није упоредиво. ми смо у Првом светском рату имали немачке топове, који нису били компатабилни са француском муницијом. данас све НАТО државе праве оружје које може међусобно да се мења, и све њихове ракете могу да се интегришу на све њихове авионе
Mi smo u Prvom svetskom ratu imali uglavnom francuske topove. Najčuveniji je brzometni poljski top Šnajder-Krezo m1907
Mi smo u Prvom svetskom ratu imali uglavnom francuske topove. Najčuveniji je brzometni poljski top Šnajder-Krezo m1907
Procitao sam da je trenutni kapacitet Dassault-a proizvodnja 30 rafala godisnje s mogucnoscu povecanja na 36 naredne godine..........a naruceno je 150Pola narudžbina Rafala, koje su zaista velike, mogu odmah da se vode pod "piši propalo".
Francuska nema industrijski kapacitet da zadovolji potražnju u nekom prihvatljivom roku za same kupce.
Neće kupci čekati, a ni mi nismo drugačiji, 10 godina na svoje Rafale. Snaći će se u međuvremenu.
Nemam nameru da branim bilo koga, ali zarad istine, nije postojala druga municija osim te u Grckoj koja je prepravljana u Kragujevcu. Znali smo da mora da se prepravlja, ali smo morali da uzimamo to sto ima i sto moze najhitnije da se preveze u Srbiju, samo 45 minuta nakon prolaska poslednjeg voza sa municijom bugarski diverzanti su minirali prugu i veza je prekinuta. Grci su imali topove koji su koristili tu municiju, nema veze sa podmetacinom to je naknadna propaganda, citajte Branka Bogdanovica.Ма нису французи криви ми смо говна
Pogledajte prilog 195274
На Калемегдану и у тврђави имамо све везано за французе - осим муниције. Мишљења сам да треба и то да стоји поред са једном таблом, повећом.
Milina je čitati i tvoj i bengazijev komentar na tu temu posle one bljutave propagande koju neki ovde poturaju...Nemam nameru da branim bilo koga, ali zarad istine, nije postojala druga municija osim te u Grckoj koja je prepravljana u Kragujevcu. Znali smo da mora da se prepravlja, ali smo morali da uzimamo to sto ima i sto moze najhitnije da se preveze u Srbiju, samo 45 minuta nakon prolaska poslednjeg voza sa municijom bugarski diverzanti su minirali prugu i veza je prekinuta. Grci su imali topove koji su koristili tu municiju, nema veze sa podmetacinom to je naknadna propaganda, citajte Branka Bogdanovica.
Брзо ће се то мењатиОзнаке резервних бригада жесток промашај.
Bengazi je napisao opsirnije, a moram reci da je lepo objasnio. Ima tu dosta interesantnih detalja, ali je puno toga iz raznoraznih razloga propagandno iskrivljeno najvise u vreme SFRJ. Nakupovao sam godinama gomilu ozbiljnih knjiga na tu temu posebno ISR da bih pokusao da shvatim sta se desavalo. Nista se nece promeniti i dalje ce ostati kako su te granate nama podvaljene, ali sta da se radi. Sto je najgore to vecina vojnih lica ne zna. Branko je svetska velicina u pitanjima ove tematike, a Srpska vojska je koristila toliko tipova topova i haubica da je cudo kako su sve to opsluzivali.Milina je čitati i tvoj i bengazijev komentar na tu temu posle one bljutave propagande koju neki ovde poturaju...
Da bi avioni poleteli, trebaju im vojne baze - a one mogu biti oštećene ili uništene balističkim ili hipersoničnim projektilima.Na vazdušni napad Izraela, Iran ne bi imao čime da odgovori.
Ma niko ne navija za novi rat, ali vidiš da je sve otišlo u tri lepe...Izrael je definitivno prešao sve granice ali ne navijam za novi rat.