Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 111 30,5%
  • Ne

Glasovi: 225 61,8%
  • Ne znam

Glasovi: 28 7,7%

• Ukupno glasača
    364
Ode velika lova. Kupujemo naklonost francuza a bracu ruse pustamo niz vodu? Jezivo.

Па нисмо ништа ни добили политички кроз овај рекет. Ако је већ окретање западу, боље да су узети Амерички авиони уз сарадњу са Израелом око опреме.

Па нисмо ништа ни добили политички кроз овај рекет. Ако је већ окретање западу, боље да су узети Амерички авиони уз сарадњу са Израелом око опреме.
Ne bi ameri nikad prodali avione ne-nato clanici osim ako nije saveznik kao Japan, Australija, Izrael, Juzna Koreja.......

Poslednja izmena:
A i tek ce se pokazati dal cemo nesto dobiti politicki, tek smo platili prvu ratu ne ide to tako brzo :LOL:
Svakako je kupovina skupe tehnike na neki nacin "vezivanje" za tu zemlju pa se moze traziti neki uticaj, tako to ide
Francuska kao zemlja ne verujem da moze bas puno toga da uradi za nas ali moze da utice politicki dosta ako hoce. Ko zna mozda je kupovina raffala zapravo vracanje duga za Makronovo hvaljenje Vucica zadnjih godina ili sprecavanje da se nesto gore mozda ne desi......

Немамо шта политички да добијемо. Само губимо паре.

Pa, šta nam politički uopšte treba?

Evo bila Ursula i rekla otvoriće nam taj neki klaster #3. Bili smo mnogo dobri i nismo otišli na Brics Party kod Putina. Nije doduše rečeno kada će nešto od tih poglavlja uvezanih u te klastere da se i zatvori.

Mi smo tu u nekom vakumu, sa jedne strane nismo saveznici sa Amerikom, a hoćemo u EU gde su svi saveznici sa Amerikom. Ne znam kako to misle da izvedu, ali dobro, klaster po klaster...

Па треба нам поштовање територијалне целовитости и демилитаризација УН-ЕУ-НАТО протектората на територији јужне покрајине. И поштовање људских права наших грађана тамо, и сународника у околним државама.
Шта је кластер #3? Да ли се сипа у трактор?

Па треба нам поштовање територијалне целовитости и демилитаризација УН-ЕУ-НАТО протектората на територији јужне покрајине. И поштовање људских права наших грађана тамо, и сународника у околним државама.
Шта је кластер #3? Да ли се сипа у трактор?

Ovo oko teitorijalnog integriteta se slažem, ali nije realno. Ovo drugo apsolutno treba da bude prioritet političkog delovanja.

Kakva je to EU kada građani i sunarodnici zemlje kandidata nemaju osnovna ljudska prava na teritoriju pod kontrolom Prištine?

Klaster 3 - ne znam tačno koja poglavlja obuhvata, a i mrzi me da tražim. Toliko o EU.

Значи пућемо масну лову и добити ништа.

Ko uopšte očekuje da nam oni pomognu kada na sve načine pokušavaju da nam dokažu suprotno?

КЛАСТЕР 3 - Конкурентност и инклузивни раст

Поглавље 10 - дигитална трансформација и медији

Поглавље 16 - опорезивање

Поглавље 17 - економска и монетарна политика

Поглавље 19 - социјална политика и запошљавање

Поглавље 20 - предузетништво и индустријска политика

Поглавље 25 - наука и истраживање

Поглавље 26 - образовање и култура

Поглавље 29 - царинска унија

то ће се брзо затворити, јер смо ту углавном добро усклађени са прописима ЕУ

Могли смо купити и јефтиније. Овако само пумпамо буџет отворено непријатељској држави.

то ће се брзо затворити, јер смо ту углавном добро усклађени са прописима ЕУ

:)

Pored kriterijuma, potrebna je i politička odluka. Zato smo malo toga zatvorili, a otvorili više od pola.
Eto i crnogorci se ložili da su lideri u EU integracijama, a sada odjednom ne mogu da ispune kriterijume :)

Valjda ćemo dobiti avione :)
Скупе авионе. Могли смо и јефтиније да прођемо, али по обичају каснимо.

Po cemu je Francuska otvoreno neprijateljska? Mozda i jeste al ja nisam to primetio, samo pitam za objasnjenje
Нема поштовања према нашем територијалном интегритету и суверенитету.

Ne znam da li bi ih klasifikovao kao neprijateljske, ali Francuzi odnosno njihove glavešine nas zavlače i sabotiraju već 20ak godina. Najpre odvratni Makron, zatim beše onaj Bernard Kušner i bio je jedan treći lik koji se dugo godina isticao u diplomatiji (a obično protiv Srbije) al ne mogu da se setim sad. Mnoge smrde su se izređale u politici otkad je pratim, teško je popamtiti ih sve, odnosno setiti se...

Meni je i ovo što Makron radi više nego dovoljno da ih smatram da sabotiraju Srbiju, a kamoli još sa Kušnerom i tim trećim magarcem kome sam zaboravio ime...
20+ godina zavlačenja i propagande protiv nas.

Za to vreme, neki drugi narodi koje primaju u milionima (više nego što cela Srbija ikad može da ima) im prave septičku jamu od država i kao sve kul. Bitno samo da se zli, opasni, omnipotentni Srbi drže na kratkoj uzdi i dalekom odstojanju...

Poslednja izmena:
Ako ćemo tako nama je ceo svet neprijateljski...nema jedne ozbiljne zemlje na svetu da nas podržava a da u isto vreme nema neki potencijalni i budući problem sa separatizmom. I nemojte o Slovačkoj molim vas...

Fransoa Miteran je voleo Srbe i oslovaljavao nas je uvek rado kao " tradicionalne saveznike". Tek je Širak raskinuo to tradicionalno savezništvo.

U principu odnosi su uvek bili gore / dole.

Ako ćemo tako nama je ceo svet neprijateljski...nema jedne ozbiljne zemlje na svetu da nas podržava a da u isto vreme nema neki potencijalni i budući problem sa separatizmom. I nemojte o Slovačkoj molim vas...
Ja samo pravim razliku između onih koji nas ne podržavaju ali nas ni ne dr..ju, i onih koji glume da nas vole, a dr..ju nas i sabotiraju po sto puta.

Mnogo je gadno tretirati jedan tradicionalno i istorijsko Evropski narod (jesmo st.ka, ali nismo baš ni tolika koliko oni to predstavljaju, a imaju i svi oni pun kufer svoje st.ke) kao neku najgoru kugu i otpad, a s druge strane svakodnevno primati milione belosvetskih otpada i fanatika koji idu tamo da se nakače na državnu socijalu i na tamošnje žene.

Evropa je postala stecište umnobolnika, i to kažem kao neko ko bi načelno želeo da vidi Srbiju u EU a Evropu je uvek smatrao ciljem i normom za sve, ali je video šta su joj uradili (spoljni faktori i gospodari) u zadnjih 10ak godina.

Posle se ta ista Evropa čudi i ljuti kada novije ankete kažu da 60-70% Srba ne želi više Srbiju u (takvoj) Evropskoj uniji.

Poslednja izmena:
Vrh