na njemu kucu od oko 200 kvadrata i veci broj pomocnih prostorija. I na osnovu svega, ti izracunas da je najisplativiji moguci biznis uzgoj svinja i naguras 100 komada u svinjac u koji staje 50! I spreman si da ti deca i unuci budu predmet ruganja u skoli, da ih zovu svinjarima, da izbegavaju da dovedu drugove iz razreda, sa fakulteta... Jer zaista je šok kada tvoja nova simpatija, koja se montirala dva i po sata za susret sa tvojom porodicom, odmah po ulasku u dvoriste ugazi stiklom u nesto organskog porekla i pogledom obuhvati svo ono bogatstvo koje je ceka u buducnosti.
Eto, to mi nikako nije jasno.
Ali se opet slazem i sa Bezanincem i sa Reljom i sa Gojetom da ako oni zele da zive tako, i ziveli su tako vekovima, onda taj koji zeli da ih promeni mora da preduzme pametne korake i ponudi prihvatljivo resenje za njih. Reci im samo da se sklone ili cak silom ih naterati da se sklone dovelo bi do bunta svih Bezaninaca pa i nas kojima najvise smeta taj smrad. Tako nece moci.
Al odosmo u off u p.m. Ja necu vise o ovome, mozda na nekom drugom topiku.
Eto, to mi nikako nije jasno.
Ali se opet slazem i sa Bezanincem i sa Reljom i sa Gojetom da ako oni zele da zive tako, i ziveli su tako vekovima, onda taj koji zeli da ih promeni mora da preduzme pametne korake i ponudi prihvatljivo resenje za njih. Reci im samo da se sklone ili cak silom ih naterati da se sklone dovelo bi do bunta svih Bezaninaca pa i nas kojima najvise smeta taj smrad. Tako nece moci.
Al odosmo u off u p.m. Ja necu vise o ovome, mozda na nekom drugom topiku.