Bender Rodriguez
Professional
- Učlanjen(a)
- 12.03.2017.
- Pohvaljen
- 48.319
MUPov Hjui (Bell 212) u letu iznad Beograda trenutno. Možda zbog Erdoganove posete ili zbog suđenja u Specijalnom sudu.
Dok se to realizuje i dok nam ih isporuče, već će ili postati tehnološki zastareli ili će biti razvijena efikasna odbrana od njih.Srbija želi letelice Bajraktar, Erdogan: Pomoć Srbiji i Kosovu da nađu rešenje
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je, nakon razgovora sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom u Beogradu, da Srbija želi da kupi turske bespilotne letelice Bajraktar, ali da to želi "celi svet". Predsednik Turske izjavio je da je ta zemlja spremna da pruži podršku Srbiji i Kosovu da...rs.n1info.com
То се већ сада може рећи, нису се показали у Украјини против озбиљног противника, оно у Нагорно Карабаху је био само маркетинг.Dok se to realizuje i dok nam ih isporuče, već će ili postati tehnološki zastareli ili će biti razvijena efikasna odbrana od njih.
Tehnologija borbenih BPL napreduje veoma brzo i ne treba se zaletati na ono što je bilo aktuelno na TV dnevniku sinoć, već planirati nabavke tri koraka unapred...
A možda se samo radi o provizijama za nabavke, kao uostalom i sve drugo kod nas.
То се већ сада може рећи, нису се показали у Украјини против озбиљног противника, оно у Нагорно Карабаху је био само маркетинг.
Нису ни они јефтини уопште, чак можда и скупљи од артиљеријске срарудије и разних возила и технике које би требало да уништавају.Da li se jesu ili nisu dobro pokazali, to je za dublju diskusiju... ali ako odrade misiju/zadatak, unište daleko vredniji i skuplji cilj od sebe i popiju pogodak PVO umesto aviona sa pilotom, isplatili su se....
Stvar je u tome što se mane jednog modela BPL veoma brzo "provale" pa zato neke velike serije i nisu baš praktične... najveća im je vrednost na početku upotrebe u sukobu, dok su još uvek nepoznanica za protivnika, a onda kada se vidi šta to radi, kako to radi, sa čime radi... onda se zna i kako im se treba suprotstaviti, i vreme je da se zamene sa nečim novim i drugačijim, pa onda na ratištu kreće sve iz početka.
Moje neko mišljenje je da će u oblasti vojnih BPL razvoj ići u suportnom smeru od unifikacije i standardizacije, već da će se ići na neki optimalni broj različitih modela sa unapred određenim vekom trajanja, tj rokom za zamenu sa nekim novim modelima.
Ja mislio gej parada, military editionMislio sam da su Dodikove parade vrhunac ludila ali sam zaboravio da nema većih cirkusanata od Arapa
Bajraktari se dobro pokazuju u Ukraini,
Oni su potopili Moskvu, na primer.
li teško se stiže do njih, stvarno ih svi hoće. Biće veliki korak napred ako uspemo da ih kupimo.
Jedini smislen post u zadnjih nekoliko.Ми реално у окружењу и немамо неке адекватне мете за Бајрактаре.
Ludost.. Osim za onoga koji je u šemi...Sad kad je isplivala i cena jednog sistema sa 6 letelica (100milki po sistemu) ...ovo je definitivno ludost uzimati.