Bender Rodriguez
Professional
- Učlanjen(a)
- 12.03.2017.
- Pohvaljen
- 50.102
Jel se nešto novo desilo i objavilo ili kažeš ovako kao predviđanje?
Otkud sad to?Изгледа ништа од враћања војног рока.
Bilo malo cirke, pa hajde da malo potpalim ekipu?Изгледа ништа од враћања војног рока.
Изгледа ништа од враћања војног рока.
Pa i ja se pitam odakle @Дошљак napisao da od toga nema ništa, nego ovih dana pratim situaciju i sve mi deluje da će se odložiti, makar do marta 2026, ako ne i kasnije.Ma, odakle vam ta ideja uopšte?
Ja bih jako voleo da odlože, pošto ako odlože, šanse su i da se će se odustati, a ništa od toga mi ne deluje realno.
То је много релевантан извор: ИнстаграмНаишао сам на нека писања да ће обуставити увођење војног рока и ићи на подизање плата у војсци, ал могуће да је дезинформација пошто сам је видео на инстаграму.
Zato što su to naprednjaci, kod njih osim pljački nikad ništa nije definitivno, izvesno, definisano, istrajno...Ma, odakle vam ta ideja uopšte?
Ja bih jako voleo da odlože, pošto ako odlože, šanse su i da se će se odustati, a ništa od toga mi ne deluje realno.
Dok se ovde odlaže služenje vojnog roka...
Ove godine se upisuje prva generacija kadeta na studije sanitetskih oficira stomatologije u Medicinski fakultet VMA, Univerziteta odbrane. Do sada su studije bile samo za sanitetske oficire - lekare.
Нови програм интегрисаних студија стоматологије на Медицинском факултету ВМА | Министарство одбране Републике Србије
Званични сајт Министарства одбране Републике Србијеwww.mod.gov.rs
Iz članka:
..... усмерена је на побољшање здравствене заштите у области стоматологије и у контексту ревитализације гарнизонских амбуланти, које добијају на значају реактивирањем обавезног служења војног рока.....
То свакако али ће бити преко КСРО примљено сигурно неколико десетина стоматолога из цивилства, што је до сада била регуларна пракса.Pa ako je ovo prva generacija studenata za sanitetske oficire stomatologije, oni će tek za 4-5 godina biti raspoređeni po kasarnama.
То свакако али ће бити преко КСРО примљено сигурно неколико десетина стоматолога из цивилства, што је до сада била регуларна пракса.
Сви иду у трупу због додатка који није мали, а одлив кадрова је нешто што је проблематично у свим војскама Европе о томе смо већ причали.Samo ne znam gde su toliki stomatolozi kada iz prve ruke znam da po VMC-ovima jedva sastavljaju smene da bude prisutan makar 1 stomatolog, kao i da imaju neviđen odliv kadra.
Pa ako je ovo prva generacija studenata za sanitetske oficire stomatologije, oni će tek za 4-5 godina biti raspoređeni po kasarnama.
Сви иду у трупу због додатка који није мали, а одлив кадрова је нешто што је проблематично у свим војскама Европе о томе смо већ причали.