Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 111 30,5%
  • Ne

Glasovi: 225 61,8%
  • Ne znam

Glasovi: 28 7,7%

• Ukupno glasača
    364
U odnosu na škart koje im šalju Afrika i Azija, čak i onaj stereotipski Prosečan Srbenda iz mima...
images

... je akademik, Isus i pojam vrednoće i integriteta.

Što reče u jednom intervjuu jedan lik iz Turske - "mi smo sav svoj škart poslali za EU, a sad tamo postajemo rastuća većina i guramo svoje interese. Nama dupla pobeda".

Isto važi ii za ostale zemlje koje im šalju horde osvajača - em se rešavaju svog škarta i viška, em upostavljaju kontrolu iznutra. A sve to finansiraju, između ostalog, oni koji su postali sprdnja i uzrečica kad god se pomene neka teorija zavere. A jedan od tih likova bukvalno objavio manifest pod naslovom "zašto dajem 500 miliona za migrante ka EU".

Evropu je jedan deo sveta napravio žešćim boodalama. Meni je lično žao što je tako, ali to je istina. Voleo bih da nije tako, ali tako je.

Mada to sve i ne treba da čudi kada među današnjim Evropljanima sve više ljudi liči ili naginje ovome:
GettyImages-1239164905%20%281%29.jpg

Nedavno upalim DW English (koji, ironično, ima reputaciju objektivnog) i tamo najpre emisija u kojoj neka hipi-levičarka drobi kako bi oporezivanje CO2 rešilo svetsko zagađenje (ne bi, to ne bi ništa rešilo), a posle ide prilog vesti o Nemačkoj koja importuje vozače autobusa iz Somalije, jer od cele zemaljske kugle, nema gde drugde nego da ih uzme iz Svetske vujekobine br. 1. Mda... Upalim posle opet taj DWE a ono """emisija""" u kojoj dovedoše jednu objektivnu osobu i 3 osobe koje su otvoreno protiv Trampa, uključujući i voditeljku. J'š sve naše probleme i debilizme u našoj EU, daj mi da se bavimo Trampom i cepanjem njegovih dlaka i izjava na pola. Da, to je od presudne važnosti za EU trenutno. Dap...

Realno, degenerisali su se. Žao mi je što je tako, ali to je istina. I sad će divlje životinje da ih kidaju polako, iznutra.

U odnosu na škart koje im šalju Afrika i Azija, čak i onaj stereotipski Prosečan Srbenda iz mima...
images

... je akademik, Isus i pojam vrednoće i integriteta.

Što reče u jednom intervjuu jedan lik iz Turske - "mi smo sav svoj škart poslali za EU, a sad tamo postajemo rastuća većina i guramo svoje interese. Nama dupla pobeda".

Isto važi ii za ostale zemlje koje im šalju horde osvajača - em se rešavaju svog škarta i viška, em upostavljaju kontrolu iznutra. A sve to finansiraju, između ostalog, oni koji su postali sprdnja i uzrečica kad god se pomene neka teorija zavere. A jedan od tih likova bukvalno objavio manifest pod naslovom "zašto dajem 500 miliona za migrante ka EU".

Evropu je jedan deo sveta napravio žešćim boodalama. Meni je lično žao što je tako, ali to je istina. Voleo bih da nije tako, ali tako je.

Mislim da su to dve različite tematike... To što je woke-libealna-tehnokratija napravila od Evrope sa migrantima je druga tema u odnosu na naš odnos sa EU. Naš problem je druge prirode.

Što se migranata tiče pre bi oni uzeli srbe, rumune, bugare da im radimo tamo, ali nas nema više. Onda su se woke-id*** dosetili da mogu da "uvezu" arape, ali nekako nikako da ih pripitome, nisu kompatibilni, jer im izgleda nije samo do para.

Sve ima veze sa svime. Živimo u vreme usiljenog globalizma, u kome prdež plemena u Amazoniji ima odjek na svetske cene kafe - sprdam se malo, ali i nisam daleko od istine, danas je sve usko povezano i na staklenim nogama, a u rukama raznih imbecila.

