Jeste čuli vest da VW zatvara tri fabrike u Nemačkoj? Eno raspade im se i vlada, sad će opet na izbore,a džaba glasaju, oni nisu država, oni su teritorija pod okupacijom, isto kao i ostatak Zapadne Evrope. Izem ti državu za koju je Srbija pojam nezavisnosti (govorim sada o Nemačkoj, mada isto mu dođe i kod ostalih EU članica).
Jeste čuli vest da Rusi za šest meseci proizvedu oružja kolika je ukupna zaliha Bundesvera?
Jeste pročitali da Danska više nema artiljeriju? Britancima ostali samo stari vučni topovi u skladištima, sve ostalo je poslato u Ukrajinu da izgori. Ti miševi i pussy armije bi na Ruse...
Jesam li pričao godinama ovde (pre 2022.) da:
1. Sledi nam veliki rat (tada sam tvrdio da će biti ili Balkan ili Ukrajina - hvala Bogu, ne bi Balkan, uz dužno poštovanje Ukrajincima, mada šta su tražili to su i dobili
2. Sledi nam velika ekonomska kriza i nestabilnost u svetu (ovo se desilo delimično, a tek će da se desi kada energetska kriza, štampanje para i dugovi stignu na naplatu na Zapadu)
3. Da Zapad ulazi u terminalnu fazu dekadencije (woke, transgender, pedofilija, uvođenje totalnitarnih mera zbog zaštite "demokratije" od ovog ili onog) i da imperija koja se raspada na kraju posegne za mačem kao poslednjim sredstvom ne bi li sprečila sopstveni nestanak. I uvek po pravilu u tom poslednjem sukobu propadne i nestane.
4. Da će BRIKS postati kontrateža Zapadu i da će proces odbacivanja vrednosti, institucija i valuta Zapada, kao imperijalnih okova nad ostatkom normalnog sveta početi da spada.
5. I konačno, da će biti uveden vojni rok u Srbiji (onomade se ovde tvrdilo da je to samo za******* Žvalavog i ekipe)
Sećate li se reakcija?
Mrači, priča gluposti, vrhunska botina, kakav rat, kome to treba, Zapad je cool, Kina je bljak, rusofil mozgabez, Amerika i Engleska biće zemlja proleterska... i ostale pikanterije. Ja se sećam. Čitao sam sve te mozgabez nadobudne postove tada i samo vrteo glavom. U mislima mi je bila kleta Kasandra koja je preklinjala Trojance da ne uvlače onog je*******enog drvenog konja unutar zidina dok ne provere šta ima unutra. Bezuspešno. Posle nije bilo važno.
Bender, sećaš li se svoje izjave da Rusi ne znaju da izvode combined arms operacije i da im je vazduhoplovstvo shit... jesi još na tom stanovištu ili si evoluirao s obzirom na dešavanja na terenu? Mislim na odustajanje od manevarskog rata, prelazak na atrittion warefare, FABove, dronove, kindžale i ostalo... Ne provociram te zaista, prosto me zanima tvoje mišljenje, znam šta si govorio ranije, interesantno mi je šta misliš sada o celoj ovoj igranci u Ukrajini.
Dobro, bilo kako bilo, sve je ovo daleko od rešenja - još će da se raspetljava, ali trend za sada je vrlo pozitivan za "naše"
E da vidimo sada je li Donald nešto naučio iz promašaja u prvom mandatu ili će nastaviti da pravi sranja kao i prethodni put, pa da sva ova nada koju je doneo padne u vodu, kao i prethodni put. Meanwhile, ruski valjak melje, polako ali sigurno, uz relativno male gubitke i maksimalnu učinkovitost na proklamovani ratni cilj "demilitarizacije Ukrajine".
Srbija mora da nastavi da se naoružava, mora ozbiljno da se bavi obukom sopstvenog stanovništva za totalnu odbranu od agresije i od prirodnih katastrofa, odbrana mora da bude vrhunski nacionalni cilj, a ne sredstvo za jeftinu političku promociju. "Nije moja stvar, ima profesionalna vojska pa nek se oni bore" ne sme da pređe preko usana nijednog građanina ove zemlje. Jeste tvoja stvar, i moja, i svih nas... Nema nas mnogo i svi smo potencijalno vojnici.