Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 119 30,4%
  • Ne

Glasovi: 243 62,1%
  • Ne znam

Glasovi: 29 7,4%

• Ukupno glasača
    391
Tokom predstojećeg sastanka predsednika Putina i trampa u Mađarskoj,potencijalna ruta leta vodi i preko Srbije. Da li bi u tom slučaju avioni našeg RV pratili predsednički zrakoplov preko naše teritorije?

Zašto bi ga pratili , ima mnogo bolju ličnu vazdišnu pratnju, rasporedjenu po raznim zemljinim omotačima.
Dovoljno je da pojacano nadgledamo sa vecim br. letelica granice našeg vazdušnog prostora dok traje prelet što bi zapravo samo ometalo preventivno osetljivo osmatranje
Čak i da postoji neka opasnost po bezbednost naj verovatnije bi došla sa mnogo vece za nas ne dostižne visine.
koju bi pre nas otkrila ne samo nj. pratnja vec i drugi elementi unapred postavljeni po ruti preleta..

Tokom predstojećeg sastanka predsednika Putina i trampa u Mađarskoj,potencijalna ruta leta vodi i preko Srbije. Da li bi u tom slučaju avioni našeg RV pratili predsednički zrakoplov preko naše teritorije?
Пракса је да иде наша пратња. Слично је било нпр. са прелетом француске војне акрогрупе на путу у Грчку, наши Мигови су их испратили на оба проласка.

Пракса је да иде наша пратња. Слично је било нпр. са прелетом француске војне акрогрупе на путу у Грчку, наши Мигови су их испратили на оба проласка.
Управо тако, највероватније ће се летети преко Бугарске и Србије до Мађарске. А у авиону Председника Руске Федерације ће се налазити можда Марко Рубио или Пит Хегсет итд. као додатно осигурање.

Podrzavaoci crveno crne koalicije, sve ste u pravu Srbiju su od 2000. unistili DOS-ovci, Vesic, Sutanovac, Kena, Dinkic, Mihajlovicka, Jovanov, Bakarec, Risticevic, direktor agencije za privatizaciju Sinisa Mali, uposlenik US aida Ana Brnabic i jos mnogi ostali koji su hvala Bogu u zatvoru zahvaljujuci mudroj politici najveceg izdajnika u istoriji, partnera trandze Likane i Filipa Čukanovića, Aleka od oca Fahria Musliua.
Ja znam da ste vi posteni i casni ljudi koji zele najbolje Srbiji, a jedva cekam da se sve istine otkriju, pa da vidimo kako ce te ziveti sa tim 😉

P.S. poznajem ljude koji su bili na sastancima oko prodaje NIS, mi smo bili ucenjeni daljom podrskom oko KiM ako ne prepustimo NIS, kao i ostalom podrskom, pod parolom da Srbija bez Rusije nece postojati u narednih 50 godina. Prema tome NIS je otet od brace, valjda to tako braca rade.

Nemoj da se previše nerviraš. Pre par meseci si prognozirao "samo što nije raspisao izbore" a sad od izbora nema ništa. Neće ih ni biti dok se ne nađe dogovor oko izbornih uslova a to je proces. Tek je zakon o Jedinstvenom biračkom spisku pri kraju. Bez izbornih uslova nema ni smisla izlaziti na izbore jer ih niko neće priznati, pa opet nastavljamo po starom što ovoj zemlji ne treba.
Nismo mi bili ucenjeni oko prodaje NIS-a, sami sebi izmisljamo ucene. Samo su nalazišta u Angoli proizvodila 50 miliona dolara nafte godišnje. Jel smo bili ucenjeni i kad su razne Cede, Djelici, Vlahovici, Janjusevici, Kolesari, Labusi, prodali zelezaru za 20 milona dolara a zatim je preprodali za 400 miliona, kad su Tadic, Sutanovac, Ponos unistavali vojsku? O drugim privatizacijama da ne pričamo. Spustite tenziju i spremajte se za izbore sledeće godine i ako vas narod bude hteo pobedicete. A da bi vas narod hteo, morali bi da budete mnogo ozbiljniji nego što ste bili do sada.
Da, ovi koje si naveo su bili i u toj vlasti. Osim Sutanovca i Dinkica su bili sitniji igrači. To naravno mnogo govori o njima ali nista sto do sada nismo znali. Nije njihov prelazak u SNS njih otkrio. Obeleženi su ranije, Sutanovac unistavanjem vojske, Dinkić bankarskog sistema i pljackom novca koji je iznet za vreme sankcija.

