Svima ovde.Kome omiljeni preCednik?
Svima ovde.Kome omiljeni preCednik?
Što se modularnog Ognja tiče, mislim da je logika VS da ima dosta raketne artiljerije i da nije prioritet, te se proizvodni kapaciteti usmeravaju na druga sredstva. VS sada ima solidan broj digitalizovanih Ognjeva, takođe starih koji će biti modernizovani skoro svi, stiže PULS, možda i Tamnava (kada se završi isporuka stranim kupcima) te ima vremena za Oganj (logika VS, ne moja).
Jedno dodatno razočaranje za mene lično, za tačno godinu dana nije poizveden nijedan dodatni Modularni Oganj. I dalje smo na 6 lansirnih vozila... Bojim se da je to slučaj i sa Mrapovima, gde smo tek kilavi, jer ih smo za dve godine kompletirali 12 od planiranih 224...
Od FK3 takođe ništa novo, dve baterije sa tri SLO i pratećim radarima i logistikom. Ali, to verujem da nije kraj iznenađenjima, jer će sigurno nešto ostati i za zadnji red, što nećemo videti pre generalne probe.
U videu je napravljena greška, lansera za SM1 i SM2 je značajno više.
Da da. Moja je greška oko dronova samoubica, svakako su oni Isuzu pickup-ovi koji nose Osice.Što se modularnog Ognja tiče, mislim da je logika VS da ima dosta raketne artiljerije i da nije prioritet, te se proizvodni kapaciteti usmeravaju na druga sredstva. VS sada ima solidan broj digitalizovanih Ognjeva, takođe starih koji će biti modernizovani skoro svi, stiže PULS, možda i Tamnava (kada se završi isporuka stranim kupcima) te ima vremena za Oganj (logika VS, ne moja).
Što se lansera za SM1 i SM2 tiče, nakačene su Osice čini mi se, ne Edge dronovi kako smo mislili:
Pogledajte prilog 251283
Mislim da su pikapovi potpuno novi lanseri samo za Osice, iz više razloga a dva glavna su, na slici gore je Isuzu ili Tojota pikap a Edge koristi Ševrolet a drugi i glavni je da lansirna rampa Edge dronova je duža i masivnija:
Pogledajte prilog 251285
A ovako izgleda sklopljena:
Pogledajte prilog 251286
I eto nam jedne lepe premijere koju nismo videli ranije.
Ma svima nam je promakloDa da. Moja je greška oko dronova samoubica, svakako su oni Isuzu pickup-ovi koji nose Osice.
Огњеви су рађени према формацијским потребама, за артиљеријску бригаду. Требало би да су 6 нових модуларних заменили 6 старих који су пребачени у један дивизион у бригадма КоВ који је био са Пламеном С.
Jedno dodatno razočaranje za mene lično, za tačno godinu dana nije poizveden nijedan dodatni Modularni Oganj. I dalje smo na 6 lansirnih vozila... Bojim se da je to slučaj i sa Mrapovima, gde smo tek kilavi, jer ih smo za dve godine kompletirali 12 od planiranih 224...
Od FK3 takođe ništa novo, dve baterije sa tri SLO i pratećim radarima i logistikom. Ali, to verujem da nije kraj iznenađenjima, jer će sigurno nešto ostati i za zadnji red, što nećemo videti pre generalne probe.
U videu je napravljena greška, lansera za SM1 i SM2 je značajno više.
Gospode Bože, stvarno sramota na šta nam liči grad, ova spaljena trava uz vojna vozila, čovek bi rekao da je slika sa bliskog istoka.Pogledajte prilog 251342Pogledajte prilog 251343
Bilo bi korisno da se sutra neko ozbiljno potrudi da snimi ponovo kolonu sa Ušća ili dronom.