Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 111 30,3%
  • Ne

Glasovi: 227 62,0%
  • Ne znam

Glasovi: 28 7,7%

• Ukupno glasača
    366
Meni je jedino logično da Ukrajina prestane da postoji, veći deo teritorije da uzme Rusija, zapadni deo treba podeliti između Poljske, Mađarske i možda Rumunije. Sve sem ovog će značiti neki novi rat u budućnosti a to Rusima nije u interesu, imaju priliku da ostvare trajni mir pošto je sve na njihovoj strani.

Znam, mada ne zarezujem ja to mnogo. Ovo što se nekad indirektno izrazim, to radim da mi ne bi posle pravili problem na forumu zbog pravila. Inače ovako lično, naravno, mnogo slobodnije i iskrenije govorim o njima. Jer mi ih je pun kufer više, iskreno. Čast retkim izuzecima. I mislim na njihove vođe i vladare, ne na svakog običnog pojedinca koji živi svoj život i ne dira druge.

@passionfruit
Otprilike to bi bilo dugoročno održivo rešenje...
I koliko god da košta, a koštaće mnogo, to je jeftinije nego praviti trule kompromise zbog privremenog mira sa neprijateljem koje je sada mnogo slabiji nego što će biti za 10-20 godina.

Volim kako ovi ratnici sa tastaturama postavljaju uslove: ništa teritorijalni integritet to se ukida, Ukrajina da prestane da postoji, Kosovo ne priznajemo :LOL:

I suverenitet ima svoja ograničenja, kao što i mi kao pojedinci imamo ograničenja u našim pravima i slobodama.

Kao što zapadu nije svejedno kada jedna Severna Koreja napravi nuklearne bombe (i slažem se s njima da je to nedopustivo), tako isto ne bude svejedno Rusiji kada Ukrajina izrazi želju da uđe u NATO i dovede joj hipersonične rakete na 700 km od Moskve sa još jedne strane (pored Baltika).

To možda nije lepo i pravično, ali tako svet funkcioniše. Tako što par sila i blokova diktiraju ko šta sme.

Iz istih razloga Iran kobajagi ne sme da ima i pravi nuklearno oružje, a Izrael sme i uveliko to radi. A fanatici su i jedni i drugi, i zatočeni u razmišljanjima od pre 1300 i 4000 godina. I opijeni nekim fiktivnim glupostima i idealima (Kuran, Tora, klanovi, manifesti, zaveštanja, mrtva slova na papiru, halucinacije, rekla kazala priče...)

Tako da sve je to relativno.

Poslednja izmena:
Au, možda je mejl negde zaglavio... :)

Naprotiv, vrlo je stpljiv i tolerantan na sva sr....nja koje Zapad radi. Da je takav kakav kažeš da jeste, SMO bi počeo u februaru 2014.

Sram ga bilo!

Celi svet mu došao u Kazan pre mesec dana na sastanak BRICSa... svi osim kolektivnom Zapada.
Celi svet od njega očekuje vodstvo u izgradnji multipolarnog sveta i institucija koje će omogućiti ostatku planete da normalno diše bez pritisaka Zapada.

Nisu.... SAD su slabe, a Rusija je jaka.... samo je pitanje koliko to Tramp shvata.

I opet - kriv Putin... eto Ameri nude deal, a ludi Rusi oće da ratuju.
A koji moj su ratovali ako prihvate deal koji će ih odvesti u novi rat za deset godina, kad Zapad ponovo naoruža i nahuška šta god da je ostalo od Ukrajine.

I tako dalje...

Ja došao u temu da vidim o ovom naoružanju iz Israela i Francuske što kupujemo, a ne da čitam ruske bajke Mašu i Vuka. Međutim tema je opet otišla u stranputicu.
Ali, OK, pošto je tema opet otišla tim putem - ajde da vidimo hoće li Putin da osvoji Ukrajinu za ova dva meseca i pošto neće, koliko će osvojiti dok mu ne dođe Trump. To se sada spominje kao neki dedlajn.

Volim kako ovi ratnici sa tastaturama postavljaju uslove: ništa teritorijalni integritet to se ukida, Ukrajina da prestane da postoji, Kosovo ne priznajemo :LOL:
Zato ćeš nam ti, glasu razuma na temi, objasniti kako je to teritorija Ukrajine svetinja, a Kosova nije... tebi i tim što ih obožavaš na Zapadu.