Woke, SJ i PC agenda su oglupavili Evropljane i pretvorili ih u šonje kakve su danas (kolektivno gledano).

Evo jedne bonus slike, koja se isto može uzeti kao sažetak današnje moderne Francuske:
olypmics.png

E dok se oni sprdaju s ovim (uglavnom prozivajući sebe same, svoju religiju i svoju tradiciju i identitet), životinje nastavljaju da upadaju i da im iznutra nagrizaju carstvo.

Ali biće sve bolje od 10.11. kad zaživi ETIAS. Šalim se, lol, naravno da neće. To samo služi da se uzmu pare i da se prospe priča narodima EU da carinske i bezbednosne službe nešto rade. Kao ono kad na aerodromu otmu i bace flašu vode a ljudi misle da je to spaslo svet od novog 9/11. A sledećeg dana muslidža uzme kamion i pobije isti broj ljudi na ulici, u Parizu ili Berlinu, bez bombe.

Poslednja izmena:
shrug-gif-1.gif

Ja bi im vratio, ali znam da ona ljigava mala p..da (koju i babe šamaraju, s pravom) ne bi Srbiji dala mira narednih 20 godina a tek nam ne bi dala da uzmemo nešto povoljnije i racionalnije kod nekog drugog.

Naši da su pametni i čvršći, rekli bi Franjama da im nađu neku povoljniju ponudu što se aviona tiče (da nam daju da uzmemo nečije Gripene ili tako nešto), a zauzvrat bi im obećali da će Srbija od njih (Franja) uzimati garniture za obnavljanje Beovoza. Eto, na primer... Posle po potrebi, ako ne popuštaju, dodaš i obavezivanje da Murija kasnije opet uzme Citroen kombije, da javna preduzeća uzmu Renault kamione i Citroen kombije, pa ovo, pa ono... i nakupilo bi se dovoljno da se nadoknadi suma za Rafale a da Franje budu namirene.

Poslednja izmena:
Ne znam da li bi ih klasifikovao kao neprijateljske, ali Francuzi odnosno njihove glavešine nas zavlače i sabotiraju već 20ak godina. Najpre odvratni Makron, zatim beše onaj Bernard Kušner i bio je jedan treći lik koji se dugo godina isticao u diplomatiji (a obično protiv Srbije) al ne mogu da se setim sad. Mnoge smrde su se izređale u politici otkad je pratim, teško je popamtiti ih sve, odnosno setiti se...

Meni je i ovo što Makron radi više nego dovoljno da ih smatram da sabotiraju Srbiju, a kamoli još sa Kušnerom i tim trećim magarcem kome sam zaboravio ime...
20+ godina zavlačenja i propagande protiv nas.

Za to vreme, neki drugi narodi koje primaju u milionima (više nego što cela Srbija ikad može da ima) im prave septičku jamu od država i kao sve kul. Bitno samo da se zli, opasni, omnipotentni Srbi drže na kratkoj uzdi i dalekom odstojanju...
Afrikanci koji pricaju francuski su oduvek odlazili u francusku..........kao i svakoj razvijenoj drzavi trebaju im ljudi koji ce da rade poslove koji francuzi nece. Kao meksikanci americi.........
Ne bih se slozio da iko ikog "izjeda iznutra". Svaka drzava ce da krene da deportuje ko im ne odgovara ako budu htele. Smanji malo mrznju Bendere

Odlazili su u nekim razumnim brojkama. Ovo sad je okupaciona sila. Od deportacija neće biti ništa jer su Evropljane pretvorili u SJ i Woke šonje.

A nije mržnja nego činjenično stanje. Ilegalni i divlji migranti koji idu da parazitiraju i čine štetu, su ti koji trenutno najviše razaraju Evropu.

Mada nem' problem ni da neko to smatra i naziva mržnjom. Danas se svako neslaganje mišljenja smatra mržnjom, tako da kako god.

