Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 116 30,1%
  • Ne

Glasovi: 241 62,4%
  • Ne znam

Glasovi: 29 7,5%

• Ukupno glasača
    386
Nema nikakve potrebe za dramatikom jer će se problemi na koje ukazujes rešiti brzo nakon parade. Raduj se svojoj vojsci( ako je tako osecas) oprema koja je stigla ostaje vojsci, ovom narodu i državi bez obzira na vlast. Ako se ne radujes svojoj vojsci, kojoj ces se radovati?
I ne širite mrznju ti i nekolicina na forumu, mržnja i nasilje ne donose ništa dobro samo izazivaju kontrareakciju.
Moj post se apsolutno nije odnosio na rovarenje asfalta, koje mi se svakako ne sviđa, nego na sramotu od održavanja zelenila, bolje reći žutila.

Žutilo je ružno, ali šta realno može da se uradi?
Da se zaliva?
Znaš koliko takvih površina ima na NBG? Znaš koliko bi to koštalo - i da se dovedu creva do svakog travljanja, i da se svakodnevno naliva vodom da ne bi bilo žuto...

Realno, to žutilo ne neminovno... meni je daleko veći problem smeće i narasla trava koja nije pokošena...

Kraj off-a

Moj post se apsolutno nije odnosio na rovarenje asfalta, koje mi se svakako ne sviđa, nego na sramotu od održavanja zelenila, bolje reći žutila.
Tebi je dakle problem neodrzavanje zelenila. Imao sam ovde u Stepi takve na našem forumu koji su tražili da ulice umesto imena oficira i vojnih jedinica iz Velikog rata, budu imana " ulica sunca" ulica cveća, ruza" itd.
Mislim da je Holandija prava zemlja za tebe.
Jel počelo nešto jutros da stiže i da li je sinoć još nešto stiglo?

Nema nikakve potrebe za dramatikom jer će se problemi na koje ukazujes rešiti brzo nakon parade. Raduj se svojoj vojsci( ako je tako osecas) oprema koja je stigla ostaje vojsci, ovom narodu i državi bez obzira na vlast. Ako se ne radujes svojoj vojsci, kojoj ces se radovati?
I ne širite mrznju ti i nekolicina na forumu, mržnja i nasilje ne donose ništa dobro samo izazivaju kontrareakciju.
Naravno da se svi radujemo našoj vojsci, ali tom vojskom trenutno komanduje najveći kriminalac u državi i koristi je kao privatnu vojsku kako bi dobio neki politički poen među ložanama. Za to vreme, uništio kompletno obrazovanje, osnovna infrastruktura ne postoji u mnogim mestima, pola Vojvodine nema vode i sl. On zna da te probleme ne može rešiti (jer nema obrazovanih ljudi više koji mu to mogu rešiti) već ulaže pare u paradice kako bi na taj način pokušao da spase rejting iz slobodnog pada.

Muka mi je i od njega i od parade!

IMG-db2d9b6ebf5555fbe0ef94906617f3a0-V.jpg

Као противник свих власти, претходних, садашњих и будућих:

Власт су наше слуге, немојмо јој се клањати већ је утерујмо у ред.

Војска је наша, народна и ничија више.

Загрлимо нашу војску, побољшавајмо и славимо је јер ко не храни своју војску храниће туђу.

Naravno da se svi radujemo našoj vojsci, ali tom vojskom trenutno komanduje najveći kriminalac u državi i koristi je kao privatnu vojsku kako bi dobio neki politički poen među ložanama. Za to vreme, uništio kompletno obrazovanje, osnovna infrastruktura ne postoji u mnogim mestima, pola Vojvodine nema vode i sl. On zna da te probleme ne može rešiti (jer nema obrazovanih ljudi više koji mu to mogu rešiti) već ulaže pare u paradice kako bi na taj način pokušao da spase rejting iz slobodnog pada.

Muka mi je i od njega i od parade!
Druže da ne idemo previše u raspravu. Kriminalaca ima na svim stranama koliko hoćeš, jedino nam njih ne fali. Skoro mi je bilo blokader koji je gadjao policiju topovskim udarom, mehaničar po struci, osudjivan i ležao 4 godine za dilovanje droge. Verovatno se i on bori za vladavinu prava. Dakle bez praznog elitizma, olosa ima na pretek. Kad budu izbori izadjes i glasas, nasilne promene vlasti nam nikada nisu ništa dobro donele a i neće biti dozvoljena. Spremi se za sledeću godinu biće izbora kada se usaglase izborni uslovi.

Pravnik koji se pravi blesav pred serijom pokradenih izbora i izbornih neregularnosti. I uopšte, političkim i institucionalnim okolnostima za vreme i mimo izbora.

