Bender Rodriguez
Professional
- Učlanjen(a)
- 12.03.2017.
- Pohvaljen
- 48.026
Izgubili smo poslednjih nekoliko ratova ali u sledećem ih dobijamo ko od šale sigurno.
Najjače je bilo: E, sad će Šiptari da.plate i za Hrvatsku, i za Bosnu... ma i za Sloveniju...Secam se da su tada govorili da OVK ne postoji, da je samo izmisljeno, nema uporiste na Kosovu, da i ako se nesto pojavi, to ce nasi...
Људи ми војнички нисмо изгубили него политички...управо сам то и написао да је највећа опасност по КиМ у Београду у нашој неодлучности (наши политичари немају муда) а сами знате да сам апсолутно за служење војног рока и за јачање војске. Само сам констатовао тренутно стање и изнео моје неко виђење за 10 до 15 година. Само погледајте Нагорно-Карабах и како су чекали Азербејџанци деценијама и искористили тренутак....а када мало разговарате са обичним Шиптарима са КиМ колико су задовољни са њиховом "државом" сви су незадовољни зато што нема у протеклих пар година никаквог напретка. Само се врти нека прича о рату а нит имају привреду, нит ништа и зато и масовно иду а наталитет им је драстично опао. Много њих иде са КиМ у Албанију да раде као сезонци пошто Албанија доста улаже у свој туризам а у Албанији Тоске (који држе јужни део приморја Албаније) не воле Геге и ту постоји одређена нетрпељивост. Такође постоји међу Шиптарским вођама велики сукоб ко је главни "баја" да ли Рама или Курти или Ћафери...дакле ситуација није уопште иста као 1999.године!Izgubili smo poslednjih nekoliko ratova ali u sledećem ih dobijamo ko od šale sigurno.
Први је Орбан забранио такве прелете 1999. године. А земље чланице НАТО нису уопште кохерентне по многим војним питањима. Видећемо ко ће ући у Белу кућу...само полако...Такође, @ГЕНЕРАЛ зашто очекујеш да би се Мађарска и Румунија супроставили НАТО интервенцији против нас у случају да једног дана наша војска заиста крене на КиМ? Мислим знам да се не би директно умешале у рат, али чисто сумњам да би забранили НАТО авионима да користе њихов ваздушни простор. Да се не лажемо, ако би покушали да ослобађамо територију на којој се налази друга највећа америчка војна база на свету завршили бисмо као Ирак 2003. године.
Ће видимо...Američki interesi se ne menjaju sa promenom predsednika, menja se samo diplomatska naracija.
Буквално смо видели, Трамп већ јесте био на власти и гурнуо нам Вашингтонски споразум. Углавном, зарад популизма наша држава више улаже у војску него у пољопривреду и науку, док медији испирају мозак народу да само што нисмо вратили Косово и да је Запад пропао ево само што није. Толико о перспективи наше државе.Ће видимо...
Neki ćete da se vratite…ili da izginete, kako beše?Ће видимо...
Kako izgubili?Izgubili smo poslednjih nekoliko ratova ali u sledećem ih dobijamo ko od šale sigurno.
Ako jetako zar nije možda bolje da sačekamo još 20tak godina da se teritorija još više isprazni? Nemoramo baš sad u rat....а када мало разговарате са обичним Шиптарима са КиМ колико су задовољни са њиховом "државом" сви су незадовољни зато што нема у протеклих пар година никаквог напретка. Само се врти нека прича о рату а нит имају привреду, нит ништа и зато и масовно иду а наталитет им је драстично опао. Много њих иде са КиМ у Албанију да раде као сезонци пошто Албанија доста улаже у свој туризам а у Албанији Тоске (који држе јужни део приморја Албаније) не воле Геге и ту постоји одређена нетрпељивост. Такође постоји међу Шиптарским вођама велики сукоб ко је главни "баја" да ли Рама или Курти или Ћафери...дакле ситуација није уопште иста као 1999.године!