Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

  • Da

    Glasovi: 104 31,6%
  • Ne

    Glasovi: 198 60,2%
  • Ne znam

    Glasovi: 27 8,2%

  • Ukupno glasača
    329
U Prvom i Drugom svetskom ratu, prijavljeno obaranje se priznavalo ako letelica padne na tvoju teritoriju, ako postoje bar dva svedoka na zemlji koji nezavisno mogu da potvrde obaranje, ako se pronađe olupina, ako neprijatelj potvdi gubitak, ako postoji snimak obaranja pomoću kamere spregnute sa miraljezom/topom... itd, itd.

Kako smo ga to "oborili" a nema ni snimka, nema olupine, ne zna se čiji je, ne znaju se namere... samo nam serviraju saopštenja.

Još jedan skeč tipa "atentat", "oružje u Jajincima", "ja hoću, a ove ustaše mi ne daju u Jasenovac"....
 
Znači nema ništa o FK3 preostale baterije ostaju u Kini jer se ne dozvoljava transport kako kaže Vučić .
Specifično je naveo transport avionima sa istoka.Takođe ni sa zapada ne žure sa isporukom kupljenog.Pretpostavljam Francuski radari i mistrali,Pume za Žandarmeriju itd..


Znači uslov ili okrećete leđa Rusiji ili nema ništa ni Rafali,ni budući H145M a ono što ste platili prodajemo drugima.Kao Ruske nosače helikoptera a o oružju iz Kine sanjate.
 
Pa tako su u mogucnosti. I ja bih isto uradio na njihovom mestu. Da to nije fer, posteno, ali im se moze, a mi nikako da shvatimo gde smo i sa kime smo okruzeni.
 
I dokle nas je to dovelo, prvi rezultati popisa govore da nas je za 11 godina 10 % manje. Tim tempom mi za 100 godina nestajemo. Treba izabrati da li nestati ili opstati. Da li treba da ostanemo upamceni kao Spartanci ili treba da postojimo i za 500 godina?
 
Možda je nas sve manje ali zato Vojsci za to vreme rastu budžet i plate. Logično👌 Državnog Monstruma zabole dal ovde žive Srbi ili vanzemaljci samo da joj se budžet puni. Pa ako je tako, i ako im je svejedno za granice, svi su im "ljudi", a ne domaći i uljezi, koja im je svrha Vojske? Turci, vratite se sa porezom 10% sve vam je oprošteno, ovo što čudo sebe naziva našim imenom Država Srbija sa 20% + (akcize) nas istrebi žive.
 
Ne nama nije porez 20%, jeste samo pdv. Porezi i doprinosi su oko 60% na platu. Akcize su 50%. Mislim da je to ukupno jako mnogo, mozda oko 70% ide drzavi od onoga sto stvorimo. NPR bruto je 165000, plata ti je 115000. Oni ti odmah uzimaju 50000, a onda kroz pdv, akcize, porez na imovinu ti uzmu jos ihaha, od 115000 najmanje 30%.Od 165000 drzavi ide odmah 50000 i onda kroz pdv, akcize i ostale poreze jos najmanje 40000. Znaci od 165 koje si stvorio drzavi ide 90 na sve nacine.
 
Ucesce svih poreza (i neporeskih davanja) u BDP (koji je ukupna novostvorena vrednost tokom godine) je oko 43%. Naravno u BDP obracunski ulaze i siva i crna ekonomija (procene) i rad za sebe koji nije oporezovan.
 
Како се то примењује на српску владу пред почетак 1св рата?
 
mozda sto su imali savez sa jakim svetskim silama? Mada i tada samo prihvatili 5 tacaka od 6. Ne mogu bas da zamislim da bi bilo koja drzava sada slala nama oruzje, a kamoli usla u rat na nasu stranu.
 
Савез са светским силама, које су нам продале лошу џебану, одбијали да пошаљу бродове. Јак савез. Али, да претпоставимо да су лудо уздали у савез (а мислим да су наши преци били ипак мало промоћурнији, па су знали са ким имају посла, па су прихватили практично све пунктове - како би дали шансу миру. Србији ни тада, као ни сада рат није требао. Па ипак, Србија се не пита. С тим у вези, чему онда себе понижавати, пристајати на уцене, када оне уколико се већ користе значи само једно - да тај који је кренуо, решио је да нас сатари.
 
IMG-1f01541e11686afbd1c0ce8276c276e4-V.jpg
 
OK,političari sebi pripisuju poene za nešto što je učinila vojska,ali ovoliko podsmevanja polako prelazi u autošovinizam. Hrvati kada bi uspeli da obore papirni avion,pravili bi parade i svečane akademije.
 
Nije autosovinizam nego sprdanje sa psihijatrijskim slucajevima koji upravljaju zemljom i koji je vode u novi rat oko faking registarskih tablica na teritoriji koja nije nasa vise od 20 godina. Dok cene, inflacija, porezi, racuni... pice u nebesa kao nikada do sad.
 
