Šta je novo?

Vodovod i kanalizacija - BVK

20241030_124745.jpg

Izvire u travi

Vodovod na Miljakvcu je u stanju raspada. Trenutno voda curi na bar 6 mesta da ja znam (ugao Čelebićke i Vareške na dva mesta, Bogdana Žerajića na tri mesta i ugao B. Žerajića i Dimitrija Koturovića tek počinje non stop je mokar deo puta). Broj kavarova na vodovodnoj mreži je blizu 100 samo ove godine samo na Miljakovcu 1. To uključuje i velike havarije kod Toplane na dva mesta u sred zime i početkom leta

Око 600 кварова је било ове године само на Чукарици. Мењају се цеви колико има пара за то у ЈКП БВК, сваке године не мали број, а све то уз хронични недостатак људства на терену, стручних људи (већина прешла у приватне фирме) и других проблема. Подсетио бих да ЈКП БВК одржава преко 4000 км водоводне мреже.

A ja mislim da su ne organizovani xy puta sam prisustvovao sceni gde ih dodje 7 od tog 3 rade ostali smetaju
Inace kad dežurna noću pogon npr zvezdara oni samo krpljenje rade na zvezdari a ostatak zatvaranje obezbeđenje i krpljenje ako je neka vitalna ustanova ugrozena

Projekat za rekonstrukciju postojeće i izgradnju nedostajuće vodovodne mreže na celoj Cvetanovoj ulici je odavno gotov al iz Sekretarijata za urbanizam odbijaju projekte za najveće formalne gluposti koje nemaju veze sa suštinom projekta a nekoliko meseci im treba da napišu tu odbijenicu pa se to ispravi pa se opet čeka nekoliko meseci da te ponovo odbiju za nešto drugo, i zato kasne svi projekti. Samo gledaju kako da odbiju projekat i ne izdaju dozvolu.

Stojčić je govoreći o izgradnji cevovoda čiste vode od Bežanijske kose do Makiša, gradski urbanista je rekao da cev treba da obezbedi poboljšanje vodosnabdevanje između te dve fabrike, a da se usvajanjem tog predloga daje pravo Direkciji da sprovede taj plan.

Ispred Jovana Subotica 7 u Zemunu pukla cev u trotoaru valjda, koju su menjali pre 2 godine, pa su iskopali parking mesto, a onda stručno zakrpili.
20250220_155250.jpg
20250219_124221.jpg

Ispred Jovana Subotica 7 u Zemunu pukla cev u trotoaru valjda, koju su menjali pre 2 godine, pa su iskopali parking mesto, a onda stručno zakrpili.
Ništa čudno. Kod mene, u Dragana Mancea, pre nedelju dana pukla cev 50cm od mesta gde je bio prethodni kvar. Ovo je treće pucanje iste cevi za manje od 6 meseci. Ko šta radi, ja samo prijavljujem neke puknute cevi u mom naselju. Pored pomenute cevi na još dva mesta u naselju je pukla cev. Na kraju su utvrdili da je problem sa jednom cevi bio kod Hajd parka. Takoðe, komšija je prilikom radova, kroz razgovor sa radnicima koji su radili na popravci, saznao da je u pitanju problem sa toplovodom. Kada im je skrenuo pažnju da se oseća miris kanalizacije kod mesta gde curi voda, dobio je odgovor da je moguće i da ima toga. To za kanalizaciju smo se ojadu zabavili dok nismo dovukli radnike da poprave.​

Vrh