Dok je lamanš kanal , a ne deo atlantika izmedju francuske i islanda, nema dugorocnog mira u svetu
City of London.
Vrlo interesantna tema vredna istraživanja.
Dobiješ dosta drugačiju perspektivu prošlih i tekućih događaja.
Imate na unz.com par dobrih članaka na tu temu.

Zato ćeš nam ti, glasu razuma na temi, objasniti kako je to teritorija Ukrajine svetinja, a Kosova nije... tebi i tim što ih obožavaš na Zapadu.

Ne loži se mnogo.

Ne može ni jedno ni drugo da se deli. Ukrajina i Srbija treba da ostanu celovite. To je jedino ispravno. Agresori ne smeju da pobede. U našem slučaju to znači - ne priznati Kosovo, a u Ukrajinskom proterati agresora, dok je još moguće. Ako ne bude bilo moguće, onda Ukrajina neće priznati tu sramnu podelu koju spominjete i ostaće Status Quo.

U našem slučaju to znači - ne priznati Kosovo
Jel? :)
A što ne proterati agresora i sa Kosova?
Mislim, kad Ukrajina može, što ne bi mogli i mi?

Pa taj bajni zapadni svet će podržati i nas kao i Ukrajince u proterivanju agresora?

Čekaj... pa i oni su agresori...
Sad me glava boli od te tvoje logike :)

(samo da ne bude zabune, uopšte ne zagovaram rat na Kosovu, naprotiv! Ovo kažem samo da istaknem očiglednu hipokriziju i dvostruki aršin. )

Procentualno u odnosu na BDP deluje OK (skoro kao NATO - 3%), ali u apsolutnom iznosu ne baš puno. Posebno imajući u vidu koliko košta da se vodi rat i sa kojim ciframa se razbacuju oko Ukrajine.

Mada, nekako nas zaobilazi ovaj talas nemira u Evropi ovog puta... Možda neka korist od toga što smo se iscepkali u male i nebitne teritorije i države...
НАТО је на 2% у просеку...

Jel? :)
A što ne proterati agresora i sa Kosova?
Mislim, kad Ukrajina može, što ne bi mogli i mi?

Pa taj bajni zapadni svet će podržati i nas kao i Ukrajince u proterivanju agresora?

Čekaj... pa i oni su agresori...
Sad me glava boli od te tvoje logike :)

(samo da ne bude zabune, uopšte ne zagovaram rat na Kosovu, naprotiv! Ovo kažem samo da istaknem očiglednu hipokriziju i dvostruki aršin. )

Pa proteraj ih sa rusima...

Pričamo o onome što je moguće, ali ne čitaš pažljivo ili opet ne kapiraš... Napisao sam:

U našem slučaju to znači - ne priznati Kosovo, a u Ukrajinskom proterati agresora, dok je još moguće.

Ako ne bude bilo moguće, kao u našem slučaju, ne treba da pristanu ni na kakve sramne podele i to je to. To sam napisao, ali se javljaju neki šumovi.

Народе ајмо мало стручности о Украјини и о ракетама:

Taj je stručan, ali je nerealan i pristrasan do koske.

I uz to je i jako arogantan kad treba da diskutuje o nečemu, a ne samo da drži monolog.

Народе ајмо мало стручности о Украјини и о ракетама:
Taj je stručan, ali je nerealan i pristrasan do koske.
Пристасан како? Школовао се у САД и Русији, највећи живи стручњак за ракетно наоружање од Вардара па до Триглава а и шире....Само послушај део од половине када говори о томе шта у технолошком смислу Украјина значи за Русију.

Slušao sam ga više puta. Ne mogu više. Lik je opijen Rusijom. Uz to misli da ako krenu da lete nuklearke, da će Rusija izaći kao pobednik (a zapad kao gubitnik).

Slušao sam ga više puta. Ne mogu više. Lik je opijen Rusijom. Uz to misli da ako krenu da lete nuklearke, da će Rusija izaći kao pobednik (a zapad kao gubitnik).
То просто није тачно, колико пута је хвалио Американце или Израел ? Он је први говорио код покојног Лазанског о ракетном систему ПУЛС и ракети Екста коју смо највероватније купили.

Vrh