Doduše dobro, i udbašina Šešelj i sam Vučić su pravnici pa... šta se i ja čudim...

A i ko zna bolje da uništi društvo, sludi mase i konstruiše izgovore za sve to nego upravo pravnici.

Slabo učimo iz savremenih ratova, posebno iz građanskog rata dva slovenska naroda. Tendencija je u razvoju dronova, bespilotnih letilica, pravljenju fabrika za što veću produkciju istih, školovanje i obuka kadrova, rukovaoca, kao i protivdronovskoj borbi. Mi smo tu daleko. Danas je mnogo značajnije kako se odbraniti od roja dronova od 100, 500, 1000 koji idu na određene ciljeve nego neka klasična priča napada i odbrane. Mnogo se promenilo, a mi tu zaostajemo debelo. Udarni, a posebno važni izviđački dronovi sa moćnom optikom koja je nezaobilazan faktor savremenog ratovanja. Pošalju se tačne koordinate u dubini protivnika i odmah doleće artiljerija, rakete itd.

Neverovatno da sa sadašnjim razvojem tehnologije i tolikim iskustvom u Ukrajini, još niko nije napravio efikasnu odbranu od dronova...
Sve što postoji je parcijalno - EW ne radi kod kabl dronova, a i kod ovih drugih tu i tamo, slate armor nekad radi nekad ne radi, a uvek ima deo vozila koji nije pod rešetkama pa se dron tu provuče i kabum...

Prosto, obesmislili su većinu oruđa i pretvorili ih u potrošnu robu koja se troši kao municija...
Ceo rat se sveo na to ko više može da proizvede koječega...

Тренутно се извршавају налети хеликоптерскиг ешалона. Расте број хеликоптера који вежбају па сам успео да избројим чак 11 Х145М, док је осталих типова летело од 3 до 5. Вероватно ће летети барем 9 Ми-35 на дан параде и исто толико Газела.

Imam utisak da su preterali sa količinom hardvera...
Dobro de, znam da izgleda moćnije da ti prodefiluje 40 tenkova umesto 5, ali brate ovo mi baš nešto prenaduvano izgleda...
Pri tome ako i ima išta novo, izgleda to čuvaju za poslednji dan.. ako uopšte išta i ima...

Imam utisak da su preterali sa količinom hardvera...
Dobro de, znam da izgleda moćnije da ti prodefiluje 40 tenkova umesto 5, ali brate ovo mi baš nešto prenaduvano izgleda...
Pri tome ako i ima išta novo, izgleda to čuvaju za poslednji dan.. ako uopšte išta i ima...
Па иде по један батаљон тенкова или БОВова. А иде 18 Нора Б-52 што је пуна батерија, дакле количина зависи и од формације.

Razumem, ali ne vidim poentu da se cela baterija demonstrira na ulici... sasvim bi bilo dovoljno 10tak tenkova i 10tak nora... znamo svi koliko ih imamo... ovako se bespotrebno stvara gužva... to je kao da dete u školsku torbu za jedan dan ponese sve knjige koje ima, umesto samo knjige za predmete koje će slušati taj dan... džaba tegli tonu papira...

Gde si video na paradi u Moskvi bataljon tenkova ili samohotki? Prođe ih desetak ili manje, dosta je...

Da se razumemo, volim ja da vidim i masovnost... neka, nek se kotrlja po putu, nek crknu dušmani...
Ali problem je sa skučenim prostorom, takav pristup paradi bi bio adekvatniji da imamo negde neki prostor koji toliko tehniku može bolje da apsorbuje... a za NBG, čini mi se da je uputnije bilo malo skresati broj šasija na ulici, isti bi efekat bio uz manje cimanja svih redom i sa mnogo manje zgužvanog asfalta.

Pa nije baš da znamo. Posebno ne tenkova. U suštini se dovlači sve što postoji, a da je novo i modernizovano. Brojevi se već godinama ne otkrivaju, nego naziru na osnovu prikaza i serijskih.

Razumem, ali ne vidim poentu da se cela baterija demonstrira na ulici... sasvim bi bilo dovoljno 10tak tenkova i 10tak nora... znamo svi koliko ih imamo... ovako se bespotrebno stvara gužva... to je kao da dete u školsku torbu za jedan dan ponese sve knjige koje ima, umesto samo knjige za predmete koje će slušati taj dan... džaba tegli tonu papira...
Е па то је већ политика...свакако се никада количински не показује све што се има. Такође желим само да укажем на то да и простор одржавања дефилеа јединица добрим делом условљава количину технике и начин представљања. Да ли возила иду у колони по један или по два или по три рецимо.

Vrh