Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 111 30,2%
  • Ne

Glasovi: 228 62,1%
  • Ne znam

Glasovi: 28 7,6%

• Ukupno glasača
    367

Polako se sve urušava...
Svima koji planiraju emigraciju, topla preporuka da izbegnu Nemačku... tek će tamo da bude itekakvih lomova.

Dobra vest za srpsku namensku.

Kad je śvabo odbio da proda Srbiji MAN šasiju jer se plaši konkurencije kvalitetne a jeftine srpske haubice nećemo ih žaliti što propadaju i zatvaraju radna mesta.
Auf viederzehn švabo.

Nemoj se radovati, mnogo radimo posla za Nemce, idi u Kragujevac, neće verovati šta se sve tamo proizvodi za Nemačku.
ovo nije dobra vest, samo potvrda kako glupost može da upropasti celu državu.

Malo je smešno, ali Nemačka zaista ima talenat upropasti Evropu.
Evo u poslednjih 100 godina, ovo je treći put!
Zaista su šampioni!

Poslednja izmena:
Baš sam nešto razmišljao kad je @Bender Rodriguez neki dan rekao da mu je svega dosta, da mu se smučila seljana i ostali problemi u društvu i da razmišlja da ode.
Realno, nije čovek ništa slagao, taj njegov utisak svi mi imamo. Postoji gomila g.... u kojima plivamo i nije to baš lepa slika života.

Pitao sam se zašto je njegova reakcija "idem odavde" a moja nije.
A živimo u istim uslovima.

Shvatio sam da različito gledamo na stvari.
On vidi realnost bez mnogo dubinskog ulaženja u to zašto je to tako
kevin-the-office.gif

Pitao sam se zašto je njegova reakcija "idem odavde" a moja nije.
A živimo u istim uslovima.

Shvatio sam da različito gledamo na stvari.
On vidi realnost bez mnogo dubinskog ulaženja u to zašto je to tako

Petar, IV-2

Evo jos jednog teksta koji ukazuje da smo ovu kupovinu trebali da zaobidjemo ako je bilo moguće.
Avion je inferioran u dobrom delu bitnih karakteristika. Radar mu je osrednji a rakete dugog dometa ako im je verovati, nećemo dobiti.

Koliko sam čitao tek kad bude završen projekat Rafal f5- Super Rafal sa radarom rbee xg koji je znacajno većeg dometa i sa motorima potiska nesto preko 100kn taj avion će biti odličan.

Nemoj se radovati, mnogo radimo posla za Nemce, idi u Kragujevac, neće verovati šta se sve tamo proizvodi za Nemačku.
ovo nije dobra vest, samo potvrda kako glupost može da upropasti celu državu.

Malo je smešno, ali Nemačka zaista ima talenat upropasti Evropu.
Evo u poslednjih 100 godina, ovo je treći put!
Zaista su šampioni!

Sta je jedna Nemacka u svetu gde postoji 200 drzava? kap u moru!

Ne bi srpska namenska propala da vise nikad ne isporuci ni jedan metak nemackoj.
Situacija je takva da interes za srpsko oruzje na svetkom nivou premasuje x3 ili x4 koliko mi mozemo da proizvedemo trenutno.
Tako da ako nemacka bude kaput to apsolutno nista ne menja za nas, samo ce osloboditi proizvodne linije za jednu od 199 ostalih drzava u svetu koja bi kupovala od nas a drzimo je na listi cekanja jer eto tamo neka Nemacka je zauzela odredjeni deo prozivodnih kapaciteta.

Bas smo se potresli sto ce svabo da zatvori radna mesta. Evo suza stize suzu, oni su tako dobri bili sa nama jos od 1914te, jadni mali svabo.

A sad da se vratimo na neku lepu vest, danas su rusi izbusili 2 challengera, dan odjednom postane tako lep kad znas da je par komada zapadne tehnike otislo u vecna lovista.
Satisfaction level 10/10.

