Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 117 30,2%
  • Ne

Glasovi: 241 62,3%
  • Ne znam

Glasovi: 29 7,5%

• Ukupno glasača
    387
Još jedna premijera za danas sa drugog foruma. Fotkao CZP10C i hvala mu na tome.

Lazar 3M u većem broju (nisu prototipovi) sa modernizovanom kupolom sa BTR80.

486679_251135927_IMG_20250915_174730.jpg

Ne bih da unosim dezinformacije, posebno jer ne vidim dobro tako da bi bilo lepo da neko proveri. Učinilo mi se da je Lazanski dobio novu kupolu (stoji sa Tamnavom, Aleksandrom, Norom NG i lanserom Gavrana blizu Nacionalne klase). Izgledom veoma podseča na izraelsku u kalibru 30 mm.

Možda mi se učinilo, ne mora da znači da mi se nije pričinilo.Pogledajte prilog 251727
Ukoliko imam samo jedan prototip Lazanskog, nije Elbit kupola, već stara.
1000040245.jpg

Sa ovog linka.

Prilozi

• 1000040245.jpg
    1000040245.jpg
    90,4 KB · Pregleda: 30
Još tri noviteta za danas iz Yugoimporta (doduše, nejasno već uočenih na prethodnim fotkama)

LINK - IZVOR

1000083582.jpg

Lanseri za rakete Alas

1000083580.jpg

Lansirno vozilo za dronove Gavran na Man šasiji

1000083581.jpg

I šlag na tortu, lansirna cev krstareće rakete Vila 1 koja je u razvoju (300 km) i Jerina 1 (balistička raketa sistema Šumadija, 300 km)

Са набавком ПУЛСА ће Шумадија коначно бити завршена и уведена у оперативну употребу. Када би смо ЦЕП на 300км спустили на 1м и успели да произведемо једну батерију годишње то би био велики успех!

Kako komšiluk stoji sa PVO sistemima baš nemam nikakvu predstavu?

Ako misliš na hrvate nikako. Sad planiraju da nabavljaju francuski sistem srednjeg dometa SAMP/T. Rumuni su ozbiljna priča porucili su nove baterije Patriota ali pretpostavljam da nisi mislio na njih. Mađari NASAMS koji je ok sistem mada se kažu nije najbolje pokazao u ukr.
Ovo sto mi imamo nema niko a ako dođe hq9b neće ni imati. Bugari su imali s300 prastari sistem ne znam jel kod njih ili su ga dali ukr ni da li je u funkciji jer je to prva verzija sistema.

Kako komšiluk stoji sa PVO sistemima baš nemam nikakvu predstavu?
Па Екс Ју ништа. Бугари кубуре са старим С300 пошто су много дали Украјини, док Румунија и Грчка имају озбиљан ПВО са Патриотама. Мађари купују Насамс и Патриот и Скајрејнџер. По густини и бројности ПВО система наспрам територије не може нико да нам парира.

Па Екс Ју ништа. Бугари кубуре са старим С300 пошто су много дали Украјини, док Румунија и Грчка имају озбиљан ПВО са Патриотама. Мађари купују Насамс и Патриот и Скајрејнџер. По густини и бројности ПВО система наспрам територије не може нико да нам парира.
И да додам: поред нас једино Украјинци и Руси имају борбено искуство ПВО. Код нас има још солидног старешинског кадра који је 1999. године био на положају. Та искуства су драгоцена и преносе се што у документима што усмено и кроз обуку. То је такође наша предност.

Stanovnici bloka 11 su izuzetno izuzetno besni na Vojsku, paradu, vrhovnog komandanta. To je ogroman bes. Danima ih delimično zatvaraju ne mogu iz bloka da izađu, a danas, sutra i u subotu ih skroz zatvaraju do 8 uveče. Ne mogu do prodavnice da odu.
Prašina je svuda.

I posle parada je super jeeeej. Mogao je na aerodromu na Batajnici paradu da pravi, alii neeeee, mora 20 dana da maltretira ljude.

Vrh