Zamišljam Srbiju 2035. pod istim ovim SNS šljamom, i u još većem haosu (ekonomski možda istu kao sad, ali zato oronulu i propalu po svim drugim parametrima, i sa još većim odlivom mozgova) i ove iste likove kako se i tada, 2035. vade na stvari koje su rađene i vlasti koje su vladale između 2000. i 2012.
Naravno, uz ignorisanje ili relativizovanje štetnih stvari koje su radile vlasti pre i posle njih - Sloba i SNS.
I da, ne računajući par forumaša koji su se otvoreno i bez stida deklarisali da jesu članovi ili bar simpatizeri ovog režima, ne sećam se kad sam na forumu naletao na toliko zadrte likove sa toliko ekstremnim i pogrešnim stavovima kao ovi ovde. Možda samo mogu da navedem jednog, koji je isto česti posetilac i učesnik ove teme. Ali kažem, osim njega, ne sećam se da sam naletao na članove koji ovoliko vole i brane ovaj režim a iz kojih isijava tolika mržnja i bes prema svakome ko ima drugačiju viziju Srbije (natovsku i vatikansku, jelte) i prema svakome ko ne podnosi ovaj režim ološa i debila, a uz to smatra da oni potkradaju sve izbore u zadnjih par godina i da samim tim nisu legitimna vlast.
Ima po forumu ljudi koji preziru DS i žute, ali svi obično preziru i ove sada (a i sebe same). I kažem, ima onih koji otvoreno kažu "da, odgovaraju mi ovi" ili "da, imam koristi od ovih". Ali ne sećam se da sam video neke koji toliko mrze DS i žute, ali paralelno sa njima mrze i sve koji nisu sektaši SNSa i Šešelja. Valjda jer takvi obično ne idu sami na forume, mislim ne bez neke preke potrebe. Više se fokusiraju na sajtove vesti ili na razne tribine i okupljanja.
Sad se setih i onih implikacija i indirektnih uvreda da svako ko je protiv obaveznog služenja vojske je sigurno ustaša ili neki vid izdajnika. Definitivno se dešava repriza onih mozgova koji su 90ih slepo išli za Šešeljem i Vučićem po Zemunu i isterivali ljude iz stanova ili ih bar označavali i targetirali, jer je dr. Šešelj, inače katolik i udbašina, izračunao svojom formulom da taj i taj nije dovoljno Srbin pa daj da se preventivno očisti i ukloni.
Tako bi i ovi neki sa teme. Odavno sam rekao da nemam nikakve sumnje da bi bez problema pobili i pola ljudi u Srbiji pod izgovorom da nisu dovoljno veliki Srbi. Znam jer sam i uživo pričao sa par takvih graničnih slučajeva. Ono kad ti lik koga znaš skoro 20 godina kaže kako, da se sutra nađete na suprotnim stranama, i da je on u uniformi ili tenku, on bi bez razmišljanja pucao u tebe. Jer čika Šešelj mu je još 90ih održao predavanje da je to "ili ti ili ja" situacija i da nema pregovaranja sa izdajstvom (a fala bogu pa je njemu svako izdajnik) nego samo metak u čelo, pa makar ti bio i najbolji prijatelj ili kvalitetan čovek koga znaš pola života. Ne, čika Šešelj kaže mora tako i tako i to ima da se sluša. Jer ipak je on Božji izaslanik i bastion srpstva, pravosljavlja, pravde i istine. Iako je udbaš još od studentskih dana al dobro...
Najgore od svega je što čak i kada to g..no crkne tamo negde 2030ih, ostaće još bar 50 godina posle toga da žive mnogi pacijenti koji će se kunuti u njega i slediti njegova udbaška uputstva i propovedi. I opet će nacija biti nazadna i zagađena tim sr..ima još jako dugo.