dakle ovde je bitno to "regulisao" (ne stoji odslužio) što je naravno ispunjeno u zemljama u kojima je ukinuta vojna obaveza. e sad kako se ovo sprovodi u praksi, najbolje da se raspitaš u vojnom odsekuČlan 45.
Od obaveze služenja vojnog roka oslobađa se regrut:
...
3) koji pored državljanstva Republike Srbije ima državljanstvo i druge države, a u toj državi je regulisao obavezu služenja vojnog roka;
Zakon je ovakav:Urbanista":2x7ku6lu je napisao(la):Ma, nešto sam čitao Zakon ali znate kakvi su oni, piše svašta, a ne piše ništa, ništa ne kapiram. Ja valjda mogu da izvadim potvrdu iz inostranstva da sam regulisao pa da tako sredim ali ne znam da li neko ima konkretno iskustva u vezi toga. Meni je prebivalište ovde...
Pazi, nema sanse da se kod nas oslobodis vojske tako sto ces da kazes "ja sam kanadski drzavljanin, biram da tamo regulisem vojnu obavezu, a posto ona tamo ne postoji, regulisana je" (Hrvati prihvataju ovakvo objasnjenje za svoje drzavljane, nasi jok). Dakle taj clan vazi jedino za zemlje gde vojna obaveza postoji (npr. Svajcarska). Stoji "regulisao" a ne "odsluzio" zato sto je vojna obaveza moze da se regulise tako sto ce se sluziti civilino, ili tako sto ce lekarska komisija da zakljuci da nisi sposoban da sluzis, ili tako sto ces da otkupis vojni rok (mogucnost u nekim zemljama, npr. u Turskoj), itd.zaffa":4efekxxw je napisao(la):po tom novom zakonu o o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi (http://www.parlament.gov.rs/content/cir/akta/akta_detalji.asp?Id=691&t=Z#) koji je donet 26.10.2009:
dakle ovde je bitno to "regulisao" (ne stoji odslužio) što je naravno ispunjeno u zemljama u kojima je ukinuta vojna obaveza. e sad kako se ovo sprovodi u praksi, najbolje da se raspitaš u vojnom odseku
ok, ja sam samo preneo šta piše u zakonu, ovo ^^ ne piše. ipak bih se raspitao da sam na njegovom mestu.hazard":1psju7r6 je napisao(la):taj clan vazi jedino za zemlje gde vojna obaveza postoji
To je ono trik trostruko pitanje sa regrutacije od cika doktora:bgexplorer":2j8h952k je napisao(la):Ja sam rekao da sem gay i nikada me više nisu pozvali.
Francuska koliko znam ima neku pro-forme obavezu koja traje jedan dan (tako mi je pricao decko odande). Kaze, moras da odes negde jedan dan, ostavis podatke, i odslusas neku pricu nekog lika iz vojske (koja se svodi na to da on pokusava da te ubedi da se prijavis), i to je to.Ambassador":1b7sj4vg je napisao(la):Koliko ja vidim, ni Francuska nema.. Meni je najbolji Island, nemaju vojsku. I imaju lezbejku za premijerku..