Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 111 30,1%
  • Ne

Glasovi: 230 62,3%
  • Ne znam

Glasovi: 28 7,6%

• Ukupno glasača
    369
Изгледа ништа од враћања војног рока.
Bilo malo cirke, pa hajde da malo potpalim ekipu?

Ili misliš odoše pare od roka na NIS?
To ne verujem, pre će da ukinu nadoknadu, a prve dve-tri klase alat i farbu u ruke, malo obuke za bauštelu, i onako nam je pola profesionalnih vojnika tamo.

Биће војног рока и уводи се фазно.. већ смо то овде елаборилали...

Ma, odakle vam ta ideja uopšte?
Ja bih jako voleo da odlože, pošto ako odlože, šanse su i da se će se odustati, a ništa od toga mi ne deluje realno.

Наишао сам на нека писања да ће обуставити увођење војног рока и ићи на подизање плата у војсци, ал могуће да је дезинформација пошто сам је видео на инстаграму.

Наишао сам на нека писања да ће обуставити увођење војног рока и ићи на подизање плата у војсци, ал могуће да је дезинформација пошто сам је видео на инстаграму.
То је много релевантан извор: Инстаграм :LOL:

Ma, odakle vam ta ideja uopšte?
Ja bih jako voleo da odlože, pošto ako odlože, šanse su i da se će se odustati, a ništa od toga mi ne deluje realno.
Zato što su to naprednjaci, kod njih osim pljački nikad ništa nije definitivno, izvesno, definisano, istrajno...

Oni su interesna grupa bez ikakve politike i vizije. Šaltaju s jednog poteza na drugi kako im se ćefne i kako im se pokaže da će dobiti koji glas više ili manje.

Verovatno su videli da bi ih većina mladih oduvala sa vojnim rokom, pogotovu posle svinjarije u NS i pljuvanja po studentima, pa sad gledaju da odlože to ili da bar puste buve da će odložiti, da vide kakve će biti reakcije.

Oni realno nemaju pojma šta rade, na svim poljima, pa tako i na ovom. Slepi i glupi bauljaju po mraku.

Ali, gde je bilo ko pomenuo takvu mogućnost?
Nigde nisam ništa video, osim Došljakov post.

Dok se ovde odlaže služenje vojnog roka...

Ove godine se upisuje prva generacija kadeta na studije sanitetskih oficira stomatologije u Medicinski fakultet VMA, Univerziteta odbrane. Do sada su studije bile samo za sanitetske oficire - lekare.

Iz članka:
..... усмерена је на побољшање здравствене заштите у области стоматологије и у контексту ревитализације гарнизонских амбуланти, које добијају на значају реактивирањем обавезног служења војног рока.....

Poslednja izmena:
Dok se ovde odlaže služenje vojnog roka...

Ove godine se upisuje prva generacija kadeta na studije sanitetskih oficira stomatologije u Medicinski fakultet VMA, Univerziteta odbrane. Do sada su studije bile samo za sanitetske oficire - lekare.

Iz članka:
..... усмерена је на побољшање здравствене заштите у области стоматологије и у контексту ревитализације гарнизонских амбуланти, које добијају на значају реактивирањем обавезног служења војног рока.....

Pa ako je ovo prva generacija studenata za sanitetske oficire stomatologije, oni će tek za 4-5 godina biti raspoređeni po kasarnama.

Pa ako je ovo prva generacija studenata za sanitetske oficire stomatologije, oni će tek za 4-5 godina biti raspoređeni po kasarnama.
То свакако али ће бити преко КСРО примљено сигурно неколико десетина стоматолога из цивилства, што је до сада била регуларна пракса.

То свакако али ће бити преко КСРО примљено сигурно неколико десетина стоматолога из цивилства, што је до сада била регуларна пракса.

Samo ne znam gde su toliki stomatolozi kada iz prve ruke znam da po VMC-ovima jedva sastavljaju smene da bude prisutan makar 1 stomatolog, kao i da imaju neviđen odliv kadra.

Poslednja izmena:
Samo ne znam gde su toliki stomatolozi kada iz prve ruke znam da po VMC-ovima jedva sastavljaju smene da bude prisutan makar 1 stomatolog, kao i da imaju neviđen odliv kadra.
Сви иду у трупу због додатка који није мали, а одлив кадрова је нешто што је проблематично у свим војскама Европе о томе смо већ причали.

Vrh