Poslednja izmena:
Nista ti ne brini Rafal, idu izbori, sve ide svojim putem i tokom. Ne postoji opcija da ova gamad ostane na vlasti, otuda sve veci gubici svih javnih preduzeca jer se ubrzano pljacka i priprema za beg. Samo mi nije jasno kako misle da ce svi uspeti da pobegnu?

Evo ti drugog scenarija, koji moze da pomakne "neutralne" pavlake, krajem godine nestasica goriva i gasa, pa kad se digne kuka i motika i ustane Srbin iz vw pasata lubenicara koji sedi sa kasicicom od espresa u ustima jer je fau ve i kafic izgleda anestezija za prosecnog srbina, moze doci do promene i brze nego sto ocekujes.

Mozda tvoja projekcija bude tačna ali to sada ne izgleda realno. Ipak mislim da je realnije da sačekamo sledeću godinu, za izbore.
Od koga će ovi da pobegnu? Kakva nestašica goriva i gasa? Isporuke gasa su sigurne do kraja godine. Do tada će se naći valjda rešenje za NIS. Ne bi bilo normalno da se to ne desi jer će bdp i budžetski prihodi prilično da padnu.

Valjda, dosli smo u 21. veku do valjda. Kada je poceo rat u Ukrajini, pametni Srbi su rekli videce "švaba" kada rus zavrne naftu i gas. Posle 3 godine rata jedina zemlja u Evropi koja je u riziku da ostane bez nafte i gasa je Srbija... Slicno smo govorili kada se Slovenija odcepila (videce sada Slovenci kada ne dobiju žito iz Vojvodine...). 😂
Pobeci ce od naroda, kako kaze policija visok je osvetnicki potencijal posle promene vlasti, do sada ne vidjenih razmera. Nista se ne brini, sedi spremi kokice i uzivaj.

Prilično je dakle jednostavno? Kad ti kazes, ok. Kupujem kokice kad budu izbori.
Sto se tice osvetnickog potencijala ne raduj se tome...nisi valjda Jovo Bakic

Zamišljam Srbiju 2035. pod istim ovim SNS šljamom, i u još većem haosu (ekonomski možda istu kao sad, ali zato oronulu i propalu po svim drugim parametrima, i sa još većim odlivom mozgova) i ove iste likove kako se i tada, 2035. vade na stvari koje su rađene i vlasti koje su vladale između 2000. i 2012.

Naravno, uz ignorisanje ili relativizovanje štetnih stvari koje su radile vlasti pre i posle njih - Sloba i SNS.

I da, ne računajući par forumaša koji su se otvoreno i bez stida deklarisali da jesu članovi ili bar simpatizeri ovog režima, ne sećam se kad sam na forumu naletao na toliko zadrte likove sa toliko ekstremnim i pogrešnim stavovima kao ovi ovde. Možda samo mogu da navedem jednog, koji je isto česti posetilac i učesnik ove teme. Ali kažem, osim njega, ne sećam se da sam naletao na članove koji ovoliko vole i brane ovaj režim a iz kojih isijava tolika mržnja i bes prema svakome ko ima drugačiju viziju Srbije (natovsku i vatikansku, jelte) i prema svakome ko ne podnosi ovaj režim ološa i debila, a uz to smatra da oni potkradaju sve izbore u zadnjih par godina i da samim tim nisu legitimna vlast.

Ima po forumu ljudi koji preziru DS i žute, ali svi obično preziru i ove sada (a i sebe same). I kažem, ima onih koji otvoreno kažu "da, odgovaraju mi ovi" ili "da, imam koristi od ovih". Ali ne sećam se da sam video neke koji toliko mrze DS i žute, ali paralelno sa njima mrze i sve koji nisu sektaši SNSa i Šešelja. Valjda jer takvi obično ne idu sami na forume, mislim ne bez neke preke potrebe. Više se fokusiraju na sajtove vesti ili na razne tribine i okupljanja.

Sad se setih i onih implikacija i indirektnih uvreda da svako ko je protiv obaveznog služenja vojske je sigurno ustaša ili neki vid izdajnika. Definitivno se dešava repriza onih mozgova koji su 90ih slepo išli za Šešeljem i Vučićem po Zemunu i isterivali ljude iz stanova ili ih bar označavali i targetirali, jer je dr. Šešelj, inače katolik i udbašina, izračunao svojom formulom da taj i taj nije dovoljno Srbin pa daj da se preventivno očisti i ukloni.

