Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 110 30,3%
  • Ne

Glasovi: 225 62,0%
  • Ne znam

Glasovi: 28 7,7%

• Ukupno glasača
    363
Sto se barjaktara tiče mozda je pravi razlog sto ih Srbija ipak nije kupila taj sto je veliki broj barjaktara oboren u ukrajini pa se stiče utisak na kraju da ta letelica i nije toliko efikasna kako su je predstavili.
Pa da, prvo ga je pratio veliki hajp i hvalospevi, a onda je sve to skroz zamrlo. Iz krajnosti u krajnost.

Hajp kakav se ranije viđao samo oko igrica i filmova, i možda automobila, preneo se i na svet vojske i ratovanja. 😀

Фетишизација било ког наоружања је само доливање уља на пламен рата. Тако су се Немци клели у разне вундервафен. Ни Барјактара, ни Џавелини, ни Химарси, ни Леопарди и Бредлији нису нешто преокренули у овом несрећном рату, као што ни разни Сухоји, Ми-28, Ка-52, Т-72/80 и 90 свих образаца нису били кључни.
Овде се види да имамо рат исцрпљења и да ће већина модерних бити такви.

Barjaktar moze imati uspeha samo protiv slabe ili nikakve PVO. Nagorno Karabah je bio vise rezultat rada izraelskih protivradarskih dronova.
U ratu u Ukrajini obe strane imaju solidnu PVO. U prvim danima rata Rusi su polupali nesto PVO dok Ukrajinci nisu presli na taktiku sa zasedama kao mi 1999. Kasnije su dobili gomilu imitatora radarskog zračenja, tako da ni protivradarske rakete nisu vise efikasne.
U principu je daleko bolje i povoljnije ulagati u PVO nego u avijaciju.

Poslednja izmena:
Pa jeste, svako to oruzje ima svog ekvivalenta sto na istoku sto na zapadu, nista se nije zaista izdvojilo, obarane su bespilotne letelice i zapadne i ruske, unisteni su i sovjetski tenkovi i zapadni tako da ne postoji neka ocigledna superiornost nekog sistema.
Tu je problem vise do medija kako koji predstavlja situaciju na terenu i gubitke.

У овом рату већа медијска машинерија је на страни Украјине. Западни медији су њихове губитке изнели тек сад са екранизованим фијаском Леопарда и Бредлија, а неупоредиво веће су имали у почетку руске инвазије.

Ja bas puno slusam njihove medije, i neverovatna mi je kolicina propagande i pristracenosti njihove televizije.
predstavljaju Rusiju kao da ima amatersku vojsku i konstantno u nekom negativnom kontekstu sa podsmevanjem.
Naravno 99% onoga sto prikazuju su pogotke i napredovanje ukrajinaca.
Na netu ima na stotine snimaka unistene zapadne tehnike, to nikad ne pokazuju na njihovim medijima.

Пропагандни рат је озбиљна ствар. Треба скупити симпатије богатих са запада, широм НАТО држава се скупљају фондови за наоружање, мислим да су дал Летонци или Литванци скупили паре за један Бајрактар. Донирају се разна возила, комерцијални дронови.
Зеленски сам је био одлична медијска припрема терена са оном серијом на нетфликсу, стекао је велике симпатије публике на западу.

Mozda je najbolje da se pare uloze u borbenu obuku robijasa posto se to oruzje najbolje pokazalo kada su caskom zauzeli grad od 1+ milion stanovnika.

За офанзивна дејства данас у свету од таквих могу бити мотивисанији само верски фанатици.

Нада Милић је мајка близанаца Бобана и Срђана, који су погинули бранећи српски народ на Косову и Метохији 1999. године. Имали су само 26 година и страдали су у размаку од 10 дана. Нада је убрзо сахранила и трећег сина који није издржао тугу за браћом. Данас је сама, и муж је преминуо. Шта је та жена издржала, зна само она.

Нада је данас у Краљеву добила прву Борачку споменицу која ће се додељивати свим борцима из ратова деведесетих година. Ово је први пут, после 80 година, да Србија на овакав начин изражава поштовање и захвалност генерацијама које су од 1991. до 1999. године браниле земљу и народ.

nada1-830x0.jpg

368259-kraljevo-boracke-spomenice-srdjana-i-bobana-milica-2706-2023-foto-goran-sljivic-f.jpg

368261-kraljevo-nada-milic-sa-borackim-spomenicama-svojih-sinova-srdjana-i-bobana-2706-2023-foto-gor.jpg

Нека им је вечна слава и хвала!

Одличан тајминг, гажење ђоном, товари магаре док је у блату.

Ova Yumco desert izvedba je užasna...zašto ne angažuju neku krštenu firmu kao što je UFPro ili SOD da im napravi neku normalnu uniformu za beli svet.

YU plavi slemovi su bili odavno na sinaju svi se u jednom trenutku povukli a samo naši ostali ima i knjiga o tome forsiranje peska se mislim zove

Да ли има неки припадник тзв Војске Србије да је млађи од 48 година (начелник Генералштаба рецитује пред директором школе)

CF6F944B-6D3D-436E-A30F-4933A075E831.jpeg

Да ли има неки припадник тзв Војске Србије да је млађи од 48 година (начелник Генералштаба рецитује пред директором школе)

Pogledajte prilog 165976
dobra je sara na ovim pustinjskim uniformama, prvi put vidim, mislio sam da su amerikanci prvo

Vrh