Šta je novo?

Vodovod i kanalizacija - BVK

Изградња нове канализационе мреже у Банатској и Угриновачкој


На иницијативу Градске општине Земун урађен је пројекат секундарне фекалне канализације, дужине километар и по, у Банатској и Угриновачкој улици. Такође, у овим улицама биће изграђене и црпне станице. Наредни корак представља расписивање јавне набавке за извођење радова, саопштено је из Општине Земун.

Овај пројекат је од велике важности за становнике овог дела Земуна јер ће његовом изградњом после низа година коначно бити решен проблем одвођења фекалних вода у Прегревици и дуж Банатске и Угриновачке, као и околних улица.

Пројектом је обухваћен потез између Северне тангенте до лакат-кривине и Банатске улице. Изградњом нове секундарне канализације наставља се са системским и стратешким решавањем проблема недостајуће комуналне инфраструктуре на целокупној територији општине Земун.

 

Санација квара у Дечанској улици


Због хитног отклањања квара на уличној канализационој мрежи, од суботе, 9. марта у 9 часова до уторка, 12. марта до краја дана биће затворена за саобраћај Дечанска улица, на делу од Нушићеве до Трга Николе Пашића, најављено је из ЈКП „Београдски водовод и канализација”.

Санацијом квара биће нормализовано функционисање канализационе мреже и спречено могуће угрожавање коловозне конструкције и учесника у саобраћају у Дечанској улици. Затварање дела Дечанске улице је неопходно током извођења радова због велике дубине на којој се налазе инсталације канализационе мреже (око пет метара), манипулације потребном механизацијом и постављања пумпи за препумпавање фекалног садржаја.

За време извођења радова градски Секретаријат за јавни превоз ће извршити преусмеравање линија јавног градског превоза које саобраћају наведеном трасом.

Из овог предузећа апелују на грађане да имају стрпљење и разумевање због ових неугодности, наводи се у саопштењу.​

 

Канализациона мрежа за насеље Икарбус


Захваљујући Градској општини Земун, која је покренула иницијативу, насеље Икарбус добиће канализациону мрежу, саопштавају из ове градске општине.

Пројектом који финансирају Градска управа Града Београда и Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда, а који је урадио Институт за путеве АД Београд, предвиђена је изградња фекалне канализационе мреже пречника 250 милиметара у регулацији саобраћајница Икарбус Нове 3, Белих јасенова, Жагубичке, Белотиначке и Икарбус Нове 2.

На тај начин биће покривена недостајућа комунална инфраструктура за 57 кућа. Укупна дужина канализационе мреже је 1.012 метара, а радови ће бити изведени у складу са најсавременијим стандардима и од најквалитетнијег материјала.

 
20240317_110624.jpg

20240320_113035.jpg


20240320_113029.jpg
 
U Ulici patrijarha Varnave danas oko 11 časova pukao je hidrant. Voda šiklja na sve strane i plavi okolne ulice. Još nije poznato kako je došlo do incidenta.​

 
Vrh