E, molim te, nemoj mnogo da filozofiraš sa tim Bogom, jer je istorija puna, prepuna paljevina i dijabola koje su svašta govorila i radile u Božje ime, misleći da su kojekakvi sveci i Božji izaslanici, a zapravo su bili ništa drugo do psihopate, profiteri, sadisti, kriminalci, licemeri i grešnici. Toga sam se nagledao i kod drugih naroda i vera, ali i ovde bogami, kad su neki i odavde radili sve i svašta, ili pričali i huškali druge u sve i svašta, a sve u Božje ime. A ono sve licemer do licemera (mislim na te koji su zloupotrebljavli veru i svoj uticaj).
Ne kažem da se to odnosi na tebe, samo ti kažem da me zaobiđeš sa tim mantrama, jer sem nekih izuzetaka, na ovim prostorima su o Bogu uvek bili najglasniji oni koji najmanje žive po Njegovim pravilima. Odnosno, pridržavaju se jednih pravila fanatično, a to što krše druga, to nikom ništa. Vele, oprostiće im se sve, jer to rade za više ciljeve i šta ti ja znam.
A to da će Dodik da ima spomenike, u to čisto sumnjam. A čak i da ga dobije, meni to ništa neće značiti. Niti živim tamo, niti bi mi značilo sve i da živim. A u Srbiji ih neće biti sigurno, to ti garantujem. Inače, i Nikola Pašić ovde ima spomenik pa ga jedni smatraju velikanom a drugi ga preziru. Čak je bilo predloga na forumu da mu se bista spusti u rupu i oko nje stave crvena svetla, da simbolizuju njega u paklu haha.
Ako te zanima - ja lično nemam ni loš ni dobar stav o njemu (Pašiću), samo mi je uvek bilo smešno kad pročitam taj post na forumu i uvek me fasciniralo koliko ljudi ovde vole sve da teraju u ekstreme. Obožava se ovo, mrzi se ono... nema ništa između, ili da se bar kaže: volim i cenim to i to, ne volim i kritikujem to i to. Nego, kao što smo obradili već na ovoj i susednoj temi, u Srbalja uvek moraju da postoje neki dobri momci i neki loši momci. I sad, u ovom konkretnom slučaju, pošto imamo mini Erdogana kao lošeg momka, red je da ustoličimo mini Lukašenka kao dobrog momka. Jer tako smo u mogućnosti, i to je jedino što znamo i umemo na ovim prostorima.
Čim vidite da neko pravi paralele i izjednačavanja tipa "Dodik i Bakir", "ustaše i četnici", "svi smo klali, nema razlike" i ostale gluposti...
Znajte - pojma nema. Samo pokušava da bude "moderan" i "iznad tog blata"... tipična beogradska spika.
A realan život - je nešto sasvim drugo.
Polako s ''ustaše vs četnici'', Srbi još uvek nisu definitivno završili sa podelom i debatom ''partizani ili četnici?'' Prvo to da obradimo još narednih 100 godina, pa ćemo onda na sledeće podele.
A dok neki pokušavaju da budu ''moderni'' i ''iznad tog blata'', neki još uvek ne mogu da izađu iz 90ih i ''Srbi sami protiv sveta uz Božji blagoslov'' i ''Bog je Srbin, on će nas čuvati'' mentaliteta i pogleda na život i svet. Tipična seoska spika, nema o čemu pametnijem i važnijem da se misli, pa hajde da se besedi ispred dragstora kako ne živimo bolje jer nam strane sile ne daju. A ne zato što volimo da se mlatimo, koljemo i delimo više nego leba da jedemo. A realan svet je nešto sasvim drugo. I boli ga briga za fanatike zatočene u prošlosti.
I da ponovim, pošto znam koliko se u ovim pričama lako podleže izvrtanju reči kad se ostane bez argumenata - najsrećniji bi bio kada bi jedan bio materija a drugi antimaterija, pa da se međusobno coke i potom ponište, i da nestanu i jedan i drugi jednom za svagda. Pa da obični ljudi na svim stranama mogu da nastave sa svojim životima.