Šta je novo?

Vodovod i kanalizacija - BVK

Dio sarana se nije adaptirao i uginuli su drama bez potrebe a za kafice valjda ide kanalizacija oko jezera pa da su na nju spojeni

Direktor wrote: ...Dio sarana se nije adaptirao i uginuli su drama bez potrebe...
Nije to uginula šaranska mladj kojom se poribljava pa da se nije prilagodila
nego odrasli primerci
koj su tu više godina i uspešno su prošli sve dosadašnje sezone i vremna adaptiranja :!:

Da bi bili ekonomski opravdani šaranski ribnjaci treba da su površine najmanje 0.30 ha. Prema našim klimatskim uslovima lociraju se u ravničarskim područjima na nadmorskoj visini do 500 m. Za planiranje proizvodnje daje se primer za šaranski ribnjak površine 9.5 ha i sportsko-rekreativni ribnjak površine 1.66 ha . Poribljavanje se vrši šaranskom mlađi težine 75 - 150 g, odnosno, 100 g/komadu kao srednja težina mlađi.
Za ribnjak treba planirati 15.000 komada šaranske mlađi po hektaru, odnosno, 15.000 x 9.5 = 142.500 komada ili 15.000 x 0.1 x 9.5 = 14.250 kg mlađi.
Produkcija konzumnog šarana koji se uzgaja do 1000 g/komadu, iznosi sa gubicima 15.000 x 1 kg x 9.5 ha x 0.98 = 139.650 kg godišnje.
http://www.zdravasrbija.com/lat/Zemlja/ ... jACIMA.php

Ako koza laže , rog NE laže ...

Na slici sa Savskog jezera su ostaci uginulih šarana i imaju daleko više od 75-150 g. :(

file.php

Sobzirom da če se kupati u tom jezeru mnogi pa i deca, verodostojnost očekivanih analiza kako ostataka tako i uzorkovane vode je izuzetno značajna , a da ne spominjem i značaj ispravnosti i kvaliteta vode za zahvatanje Bgd vodovoda
:sesir:

Da se citiram da ne bih pisao ponovo ...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=536091#p536091:2cl1swys je napisao(la):
Zuma » 06 May 2018 09:57 am[/url]":2cl1swys]
Ponuđena objašnjenja nisu naročito uverljiva. Neadaptiranost novih šarana na promenu temperature vode u odnosu na ribnjak? Posle čitavih mesec dana od puštanja u jezero su se naglo setili da nisu adaptirani?
Treba li da posebno objašnjavam zašto biološki organizmi nemaju ugrađen tajmer pa da odjednom i masovno umiru u veoma malom periodu vremena, koji je čitav mesec dana POŠTO su promenili boravište, odnosno pošto su pušteni u jezero. Valjda bi, ako nisu prliagođeni, ili umrli relativno brzo, ili veoma polako u krajnje individualno i različito vreme, a ne baš svi zajedno posle mesec dana. Plus što je nejasno zašto bi sasvim normalna temperatura vode u proleće bila smrtonosna bilo kom šaranu, ma kako da je rastao u mrestilištu. Ako su to uopšte ti koji su pušteni u jezero, a ne starosedeoci. Dakle, iako možda jeste moguće, ipak je izrazito malo verovatno.

Šaranski grip Cyprinus carpio influenza javlja s proleca posebno kod neadaptirane riblje mladji koja se pusti u jezera u blizini gradova.. :laugh:

ovo ko kad su vlasti SSSR pricale da se u cernobilju nista ne desava

Још ће да нас убеде да су шарани угинули јер нису имали на себи крему за сунчање одговарајућег фактора. Добро, де, сунчане наочаре су понели.

Imate 2 clanka u blicu oko saran sage pa uzivajte...

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=edn8RM3jioY[/youtube]

Sva sreća pa snimak ne prenosi mirise :)

Ako sam dobro shvatio kroz neke kolektore prolaze optički kablovi?

Čiji i zašto tuda, a ne onuda gde idu telefonske (i druge) instalacije.

Колико сам ја схватио они постављају своје каблове које користе за разне сензоре и осталу опрему.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Svaka čast ljudima koji ovo rade.

Svaka cast :) . Nego kvalitet vode po pricama ljudi je izuzetno loš. Mnogi imaju problem sa peruti kad dodju u Beograd cim odu negde van Beograda povuče im se i ta priča kao da se šablonski ponavlja kod mnogih. Frizeri takodje tu teoriju potvrđuju da su se naslusali mnogo tih slučajeva da ljudi koji se dosele ovde pojavi im se taj problem.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=537039#p537039:ixhuza5g je napisao(la):
Somi303 » Чет Мај 10, 2018 1:04 am[/url]":ixhuza5g]Колико сам ја схватио они постављају своје каблове које користе за разне сензоре и осталу опрему.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока
Тако је, имају целе системе за мерење нивоа и протока, све повезано на диспичарски центар.

Jedino što je malo tužno kako se hvale koliko su bivših reka i potoka sproveli u kanalizaciju. Ispada da nije bilo tih reka i potoka Beograd ne bi ni imao pravih magistralnih ulica (sem one jedne za Stambol). Pa me još pitaju zašto su samo tuneli saobraćajna budućnost starog dela Beograda. Bez njih, saobraćajno nasleđe zasnovano na herojskim naporima odeljenja za kanalizaciju baš i nije obećavajuća osnova za 21. vek.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=537053#p537053:32yrpflb je napisao(la):
Zuma » Čet Maj 10, 2018 2:14 am[/url]":32yrpflb]Svaka čast ljudima koji ovo rade.

iskreno, bez njih i djubretara grad bi se udavio u djubretu i govnima, oni rade bukvalno najbitnije poslove u gradu

Tačno tako @nekianoniminilik, da se ja pitam imali bi beneficirani radni staž.