Poslednja izmena:

Evo jos jednog teksta koji ukazuje da smo ovu kupovinu trebali da zaobidjemo ako je bilo moguće.
Avion je inferioran u dobrom delu bitnih karakteristika. Radar mu je osrednji a rakete dugog dometa ako im je verovati, nećemo dobiti.
Jel si pročitao ovaj tekst uopšte? Šta je u ovom tekstu novo...Za Meteore je u startu bilo jasno.

Stižu sankcije...

Opcija da otkupimo od rusa NIS nazad, ali skuplje nego što smo im ga prodali... Hm, ako hrvati zavrnu dotok preko naftovoda, odakle će nafta stizati?
Ili ćemo kupovati samo derivate cisternama, pa će na pumpama dizel biti 250 din.

Mi se ovde razmahali nekim naoružanjem, a sva nafta nam stiže preko Hrvatske :)

Zanimljivo.

Poslednja izmena:
Jel si pročitao ovaj tekst uopšte? Šta je u ovom tekstu novo...Za Meteore je u startu bilo jasno.
Naravno da sam pročitao. Za Meteore je stara prica. Za motore i radar je nešto što sam i ranije negde čitao ali ne baš eksplicitno da su loši kao što u ovom tekstu piše. Što se tiče raketa vv jel znaš o kojima je bilo reči i koje uopšte Rafal ima?

NIS će morati da se otkupi, ceo ili deo ali mi moramo biti većinski vlasnici. Što se tiče Janafa nafta nam stiže preko njega i to je opste poznato, zato I hoćemo da gradimo deo naftovoda od madjarske, zbog postojećih rafinerija i zbog ove koju treba da grade kinezi i naravno zbog diversifikacije. Osim toga spor je i to što su rusi iscrpljivali naftu u enormnim(za nas) količinama bez poštovanja propisa pa je i zemljište u blizini nalazišta neupotrebljivo na većoj površini nego obično. I poslednje postoje još neka nalazišta do kojih je država došla ali su prepametni žuti potpisali ugovor po kom NIS- u pripadaju i sva nova nalazišta koja se pronađu. Dakle ovo je sjedne strane dobar posao a sa druge strane u zavisnosti od ruske reakcije može da bude los( a I ne mora).

Sad kad smo vec kupili te avione, moramo pripremiti i adekvatne uslove za njih. Imamo primer Austrije koja je nekoliko aviona ostavila bez adekvatnih hangara na niskoj temperaturi i šteta je bila 15ak miliona evra. U pitanju je Eurofajter ali je to u principu isto sa zapadnom tehnikom. Potrebni su klimatizovani hangari. Ti troškovi jesu veliki ali to neće biti ništa u odnosu na troškove naoruzanja koje će i pored visoke cene biti ograničeno dometom. Sacekajmo samo da to objave.

Sad kad smo vec kupili te avione, moramo pripremiti i adekvatne uslove za njih. Imamo primer Austrije koja je nekoliko aviona ostavila bez adekvatnih hangara na niskoj temperaturi i šteta je bila 15ak miliona evra. U pitanju je Eurofajter ali je to u principu isto sa zapadnom tehnikom. Potrebni su klimatizovani hangari. Ti troškovi jesu veliki ali to neće biti ništa u odnosu na troškove naoruzanja koje će i pored visoke cene biti ograničeno dometom. Sacekajmo samo da to objave.
Надајмо се само да ће и алтеранције бити обухваћене овим програмом инфраструктурног опремања. Дакле Ниш и Лађевци свакако морају да имају места за барем једну дежурну пару али и алтернативни аеродроми за војну употребу...