Poslednja izmena:

[POSLEDNJA VEST] Nastavak isporuke druge tranše: Srbiji počeli da stižu i naoružani helikopteri H145

Na servisu za praćenje letova Flightradar, kao i na ADS-B, trenutno se može pratiti let nepoznatog helikoptera koji je poleteo sa batajničkog vojnog aerodroma.

Na osnovu pozivnog znaka RDF27 koji se može videti na Flajtradaru, ali i registracije D-HADG koja se vidi na ADS-B, može se zaključiti da je u pitanju helikopter H145M namenjen RV i PVO Vojske Srbije.

Jeste čuli vest da VW zatvara tri fabrike u Nemačkoj? Eno raspade im se i vlada, sad će opet na izbore,a džaba glasaju, oni nisu država, oni su teritorija pod okupacijom, isto kao i ostatak Zapadne Evrope. Izem ti državu za koju je Srbija pojam nezavisnosti (govorim sada o Nemačkoj, mada isto mu dođe i kod ostalih EU članica).
Jeste čuli vest da Rusi za šest meseci proizvedu oružja kolika je ukupna zaliha Bundesvera?
Jeste pročitali da Danska više nema artiljeriju? Britancima ostali samo stari vučni topovi u skladištima, sve ostalo je poslato u Ukrajinu da izgori. Ti miševi i pussy armije bi na Ruse...

Jesam li pričao godinama ovde (pre 2022.) da:
1. Sledi nam veliki rat (tada sam tvrdio da će biti ili Balkan ili Ukrajina - hvala Bogu, ne bi Balkan, uz dužno poštovanje Ukrajincima, mada šta su tražili to su i dobili
2. Sledi nam velika ekonomska kriza i nestabilnost u svetu (ovo se desilo delimično, a tek će da se desi kada energetska kriza, štampanje para i dugovi stignu na naplatu na Zapadu)
3. Da Zapad ulazi u terminalnu fazu dekadencije (woke, transgender, pedofilija, uvođenje totalnitarnih mera zbog zaštite "demokratije" od ovog ili onog) i da imperija koja se raspada na kraju posegne za mačem kao poslednjim sredstvom ne bi li sprečila sopstveni nestanak. I uvek po pravilu u tom poslednjem sukobu propadne i nestane.
4. Da će BRIKS postati kontrateža Zapadu i da će proces odbacivanja vrednosti, institucija i valuta Zapada, kao imperijalnih okova nad ostatkom normalnog sveta početi da spada.
5. I konačno, da će biti uveden vojni rok u Srbiji (onomade se ovde tvrdilo da je to samo za******* Žvalavog i ekipe)

Sećate li se reakcija?
Mrači, priča gluposti, vrhunska botina, kakav rat, kome to treba, Zapad je cool, Kina je bljak, rusofil mozgabez, Amerika i Engleska biće zemlja proleterska... i ostale pikanterije. Ja se sećam. Čitao sam sve te mozgabez nadobudne postove tada i samo vrteo glavom. U mislima mi je bila kleta Kasandra koja je preklinjala Trojance da ne uvlače onog je*******enog drvenog konja unutar zidina dok ne provere šta ima unutra. Bezuspešno. Posle nije bilo važno.

Bender, sećaš li se svoje izjave da Rusi ne znaju da izvode combined arms operacije i da im je vazduhoplovstvo shit... jesi još na tom stanovištu ili si evoluirao s obzirom na dešavanja na terenu? Mislim na odustajanje od manevarskog rata, prelazak na atrittion warefare, FABove, dronove, kindžale i ostalo... Ne provociram te zaista, prosto me zanima tvoje mišljenje, znam šta si govorio ranije, interesantno mi je šta misliš sada o celoj ovoj igranci u Ukrajini.

Dobro, bilo kako bilo, sve je ovo daleko od rešenja - još će da se raspetljava, ali trend za sada je vrlo pozitivan za "naše" :)
E da vidimo sada je li Donald nešto naučio iz promašaja u prvom mandatu ili će nastaviti da pravi sranja kao i prethodni put, pa da sva ova nada koju je doneo padne u vodu, kao i prethodni put. Meanwhile, ruski valjak melje, polako ali sigurno, uz relativno male gubitke i maksimalnu učinkovitost na proklamovani ratni cilj "demilitarizacije Ukrajine".

