Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

  • Da

    Glasovi: 104 31,5%
  • Ne

    Glasovi: 199 60,3%
  • Ne znam

    Glasovi: 27 8,2%

  • Ukupno glasača
    330
Министар одбране Кипра

Да ли би предстојећа продаја руских хеликоптера Ми-35П Србији и оријентација Националне гарде на тржишта која нису руска могла довести до продаје других руских система Београду?

Тренутно нема размишљања о продаји руске одбрамбене опреме трећим земљама. Радње на проналажењу потенцијалних купаца одбрамбеног материјала предузимају се ако ЕЕЕФ утврди да се одређени материјал повлачи. У сваком случају, приметили сте да се крећемо ка другим тржиштима, углавном западним земљама, као што је недавно урађено потписивањем уговора о новим јуришним хеликоптерима из Ербаса који ће заменити Ми-35П и нову индивидуалну борбену опрему за цео АФ из Израела..
 
Teшко да би продали Тор и Бук, а за Т-80 се шушка да ће их донирати Украјини.
 
Пољска је данас потписала уговоре са Јужном Корејом вредне три милијарде долара за куповину 48 корејских ФА-50 борбених авиона, јер као земља централне Европе предузима хитне кораке у јачању капацитета одбране услед рата у суседној Украјини. Два договора односе се на набавку борбених и тренажних авиона, а они прате уговоре потписане прошлог месеца за набавку тенкова и хаубица вредности од око 5.8 милијарди долара од Јужне Кореје, преноси АП.

Предcедник Пољске Андржеј Дуда и министар одбране Јужне Кореје Еом Донг-хван присуствовали су церемонији потписивања уговора на војном аеродрому у Јанову.

Првих 12 авиона биће испоручено најраније у другој половини наредне године, док ће осталих 36 авиона бити испоручено између 2025. и 2028. године.

Zanimljivo. Pošto baš ovo (samo u manjoj količini) su neki predlagali i elaborirali na MCM forumu. Doduše beše to pre remonta Migova i donacije iz Belorusije.
Ali uopšteno govoreći, nije loš koncept, spoj trenažera i lovca. Idealno za male i skromnije zemlje i RV. Jedino što je skup malo.
 
I malezija planira da kupi te avione. Nisam znao da koreja proizvodi dobre vazduhoplove
 
Нема од тога ништа, капацитети су расформирани.
 
Gle, gle...

Unsdatitled.jpg
 
Baš zanimljivo vreme u kojem živimo... propast na sve strane, rat u okruženju, snadbevanje energijom na izdisaju, a desetine hiljada migranata se sprema da nas poseti...
Granice porozne, raspoloživo ljudstvo u vojsci na minimumu, gomila kupljene i plaćene opreme neisporučena, Kosovo tinja, Bosna tinja, sankcije opet vrebaju jer smo loši đaci... ja sam svojevremeno predviđao da ceo kontinent srlja u propast, ali ovo je mnoooogo gore... a zima još nije došla... šta će biti, Bog dragi zna...
 
И док ми тако бринемо глобале бриге на које не можемо да утичемо, људи који нам нешто значе одлазе. Прође живот у бригама, и не окренеш се време да се спремаш на пут без повратка и схватиш да си живот потраћио на глупости...
 
Аеродром Никола Тесла, хеликоптерска јединица МУП-а Србије. Ангажоваће се у координацији са сектором за ванредне ситуације, као што је већ случај са постојећим хеликоптерима опремљеним за гашење пожара, старим АБ-212 и новим Х-145М.
 
Vrh