Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 118 30,3%
  • Ne

Glasovi: 243 62,3%
  • Ne znam

Glasovi: 29 7,4%

• Ukupno glasača
    390
Jel ste primetili da je generalnom probom komandovao Tiosav Janković? Da li to nagoveštaj promene? Mojsilovic je ispunio uslov za penziju. E sad nije uobičajeno da iz PVO dolazi načelnik gstaba ali protiv ovakvog rešenja bas nista ne bih imao. Mnogo je zadužio svoju zemlju i to u godinama kada je bio mlađi i od ovih mudrosera na forumu što im je želja samo da izbegnu služenje vojnog roka.

Изгледа ћемо бити ускраћени за феноменалне слике нашег најбољег фотографа војне тематике.

Capture.JPG

Sada je general rekao da će sutra biti prikazana sredstva kojih nije bilo na generalnoj probi. Vi iz Zemuna i NBg možda vidite nešto u toku noći.

Evo nešto novo u smislu Rečne ratne flotile, klasa '' Neštin'' prestaje da bude minolovac, postaje višenamenski rečni- mornarički brod brod. Takodje patrolni brod dobio isto novo naoružanje
Neštin 332.png
RPB 216.png

Pa kako je na svim mogućim auto-putevima i magistralama ljudima promakla jedna Krasuha, iako se nadam da će neko u toku noći da ulovi, znam da su ćorava posla. Ova parada je dokaz da bi u Srbiju mogao i Dong Feng 17 da dođe i provoza se auto-putem, a da ga niko ne registruje..

Pa kako je na svim mogućim auto-putevima i magistralama ljudima promakla jedna Krasuha, iako se nadam da će neko u toku noći da ulovi, znam da su ćorava posla. Ova parada je dokaz da bi u Srbiju mogao i Dong Feng 17 da dođe i provoza se auto-putem, a da ga niko ne registruje..
Ozbiljno je drzano u tajnosti. U toku noći mora da prodje.

Da li je tacno da ce NATO avioni ponovo leteti u subotu iznad Beorgada?
NATO avioni nece, a Rafali RV Francuske sasvim verovatno.

I pre nego sto se pametnjakovici jave sa Francuska je NATO, isto tako je i Srbija UN pa u subotu nece biti parada UN snaga vec Vojske Srbije.
Avione salje Pariz a ne Brisel te ovo nema nikakve veze sa francuskim clanstvom u NATO.

P.S. Inace mislim da apsolutno nema potrebe za tim preletom iako se radi o marketinskom potezu i nase i francuske strane, no moje misljenje je nebitno.

Sutra premijera nečega što nije vidjeno čak ni na generalnoj probi

Hq 9 otprilike za dve godine

Videćemo sutra. Ne mora da znaci da nešto nije došlo. Kompletiranje i operativna sposobnost je najavljena za dve godine. Ovo sto je rekao ne znači da ni da jeste ni da nije stigao.
Činjenica je da je sve prilično dobro drzano u tajnosti i da za sutra najavljuju nešto značajno i novo. To su otprilike svi rekli i Tiosav Janković i Bandic i veceras Milosavljevic a i Miloradovic ranije.

Auuu čoveče, šta je doživeo jedan od najboljih vojnih fotografa u zemlji, ako ne i najbolji. Takođe i entuzijasta, sto je uvek lepo videti, u bilo kojoj profesiji. Uzivanje je videti njegove fotke.

Jedan od omiljenih albuma: BOV M16 Miloš

A oni mutanti neuki novinari koji snimaju telefonima u 400x600 rezokuciji će svi biti tamo sa svojim sjajnim akreditacijama.

Još jedan autogol za prezentaciju VS, pored toga što nisu unajmili privatnu kuću da im snimi događaj. Imaćemo RTS snimak koji ćemo morati kap forenzicari da popunjavamo drugim snimcima sa terena jer će 50% neupotrebljivo, tipa kamera biti van fokusa, uperena u potpuno nebitnu stvar (tipa snima stari BOV VP a ne snima PULS), 13% snimka velikog vođe da se ispuni kvota koju svaka rezimska kuca mora da ispuni i ostatak kamera koja svenkuje po nebu i traži avione.

Poslednja izmena:
Ne razumem se u vojsku, pročitao sam sad da imamo najjaču vojsku u Evropi, može neko od upućenijih da potvrdi?

Мислиш да неки тамо камион 8х9 привлачи пажњу у типа 3 увече?

• Sviđa mi se
Reagovanja: SCS
Ne razumem se u vojsku, pročitao sam sad da imamo najjaču vojsku u Evropi, može neko od upućenijih da potvrdi?
Ne moraš da budeš upućen, dovoljno je da budeš funkcionalno pismen:

naslovna.jpg

Ti ''novinari'' su napisali:
''...mnogo uložio u Vojsku, zbog čega Srbija ima najbolji PVO sistem na kontinentu.''
Ako pokažu sutra FD-2000B (izvoznu varijantu HQ-9B), i kad sve to bude dostiglo operativnu sposobnost - da, to će biti najjači PVO kišobran koji ima bilo koja država u Evropi.

E sad... mnogi računaju i na svoje RV kao takođe deo PVO (što je suštinski tačno), dok mi pre svega mislimo na art.rak.jed. kad se kaže PVO jer naše RV nikada ne može biti toliko brojno da preuzme ravnopravni deo (a kamoli veći) odbrane neba Srbije. Zato bi bilo preciznije reći da će to biti najjače artiljerijsko-raketne jedinice PVO koje ima bilo koja država u Evropi.

Neverovatno je da iz silne želje da se posereš po VS dođeš do toga da lupetaš čak i ono što ni ''novinari'' iz Informera nisu tako napisali...
Treba da budeš funkcionalno pismen (što znači razumeti napisano, a da bi se razumelo mora se čitati više od naslova).

Poslednja izmena:
Polako se opet osećaju neke čudne vibracije, mislio sam da je od ovih tenkova što se vrte u krug, ali nije samo to, ovaj neki prizvuk:

Prošli put se nije lepo završilo...

Vrh