Срби на Косову имају. Не знам тачно просек, али знам их са 3 и са 4 и са 5. Идем тамо често. Проблем Срба на Косову није фертилитет, него исељавање услед тензија. Зато сам и написао да је кључна ствар направити неки договор како би ти људи могли тамо да живе без свакодневних тензија. Онај који прима плату из буџета Србије, финансијски може много боље стајати него већина у централној Србији. Због тога се Албанци и брецају на ЗСО, јер знају да би то био механизам путем којег би Србија могла легално и по косовским законима да финансира Србе, Горанце и друге грађане лојалне Србији.
Што лудацима?
На Косову нема 1,8 милиона Албанаца. То је попис из 2011, укључујући и оне који су на "привременом" боравку у иностранству. Од тад их се доста иселило, а сад ће их се тек иселити након визне либерализације. Истраживања су показала да 30% косовских Албанаца планира да се исели у западне земље након визне либерализације. По неким проценама, тренутно нема више од 1,2 милиона Албанаца који стално живе на Косову. Можда и мање. Ко не верује, нека се провоза путевима око Приштине у време празника када Албанци дођу у посету родбини и током радне недеље далеко од празника. У априлу 2023. је било 360 хиљада запослених на Косову, а годину дана раније 388 хиљада запослених. Када се упореде цене и плате на Косову, Косово има најнижу платежну моћ у Европи. Гомила људи на Косову живи од новца чланова породице који им шаљу новац из Швајцарске, Немачке итд. Колико год звучало нереално, наше једино оружје на Косову је сада демографија.