Tako bi i ovi neki sa teme. Odavno sam rekao da nemam nikakve sumnje da bi bez problema pobili i pola ljudi u Srbiji pod izgovorom da nisu dovoljno veliki Srbi. Znam jer sam i uživo pričao sa par takvih graničnih slučajeva. Ono kad ti lik koga znaš skoro 20 godina kaže kako, da se sutra nađete na suprotnim stranama, i da je on u uniformi ili tenku, on bi bez razmišljanja pucao u tebe. Jer čika Šešelj mu je još 90ih održao predavanje da je to "ili ti ili ja" situacija i da nema pregovaranja sa izdajstvom (a fala bogu pa je njemu svako izdajnik) nego samo metak u čelo, pa makar ti bio i najbolji prijatelj ili kvalitetan čovek koga znaš pola života. Ne, čika Šešelj kaže mora tako i tako i to ima da se sluša. Jer ipak je on Božji izaslanik i bastion srpstva, pravosljavlja, pravde i istine. Iako je udbaš još od studentskih dana al dobro...

Najgore od svega je što čak i kada to g..no crkne tamo negde 2030ih, ostaće još bar 50 godina posle toga da žive mnogi pacijenti koji će se kunuti u njega i slediti njegova udbaška uputstva i propovedi. I opet će nacija biti nazadna i zagađena tim sr..ima još jako dugo.

Poslednja izmena:
I da, oni izgovori "džaba Šutanovcu što je ambasador u SNS vladi, označen je on i pamtimo šta je sve radio i istopio".

Jbt kakav intelektualni momenat.
Kakav nivo demagogije i manipulacije.

Ljudi, boli Šutanovca doope da li je "označen" u vašim očima. A boli i nas ostale koji nismo SNS, a isto želimo da se primeni pravda. Postoje dva scenarija: Šutanovac u mardelju i Šutanovac na slobodi, kao deo SNS.

Ako je topio 300.000 tenkova i oruđa u Železari, i bio izdajnik i uništitelj Srbije, ili ga uhapsite sa sve dokazima, kao što (ni)ste uhapsili Dinkića, ili prosto umuknite. A ta """označavanja""" i "biće pravde jednog dana" i "pokazaće SNS kako se čisti zemlja i voli nacija", to ostavite za odeljak bajke i fantazije. Ili napravite novi odeljak - "izgovori i taktike za moralno pranje i umirivanje savesti". Ili odeljak "Šešeljologija". Grana logike i etike u kojoj jedna grupa ljudi mogu da budu i sveci i izdajnici, zavisno od toga na koju je nogu udbaš ustao jutros, i ko mu se zamerio pa da ga pljuje ili ga podmitio pa da ga brani i veliča.

Ма они су фол против СНС, и фол виде да ови краду. То им је више прича за одступницу, иначе су скроз за независно Косово, Србију у Нато и све остало што Муслиу спроводи.

Ма они су фол против СНС, и фол виде да ови краду. То им је више прича за одступницу, иначе су скроз за независно Косово, Србију у Нато и све остало што Муслиу спроводи.
Pretpostavljam za odstupnicu od tebe i takvih kao sto si ti? A ovo za nezavisno Kosovo, NATO, pogadjas suštinu kao i uvek. Posle onakvog lupetanja o ljudima koji su poginuli na Kosovu jer su zatečeni u primopredaji narkotika, mislio sam da da ces pauzirati sa biserima ali nista od toga.

Pretpostavljam za odstupnicu od tebe i takvih kao sto si ti? A ovo za nezavisno Kosovo, NATO, pogadjas suštinu kao i uvek. Posle onakvog lupetanja o ljudima koji su poginuli na Kosovu jer su zatečeni u primopredaji narkotika, mislio sam da da ces pauzirati sa biserima ali nista od toga.
Немам шта ја да бисерим кад си ти ту сваки дан.

Na tvrdnju koju si predhodno izneo o NATO, nezavisnom Kosovu, primopredaji narkotika i traženju odstupnice, moram ti priznati da znaš da odgovoriš. Jel si razmišljao da se baviš drugim stvarima a ne ovako smislenom komunikacijom samnom, posebno što tebi nikakvo pitanje nije bilo upućeno

Na tvrdnju koju si predhodno izneo o NATO, nezavisnom Kosovu, primopredaji narkotika i traženju odstupnice, moram ti priznati da znaš da odgovoriš. Jel si razmišljao da se baviš drugim stvarima a ne ovako smislenom komunikacijom samnom, posebno što tebi nikakvo pitanje nije bilo upućeno
Како смислену комуникацију са тобом? О чему? Евентуално о временској прогнози, не знам о чему другом.

Ја стојим иза те моје тврдње коју сам добио из више извора. Шансе да је Радојичић херој који је припремао устанак је равна лудилу у стању тешког делиријума.

Vrh