MBDA Srbiji ne isporučuje plaćene rakete Mistral 3 dve godine, „komercijalni dron“ onesposobljen je zbog kršenja NOTAM-a, nove borbene modifikacije domaćih dronova




Navodno onesposobljavanje „komercijalnog drona“ prošle nedelje sprovedeno je po svemu sudeći poštujući i civilnu vazduhoplovnu regulativu. Krajem nedelje predsednik Srbije obišao je prikaz profesionalnih i rezervnih snaga 3. brigade Vojske Srbije na intervidovskom poligonu Pasuljanske livade. Tom prilikom javno je komentarisan status pojedinih nabavki a prikazane su postojeće bespilotne letelice sa novim podvesnim borbenim paketima uz najavu početka njihovog opitovanja.

Nakon nespretnog prenošenja namere RV i PVO da bude manje osetljiva na verovatno izviđanje instalacija Vojske Srbije malim komercijalnim multikopterima, jedan je navodno oboren. Kako je Tango Six pisao, radio kontrola i navigacioni modul letelice mogli su biti onesposobljeni domaćim sredstvom kompanije Iritel.

Kako Tango Six saznaje, onesposobljavanje drona imalo je i svojevrsnu zakonsku opravdanost budući da je na dan incidenta, u reonu Raške, bio aktivan NOTAM koji zabranjuje letenje svakom saobraćaju osim „operativnom“, odnosno iznad te šire geografske lokacije dozvoljeno je bilo letenje samo vojsci i policiji, do visine od 3 kilometra.

Pojedini mediji su objavili da vojska traga za dronom, dok Ministarstvo odbrane i nastupi državnog rukovodstva nisu potvrdili da je dron pronađen. Mogućnost da je letelici pored prekidanja radio kontrole onesposobljen i modul za navigaciju (koji bi onemogućio njeno autonomno vraćanje na početnu poziciju i time garantovao obaranje iznad lokacije koju kontroliše Vojska Srbije) nalazi se u naučnom radu posvećenom ovom sredstvu koji je objavljen na naučnoj konferenciji Ministarstva odbrane pre dve godine.

Prilikom obilaska na Pasuljanskim livadama prikazane su nove modifikacije postojećih domaćih dronova koji će, kako je predsedniku Srbije kazao pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, biti prvi put opitovani u Centru za ispitivanje naoružanja Nikinci ove nedelje.

Miloradović je u jednom trenutku predsedniku kazao da kompanija MBDA kasni sa isporukom naručenih raketa Mistral 3 sada već dve godine uprkos, kako tvrdi, činjenici da je Srbija „sukcesivno isplatila celokupnu sumu“. Srbija je navodno planirala da kupi 50 raketa.
 
Šta se čudi? PVO sisteme kupuju od države koja nas je već jednom bombardovala. Svi znaju da NATO banda želi samo novac i dominaciju,isto će biti i sa onim francuskim radarima,da ne pričamo šta će nam uraditi ako kupimo njihove avione.
 
Ipak se slažem da bi joj mnogo bolje legla jednobojna šara tamno zelena ili siva. Ali dobro..nek nam je srećan i ovaj drugi..čekamo još jednu!
 
Vučićevci se vala dobro naoružavaju, a mi Srbi ništa. A lakše bi nam bilo oslobođenje od njih i fer Izbori da nam ih više ne kradu da smo i mi podjednako naoružani kao i oni. Podjednako naoružanje svih učesnika na Izborima bi jedino garantovalo fer izbore.
 
Vučićevci se vala dobro naoružavaju, a mi Srbi ništa. A lakše bi nam bilo oslobođenje od njih i fer Izbori da nam ih više ne kradu da smo i mi podjednako naoružani kao i oni. Podjednako naoružanje svih učesnika na Izborima bi jedino garantovalo fer izbore.
Ma earth slicno je stanje kao sa Milosevicem, izuzev pacenika pojedinaca vecina pripadnika bezbednosti ga ne podnosi i nece to promeniti ako je dosao neki novi helikopter ili dzip.
 
Pa što pristaje da bude deo njegovih oružanih snaga ako ga ne podnosi? Dobrovoljno služe Izdajniku. I to evo već 80 godina, a možda i duže. I za 80 godina to nisu mogli shvate? Koja je onda inteligencija te Vojske? Ili je drugo, shvataju al se prodali neprijatelju za platu. Koji je onda moral te vojske? Ako su se prodali, šta ih razlikuje od drugih Srba konvertita, zar onda ja nisam u pravu da su na istoj strani ko i oni (a ne da će ratuju s njima) a protiv nas Srba? I svi su konvertiti naoružani, i Vučićevci, i Hr, i Mkd, i CG, i Federacija BH, i Alb... samo mi Srbi nismo.
 
@Earthmoving Jel znas da testovi inteligencije i psiholoski testovi na prijemu u bilo koje snage bezbednosti u Svetu pa i kod nas izdvajaju poslusne, a eliminisu individualiste i ljude koji ne mogu da poslusaju glupa naredjenja. Kada bude trebalo bice uz svoj narod, ali sada se nije definisao neko drugi ko moze ovo zlo da nasledi. Nemoj misliti da ce neko zbog novog helikoptera pucati na svog brata ili decu.
 
Vrh