Naselje Miljakovac koje juče od 9 ujutru do 7 uveče trpela redovno isključenje, danas od 7 jutros do ponoći trpi havarijsko isključenjr. Cisterne NISU poslate.

Da li i kome poslati pritužbu?

Oduševljen sam FORMALNOM efikasnošću BVK.
Sad ću da vam ispričam baladu za koju i dalje ne znam da li ima srećan kraj :
Vraćam se ja sa posla i primetim poveliku baruštinu na silaznoj rampi sa AP (Šid-Beograd) kod Zmaja. Pošto radim sa ViK ne mogu da iskuliram problem i prodjem pored toga ko pored turskog groblja, zovem ja dežurnu službu da prijavim zapušen slivnik kišne kanalizacije koji je uzrok praktično blokirane saobraćajnice.
Posle 5 minuta Poziv (ja oduševljen efikasnošću) da tačno objasnim lokaciju ali iz konstataciju da je na terenu druga smena i da imaju na raspoloaganju samo jedno vozilo pa će ostaviti nalog za treću smenu. Čovek se meni izvinjavao što neće stići da interveniše. :shock:
U 23,57 zvoni telefon, zove ekipa BVK (treća smena) da sad njima objasnim lokaciju. Uzdržao sam se burnih reakcija za zvanje u to doba i strpljivo i njima objasnio gde je problem. Tad sam već bio uveren da je priča završena, ALI sutradan oko 11h opet nepoznat broj: dobar dan jel ste vi prijavili zapušen slivnik? , i idemo jovo nanovo objašnjavanje. Ponadah se da je problem rešen. Tri dana kasnije idem istom trasom i vidim da bare nema, slivnik pije vodu ali se opet nešto konstantno sliva u taj slivnik. Parkiram, dam 4migavca i napravim par fotki, kao i tačnu GPS lokaciju, uočim jedan šaht na svega 2-3m od predmetog slivnika iz koga izvire voda i puni slivnik.
Avaj, dvoumim se da li da opet prijavim, ajde rekoh da isteram stvar do kraja i odem na sajt BVK, opišem lokciju i bacim koordinate.
Opet posle 3min zove operater da mu objasnim gde je kvar: kaže GPS kordinate mu ništa ne znače, od tada još jedan poziv nakon dva sata sa istom tematikom.

Da rezimiram efikasnost BVK u otklanju kvara:

* jedan problem,
* 5 poziva u kojima sam morao daobjašnjavam istu stvar (jedan u neprimerene sate)
* do sada otklonjena posledica kvara ali ne i uzrok.
* GPS je i dalje nuklearna fizika za dežurne ekipe BVK (aiko ga svaki Android telefon poseduje).
*poražavajuće saznjanje da oni medju sobom uopšte ne komuniciraju (ekipa koja je otpušila slivnik nikog od kolega nije obavestila da postoji problem na 2-3m od mesta gde su intervenisali) :violina:

PIGLET
+1 :)

BVK i EDB jesu glavne srčane vene i aorte ovog grada....
e sad
na to dodaš i ovo

,, ..... Stanari Ulice Leposava Mihailović na Belim vodama, koji su prošetali naseljem, nisu mogli a da ne ostanu u čudu kada su videli oborenu banderu koja svetli. Prema njihovim rečima,

radnici su tokom dana dolazili na to mesto i nešto radili, pa je oborena bandera ležala na trotoaru tokom čitavog dana.Međutim, kako je pao mrak i došlo vreme za paljenje ulične rasvete, zasvetlela je i ta položena bandera. U strahu da su žice i kablovi bandere pod naponom..... ,,

izvor i link https://www.blic.rs/vesti/beograd/ovakv ... je/68cbs7e

to Beogradsko srce je u teškom infraktnom stanju i
potrebna mu je hitna operacija da ne bi i izdahnuo :grand:

Ustvari, sve što je potrebno je odgovornost. Loš rad trenutno nema posledica. Svaki događaj treba da ima OBAVEZNI epilog u vidu nagrade ili kazne. Prosto, malo volje da se pronađu automatski mehanizmi kojima bi posledice postale obavezne i neizbežne. Recimo obavezno objavljivanje imena u slučaju da postoji jasan krivac, ili bodovi koje javna preduzeća dobijaju od strane javnosti po nekom proverljivom i objektivnom mehanizmu koji meri kvalitet rada, a od kojih im zavise prihodi. Možda zbirno vreme trajanja svih još neotklonjenih kvarova u toku meseca ili nešto slično.

Gde to ima da javnost , javno , javne službe ocenjuje :lol: :lool: :lol:

sutra nas opet isključuju, ovo je četvrto celodnevno isključenje vode u okviru devet dana, a niko ne gpvori da li će biti još mačtretiranja, a možda opet nešto us..ru pa u utorak bude havarijsko...ne sećam se da su ikad ovako aljkavo radili i planirali radove.

Već osamnaest sati nemamo vodu. Iako je najavljeno uključenje bilo u 19h, sada je 23h a vode još nema.

Jedina promena koja je nastala u 19h a možda ima veze sa vodom je što je baš oko 19h prekinut javni prevoz, pošto se radovi izvode u glavnoj ulici koja vodi u naselje.

A cisternu ni ovog puta nisam video.

Podsećam, pre deset dana isto područje je već imalo jedno celodnevno redovno isključenje vode, posle čega su usledila dva uzastopna dana havarijskog isključenja. Ovde je po sredi verovatno bezobrazluk i aljkavost i totalna nebriga za građane.

Vrh