Naravno da te niko nije pitao kako ti je jer državnu birokratiju kao i ljude na vlasti uvek zabole dupe kako je običnom čoveku.
Da teorijski može privredna delatnost uz naplatu poreza i taksi da ostane a da poubijaju celokupno stanovništvo - sve bi nas poubijali.
Boli njih uvo i za državu i za vojsku i za potrebe odbrane - to su samo floskule da opravdavaju besplatnu radnu snagu po kasarnama.
Ako se već vraća obaveza, onda je najlogičnije da se primeni od početne, nultne generacije i ide ka mlađima a ne da ljude od pre 10-12 godina juriš da pozivaš, koji već imaju posao, brak, decu, kredite i slično. Predlagao sam ovde na forumu da rok bude od 60 dana tokom leta odmah nakon srednje škole, dok bi u samoj 4-oj godini srednje bila predvojnička obuka kao obavezan predmet.
Lično sam protiv vojnog roka jer nema svrsishodnost u okruženju NATO država, dakle nema ko da nas napadne ili ugrozi osim samog NATO-a, a ako NATO hoće da nas napadne ili ugrozi onda nam džabe i vojni rok od 5 godina a ne 75 dana jer mi nemamo kapacitete da se odbranimo kako god da se okrene. Teorijski, da neka treća strana država (koja nije članica NATO) želi da nas napadne, opet bi morala preko NATO država da dođe da bi nas ugrozila - što je opet skroz nerealno.