Šta je novo?

Vodovod i kanalizacija - BVK

Прикључак на уличну цев мора да има затварач тако да не мора да се гаси вода у целој улици, ако нема није прикључак изведен по правилима.
Postojao je nekad zatvarač koji je procureo, voda je krenula da izlazi kroz onaj mali poklopac na kolovozu i vodovod je rešio problem tako što ga je ukinuo i zatrpao. Slično je i sa drugim zatvaračima u ulici

Na medaku kod Mol pumpe drugi dan ne mogu da saniraju havariju. Juče su ceo dan kopali, danas iz te rupe šiklja voda ali nema nikoga.

Na cvetanovoj opet voda iz zakrpe koju su sanirali prošle nedelje

Pisali smo ovde pre ovih žega - vrućina i postavljali slikovite primere , fotografije
- uličnih hidranata - sa česmama za piće vode.
i šta smo dobili ?
I dalje ko ratne cisterne za polivanje ukica i piće vode , rasporedjene po gradu.
Zašto ? Kakva je to ne zaiteresovanost ?
Kad sa tih hidranata može voda da se pije stalno, i nema zamene skupih suto cisterni ni dnevnice šoferima. Sa istih hidranata mogu i ulice i trotiari da se operu isto bez cisterni. Takodje u slućju požara u neposrednoj blizini hidrant je i te kako koristan.
Čemu takav odnos prema gradjanima, gradu, vodi i rasipanju naših sredstava
Mogu da se samo jedne reči setim, koja objašnjava sve to.
Bitange 👹

Golim okom mogu da zaključim da se na snimku vidi samo ulaz u slivnik i ništa više što bi pomoglo u razrešenju. A sam ulaz deluje kao da je zacementiran.​

Golim okom mogu da zaključim da se na snimku vidi samo ulaz u slivnik i ništa više što bi pomoglo u razrešenju. A sam ulaz deluje kao da je zacementiran.​
Da. To je bilo zatrpano sa nekoliko kubika šuta decenijama verovatno, sad smo ga otkopali. Da li je uopšte moguće to otpušiti i sa koje strane? Altrenativa je da stavim na krovu nadstrešnicu limenu, ovde gde je strelica, i tako rešim problem ogromne količine vode koja nema gde da otekne i uništava zidove zgrade. Zbog velike razlike u visini krovova, ne deluje mi da bi cirkulacija vazduha bila ugrožena. Nešto vode bi ulazilo bočno, ali to bi bio mali procenat onoga što sada padne kad su poplave

viber_image_2024-08-21_10-54-12-905.jpg

Ako je zaista zacementirano, onda bi tu moglo jedino fizički da se ukloni čitava cev i postavi nova, a to je jako komplikovano s obzirom na položaj same zgrade gde je cev, pogotovu što bi morao deo zgrade da se uklanja, odnosno da se useca spoljni zid za širinu cevi. Najbolje pozvati nekoga kao što je @direktor predložio, i konsultovati se sta je najbolje rešenje.​

Gore ne bih stavljao lim vec orozirnu nadstresnucu a sa boka bih stavio konstrukciju celicnu koja bi nosila panele smaknuto isto prozirne imali bi svetlo i cirkulaciju vazduha
Tu cev treba da otkopate pa treba ne verujem da je cela puna vec samo jedan deo mozda ne više od pola metra

Gore ne bih stavljao lim vec orozirnu nadstresnucu a sa boka bih stavio konstrukciju celicnu koja bi nosila panele smaknuto isto prozirne imali bi svetlo i cirkulaciju vazduha
Tu cev treba da otkopate pa treba ne verujem da je cela puna vec samo jedan deo mozda ne više od pola metra
Hvala na predlozima. Šta znači otkopati? Sajlom ili bukvalno otkopavati do nje? Ovo drugo je jako teško moguće zato što je svetlarnik metar sa metar, a oko njega u suterenu sa svih strana neko je dobio saglasnost 90ih da izgradi stan... jedini pristup je kroz moj prozor, spuštanjem u rupu 1x1 dubine 3 i po metra.

Pa kad se neko spusti tu ona može i hilti da se spusti ta cev mora negde u podrumu da se priključuje u zgradu
Mozda se može otkriti iz neke druge sahte ili vertikala gde idu cevi i ta mora negde da se priključi
Morate početi od nečeg na taj bočni zid svetlanrka stavio bih mozda i brisoleje

Pa kad se neko spusti tu ona može i hilti da se spusti ta cev mora negde u podrumu da se priključuje u zgradu
Mozda se može otkriti iz neke druge sahte ili vertikala gde idu cevi i ta mora negde da se priključi
Morate početi od nečeg na taj bočni zid svetlanrka stavio bih mozda i brisoleje
Ovako, bio sam u arhivu naravno za kanalizaciju nema projekta. Ali ima skica podruma (u kojem je sada stan) i zapravo odmah do svetlarnika se u suterenu, i po orignialnom projektu, nalazio WC. To nisam znao. Kolika je šansa da je taj slivnik (otprilike na istoj visinskoj koti kao WC) povezan na istu horizontalnu cev? U tom slučaju bi se moglo pristupiti tim cevima iz kupatila komšijinog i rešen problem. Osim ako su cevi za kišnu kanalizaciju po nekom pravilu bile odvajane od sanitarne? Hvala!

Mozda je to namerno zapuseno pravilo problem u tom wc sve je to tada išlo u kanalizaciju čak i ne mora da budu na istoj koti da bi bili povezani
Probajte da vidite gde vertikala završavaju ono što sigurno možete videti na ulici na kojoj je dubini ulična cev obično 8 m a moze o dublje sve mora da se tu prikljuci

Živim kod Fontane i do juče mi je hladna voda bila mlaka. Tako je leti od kad pamtim. Ne pomaže ni da pustim da teče, uvek je mlaka.

Kod tašte na Bežanijskoj kosi je recimo baš hladna.

Prvo sam mislio da cevi u kraju nemaju dobru izolaciju, ali mislim da je u pitanju bila sledeća stvar - voda iz Makiša je površinska i samim tim toplija od one iz reni bunara. Mislim da onaj Vodovod na Bežanijskoj kosi prima distribuira vodu iz reni bunara.

E sad, pre nekoliko godina sam se nešto dopisivao sa BVK i tada su mi rekli da je u mom kraju mešana voda iz Makiša i reni bunara.

Sve u svemu od juče mi voda nije mlaka. Ili su smanjili dovod vode iz Makiša (ko zna zbog čega) ili je u pitanju nešto treće?

Građani su ponovo blokirali ulicu Jovanke Radaković u Mirijevu jer curi kanalizacija.

Školski primer nefunkcionisanja sistema. Nadležni nemaju pravno rešenje za ovaj problem i to je tako, jbg.....

Nedeljka gvozdenovica posao od jednog dana razvlace na 7 dana, danas i sutra kolaps u najavi na spoju kruznog toka i magistrale. Ovo nije nikako moglo da se uradi jul avgust vikend

Тако си написао као да у улици Недељка Гвозденовића постоји кружни ток!! Кружни ток који спомињеш, на крају Војвођанске који спаја ту улицу и магистралу Нови Београд-Сурчин, је удаљен од овог места које си сликао (раскрсница Недељка Гвозденовића и Срђана Алексића) нешто мање од једног км.

Ovde su nesto zabrljali lose uradili kopaće se ponovo sve mi se cini
20240904_133815.jpg

Vrh