Ma morali bi i Dubinje i Ponikve ali će to iziskivati još dosta sredstava jer ti avioni traže i posebne staze za poletanje osim hangara u kojima se čuvaju. Biće to mučenje ali sta je tu je. Prenamena svega zbog jedne eskadrile od 12 aviona. Piloti, inženjeri, tehničari...pritom napredna obuka pilota na Rafalu traje tri godine a logično bi bilo da smo tu obuku i platili. Da ne prodjemo kao hrvati koji su platili osnovnu obuku pa sad piloti znaju da uzlete i slete a vazdušni prostor im čuvaju Madjarska i Italija i to će trajati još prilično.

Ma morali bi i Dubinje i Ponikve ali će to iziskivati još dosta sredstava jer ti avioni traže i posebne staze za poletanje osim hangara u kojima se čuvaju. Biće to mučenje ali sta je tu je. Prenamena svega zbog jedne eskadrile od 12 aviona. Piloti, inženjeri, tehničari...pritom napredna obuka pilota na Rafalu traje tri godine a logično bi bilo da smo tu obuku i platili. Da ne prodjemo kao hrvati koji su platili osnovnu obuku pa sad piloti znaju da uzlete i slete a vazdušni prostor im čuvaju Madjarska i Italija i to će trajati još prilično.
Само што заборављаш да ће нама МИГ-29 остати у ресурсу до потпуне преобуке пилота за Рафале а да Хрвати нису имали чиме да лете после МИГ-21. Морамо да будемо поштени и кажемо да је инфраструктура за нове Рафале, Јурофајтере, Ф-16, Ф-35 или руске односно кинеске ловце 4+, 4++ или 5 генерације слична и да би морала да буде изграђена и да смо купили руске ловце. Не разликују се много хангари и капонири за једне или друге авионе а маневарске површине су исте за све. Дакле свакако нам треба модернизација свих ваздухопловних база у Србији као и алтернативних летелишта.

Razlikuju se jer suhoji ne zahtevaju klimatizovane hangare kao ni migovi. Ne znam za kineze. Doduse suhoji traže veće hangare jer je avion za 7-8 metara veći od Rafala a on je za 2 metra manji od mig 29.

Verovatno ste čuli pre par nedelja da je Švedska svakom svom domaćinstvu poslala pozamašnu brošuru da pripremi svoje stanovništvo na ratno stanje i krizne situacije.

Ajde i to nekako da se proguta.

Nego sada javljaju da pripremaju njihova groblja i krematorijume za 500000 mrtvih švedjana!

Jel ovako nešto realno ili plaše narod kako bi kontolisali mase da se pojača vojni budžet?

Švedska nije ratovala 200 godina bila mirna zemlja i primer neutralnosti i sad je zadesi ovako nešto. Zaista neverovatno i zabrinjavajuće.

POTPUNO SMO NESPREMNI ZA ATOMSKI RAT Vučić upozorava na katastrofu: Imamo samo 257.000 mesta u skloništima

Вучић: Добро познајем Путина, Србија мора бити спремна за нуклеарни рат

"BIĆE NESTAŠICE HRANE NE SAMO U AFRICI, VEĆ I U DRUGIM DELOVIMA SVETA" Predsednik Vučić o posledicama predstojećih jeseni i zime

Vučić: Biće teška zima za sve nas, struje nigde biti neće

Razlikuju se jer suhoji ne zahtevaju klimatizovane hangare kao ni migovi. Ne znam za kineze. Doduse suhoji traže veće hangare jer je avion za 7-8 metara veći od Rafala a on je za 2 metra manji od mig 29.
Наравно да се разликују али то је минорно пошто морају да буду адекватно чувани свакако.

Вучић затражио највећу војну параду поводом 80 година од краја Другог светског рата

Председник Вучић је затражио од министара да организују највећу војну параду поводом 80 година од краја Другог светског рата.
Предложио је да буде одржана током првомајских празника.

Paradiraćemo, ali mora da preživimo zimu zbog hrane, struje, nuklearnog rata, nedostatka atomskih skloništa, tog nezgodnog Putina itd., reče jedan čovek na raznim medijima.

Vrh