Srbija mora da nastavi da se naoružava, mora ozbiljno da se bavi obukom sopstvenog stanovništva za totalnu odbranu od agresije i od prirodnih katastrofa, odbrana mora da bude vrhunski nacionalni cilj, a ne sredstvo za jeftinu političku promociju. "Nije moja stvar, ima profesionalna vojska pa nek se oni bore" ne sme da pređe preko usana nijednog građanina ove zemlje. Jeste tvoja stvar, i moja, i svih nas... Nema nas mnogo i svi smo potencijalno vojnici.

Ja nisam nešto optimista, previše je to zaglibilo da bi jedan čovek, pa i nekoliko dobrih ljudi, mogli nešto značajnije da poprave... ali ajde, da se nadamo...

Jeste čuli vest da Rusi za šest meseci proizvedu oružja kolika je ukupna zaliha Bundesvera?

Možda na Telegramu, a što onda uvoze rakete i one mučene vojnike od onog ludaka iz Severne Koreje? Izginulo ih je desetine hiljada tamo po Ukrajini, tako ratuju velike sile, ali u doba rimskog carstva.

Mada, sami su sebi to sve zakuvali, pa neka ginu tamo i rade šta hoće, a nas neka ostave po strani.

Pošto Rusi nemaju pojma, kako to da zapad već nije ušao u Moskvu? Ako ratuju kao iz vremena Rimskog carstva, onda bi moderni zapad već trebao da ih pobedi zbog napredne tehnologije?

Nešto tu ne štima.

Pošto Rusi nemaju pojma, kako to da zapad već nije ušao u Moskvu? Ako ratuju kao iz vremena Rimskog carstva, onda bi moderni zapad već trebao da ih pobedi zbog napredne tehnologije?

Nešto tu ne štima.

To ne znamo pošto ih Zapad nije ni napao. Ono što znamo je da su oni napali drugu zemlju i evo već tri godine - ništa. Zakopali se tamo u Donbasu, mrdaju liniju stotinak metara godišnje... Rusija, kao tolika sila, četiri meseca nema ljude na frontu da povrati svoju teritoriju nego dovode neke azijate koji nisu nikada izašli iz Severne Koreje da ih brani.

BTW Jadni ti ljudi koje su tako na silu poslali da ratuju na drugom kraju planete, verovatno im tamo u Koreji drže porodice kao taoce da se ne razbeže sa fronta.

Enivej, Ruse sada jedino ako spasi Tramp...

Možda na Telegramu
Jesi ti uopšte svestan okruženja u kojem živiš?

Evo izgleda Audi ide istom putanjom:

Ja stvarno ne razumem da postoji svesna osoba danas koja na komentar da je u Nemačkoj sranje i da VW zatvara fabrike, može da ostavi komentar tipa "možda na Telegramu".

Ovo je samo mali primer šta čeka Evropu. Od proizvođačke supersile sa dostupnim jeftinim ruskim energentima kao inputom i super kvalitetnom i skupom robom kao outputom, do ekonomskog slepog creva evroazijskog kontinenta, mesta u koje se dolazi samo da se vide lepe stare zgrade... i ništa više od toga. To je budućnost, na žalost.

A zašto Zapad nije intervenisao nekim novim Milosrdnim Anđelom ako su toliko slabi kao što navodiš.

Da lepo završe posao i okončaju rat a ovog Putlera da stave u neki novi Hag?

Što da ne kad su napredni i moćni a Rusi nemaju pojma i sirotinja su i imaju naoružanje i vojnu doktrinu koja je zaostala i datira iz vremena Rimskog carstva?

Vojni domet Evrope je region Sudže. Promil ruske teritorije u odnosu na 20+% ukrajinske. Plus što polako ali sigurno padaju gradovi u Donbasu.

Nije to baš tako kao što se servira.

Vrh